Ползване на изкуствен интелект

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Аватар
ugod
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 330 пъти
Получил благодарност: 386 пъти

Ползване на изкуствен интелект

Мнение от ugod »

Здравейте.
Искам да споделя темата относно използване на изкуствения интелект.До сега не съм използвал.Но днес свалих безплатната версия на китайския вариант, който е най- новия и е с платена и свободна версия. Ето линка за сваляне.
https://www.deepseek.com/
След направената регистрация на имейл адреса се изпраща код, който се слага в регистрацията.След, което се дава достъп към deepseek.Това представлява нещо, като чат.Където могат да е задават различни въпроси.В случая и на български език. Реших да задам въпроса, как могат да се закупят семена от Беларус за България. И ето отговора.
За да закупите семена от Беларус за България, трябва да следвате няколко стъпки:Казва се,че , колкото повече се използва този изкуствен интелект, толкова той става по развит.Защото от милионите споделяния и информации той се обучава и съответно развива.Надявам се да съм Ви бил от полза.

Намерете доставчик: Потърсете производители или търговци на семена в Беларус. Това може да стане чрез онлайн търсене, участие в селскостопански изложения или чрез препоръки.

Свържете се с доставчика: Свържете се с избрания доставчик, за да уточните наличността, цените и условията за доставка.

Проверете изискванията за внос: Уверете се, че семената, които искате да внесете, отговарят на българските и европейските изисквания за растителна хигиена. Може да се наложи да получите фитосанитарен сертификат.

Организирайте транспорта: Договорете транспортна компания, която да се грижи за международната доставка. Уверете се, че компанията има опит в транспортирането на селскостопански стоки.

Митарство и данъци: Проверете митническите такси и данъците, които ще трябва да платите при вноса на семената в България.

Документация: Подгответе всички необходими документи, включително фактури, фитосанитарен сертификат и други документи, изисквани от митническите власти.

Получаване на стоката: След като семената пристигнат в България, проверете дали всичко е наред и се уверете, че стоката отговаря на вашите очаквания.

Ако имате съмнения или нужда от помощ, можете да се свържете с българските митнически власти или с Министерството на земеделието и храните за повече информация.
Аватар
ugod
Кафеджия/Кафеджийка

Re: Ползване на изкуствен интелект

Мнение от ugod »

Зададох въпрос.
Фирми търгуващи със семена на домати в Беларус

Фирми, които търгуват със семена на домати в Беларус, могат да включват както местни производители и дистрибутори, така и международни компании, които оперират на беларуския пазар. Ето няколко потенциални източника на информация за такива фирми:
1. Местни производители и дистрибутори

Беларуски държавни агрофирми: В Беларус има много държавни и частни агрофирми, които произвеждат и търгуват със семена, включително семена на домати. Те често работят в сътрудничество с научноизследователски институти, специализирани в селекцията на растения.

Беларуска академия на науките: Институтите по земеделие и растениевъдство може да предлагат семена на домати, разработени чрез местни научни изследвания.

2. Международни компании

Syngenta, Bayer (Monsanto), BASF: Тези глобални компании са активни в Беларус и предлагат широк асортимент от семена, включително семена на домати.

Rijk Zwaan, Enza Zaden, Nunhems: Други международни компании, специализирани в семена за зеленчуци, които може да са представени на беларуския пазар.

3. Търговски платформи и асоциации

Беларуска асоциация на производителите на семена: Може да предостави информация за местни фирми, занимаващи се с производство и търговия на семена.

Аграрни изложения и панаири: Участието в аграрни събития в Беларус може да помогне за установяване на контакти с фирми, търгуващи със семена.

4. Онлайн източници

Търговски платформи като Alibaba или TradeKey: Тези платформи често включват фирми от Беларус, които предлагат семена на домати.

Локални онлайн пазари: Беларуски сайтове за аграрни продукти могат да бъдат полезен източник на информация.

5. Правителствени и държавни програми

Министерство на земеделието и храните на Република Беларус: Може да предостави информация за лицензирани фирми и програми за подкрепа на селското стопанство.

Ако търсите конкретни фирми, препоръчително е да се свържете с търговските камари или да използвате специализирани бизнес директории за Беларус.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Дал благодарност: 369 пъти
Получил благодарност: 660 пъти
Обратна връзка:

Мнение от johnstalker »

Deepseek е на нивото на Chat GPT от миналата година... :) Дори няма връзка с мрежата. Очарован останах от Грок, но си оставам фен на Чат ГПТ. :)
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Аз го ползвам редовно, задавам му постоянно въпроси, когато не ми се рови в мрежата. Ползвам чат джи пи ти. Използват данни от интернет, и то със стара дата, не е нещо, което да не може да намери човек. Ето сега го питах откога го използвам - от ноември 2023г. В началото доста си измисляше, даже правеше лекички грешки с българския. И сега понякога ми дава едновременно самоизключващи се отговори. Това е намерил. Не ми е особено ефективен, когато искам да ми разясни нещо, по което съм компетентна, но не ми достигат някакви знания. Със схемите е някакъв ужас - вади ми най-безполезните. Все пак използвам безплатна версия, нямам големи очаквания. Но ми върши работа. Мисля например да го пробвам да му предоставя точна рецепта, а той да ми калкулира калориите. Ето тук вече ще се прояви като изкуствен интелект, не просто като браузер.
Аватар
ugod
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ugod »

johnstalker написа: Яну 29, '25, 18:03 Deepseek е на нивото на Chat GPT от миналата година... :) Дори няма връзка с мрежата. Очарован останах от Грок, но си оставам фен на Чат ГПТ. :)
Добре е да се види това видео.
Аватар
ugod
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ugod »

ljuboznatelna написа: Яну 29, '25, 23:51 Аз го ползвам редовно, задавам му постоянно въпроси, когато не ми се рови в мрежата. Ползвам чат джи пи ти. Използват данни от интернет, и то със стара дата, не е нещо, което да не може да намери човек. Ето сега го питах откога го използвам - от ноември 2023г. В началото доста си измисляше, даже правеше лекички грешки с българския. И сега понякога ми дава едновременно самоизключващи се отговори. Това е намерил. Не ми е особено ефективен, когато искам да ми разясни нещо, по което съм компетентна, но не ми достигат някакви знания. Със схемите е някакъв ужас - вади ми най-безполезните. Все пак използвам безплатна версия, нямам големи очаквания. Но ми върши работа. Мисля например да го пробвам да му предоставя точна рецепта, а той да ми калкулира калориите. Ето тук вече ще се прояви като изкуствен интелект, не просто като браузер.
Все пак да не забравяме,че това е в развитие.И са пуснали този ИИ в платена и безплатна версия.И колкото повече се ползва , толкова ще става все по- добър.Все пак този ИИ се самообучава взема информация от Интернет мрежата, като след това обработва много данни.:)
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

ugod написа: Яну 30, '25, 14:38 Все пак да не забравяме,че това е в развитие.И са пуснали този ИИ в платена и безплатна версия.И колкото повече се ползва , толкова ще става все по- добър.Все пак този ИИ се самообучава взема информация от Интернет мрежата, като след това обработва много данни.:)
Разбира се, точно така!
Синът ми във фирмата работи с някакъв модел ИИ, който вече разсъждава. Прави математически изчисления и модели в програмирането, и разсъждава. Но засега не може да работи без оператор. Малко се плаша от момента, в който ще може да ни изземе повечето функции.
Аватар
johnstalker
Наркоман
Обратна връзка:

Мнение от johnstalker »

При Асен Генов тази вечер имаше интересна дискусия по темата. Хвърлете едно око. И не се подвеждайте по заглавието на епизода. ;)

Аватар
Миша
Наркоман
Дал благодарност: 332 пъти
Получил благодарност: 1579 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Миша »

И не се подвеждайте по заглавието на епизода.
Сиреч да не си помислим, че Скайнет вече е тук ли :mrgreen:

Изображение

Отдавна нещо ми пари под лъжичката, как така всички научи фантастики в един момент стават само научни :eeeh:
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......

Разсадник
Изображение
Аватар
johnstalker
Наркоман
Обратна връзка:

Мнение от johnstalker »

Spoiler
Миша написа: Яну 31, '25, 09:16
И не се подвеждайте по заглавието на епизода.
Сиреч да не си помислим, че Скайнет вече е тук ли :mrgreen:

Изображение

Отдавна нещо ми пари под лъжичката, как така всички научи фантастики в един момент стават само научни :eeeh:
Просто прогресЪт не може да се спре защото е прогресивен. :) Близо сме до Скайнет. Аз лично се надявам да го доживея. :katericka:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”