Глициния – Вистерия - Wisteria. Отглеждане
-
- Kафенце
- Дал благодарност: 14 пъти
- Получил благодарност: 10 пъти
Re: Глициния – Вистерия - Wisteria. Отглеждане
Измислихме го, ще пуснем глициния по навеса на кучето, който пък е до контейнера, който го играе склад, т.е. място да се катери ще има, няма да пречат цветовете и пчелите, и ще е красиво. Голям мерак ми е тази глициния, лилавата. Сега да попитам - какъв сорт трябва да гледам да бъде и евентуално от къде да я взема?
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 2003 пъти
- Получил благодарност: 4974 пъти
Имам лилава глициния с безброя пълзящи по почвата зрели ластари, които ще се вкоренят на идлраното постоянно място за няма и месец. Прови си каналче в пръстта, като издърпва все от едната страна пръстта. Слагаш в каналчето пръчкана по дължина и половината пръст засипваш от горе. Поливаш обилно с вода. Накрая засипваш със сухата пръст. Като се слегне при поливане нататък, водата няма да се разлива навън от каналчето.Alabama написа: ↑Мар 11, '25, 17:11 Измислихме го, ще пуснем глициния по навеса на кучето, който пък е до контейнера, който го играе склад, т.е. място да се катери ще има, няма да пречат цветовете и пчелите, и ще е красиво. Голям мерак ми е тази глициния, лилавата. Сега да попитам - какъв сорт трябва да гледам да бъде и евентуално от къде да я взема?
Само прати на ЛС еконтски адрес.
Днес шракнах първите цветове за сезона!

Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
-
- Kафенце
Ооооо, много благодаря, но вече купихме и е засадена. Дори удържа на непредвидения сняг...всъщност за сега всичко дава признаци на живот, дано да се прихванат.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
Само не забравяй, че е лиана. Увива се около всяка опора, до която се докосне. След години няма измъкване на опората, остава си здраво заклещена завинаги.
Ако опората е овошка - свършено е с нея до една петилетка.
Ако опората е овошка - свършено е с нея до една петилетка.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
- Мария Николова
- Наркоман II ранг

- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5802 пъти
- Получил благодарност: 3849 пъти

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
-
- Kафенце
Опората е контейнера и навеса за кучето, няма други дървета наоколо. Надяваме се за година-две да се пооформи. Вашите са много красиви