Глициния – Вистерия - Wisteria. Отглеждане

Публикувай отговор
Alabama
Kафенце
Дал благодарност: 14 пъти
Получил благодарност: 10 пъти

Re: Глициния – Вистерия - Wisteria. Отглеждане

Мнение от Alabama »

Измислихме го, ще пуснем глициния по навеса на кучето, който пък е до контейнера, който го играе склад, т.е. място да се катери ще има, няма да пречат цветовете и пчелите, и ще е красиво. Голям мерак ми е тази глициния, лилавата. Сега да попитам - какъв сорт трябва да гледам да бъде и евентуално от къде да я взема?
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Дал благодарност: 2003 пъти
Получил благодарност: 4975 пъти

Мнение от Мария Николова »

Alabama написа: Мар 11, '25, 17:11 Измислихме го, ще пуснем глициния по навеса на кучето, който пък е до контейнера, който го играе склад, т.е. място да се катери ще има, няма да пречат цветовете и пчелите, и ще е красиво. Голям мерак ми е тази глициния, лилавата. Сега да попитам - какъв сорт трябва да гледам да бъде и евентуално от къде да я взема?
Имам лилава глициния с безброя пълзящи по почвата зрели ластари, които ще се вкоренят на идлраното постоянно място за няма и месец. Прови си каналче в пръстта, като издърпва все от едната страна пръстта. Слагаш в каналчето пръчкана по дължина и половината пръст засипваш от горе. Поливаш обилно с вода. Накрая засипваш със сухата пръст. Като се слегне при поливане нататък, водата няма да се разлива навън от каналчето.
Само прати на ЛС еконтски адрес.

Днес шракнах първите цветове за сезона! :ieeee: :ieeee: :ieeee:

Изображение

Изображение
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Alabama
Kафенце

Мнение от Alabama »

Ооооо, много благодаря, но вече купихме и е засадена. Дори удържа на непредвидения сняг...всъщност за сега всичко дава признаци на живот, дано да се прихванат.
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг

Само не забравяй, че е лиана. Увива се около всяка опора, до която се докосне. След години няма измъкване на опората, остава си здраво заклещена завинаги.
Ако опората е овошка - свършено е с нея до една петилетка.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг

Изображение
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 5802 пъти
Получил благодарност: 3849 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Изображение

Изображение
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Alabama
Kафенце

Мнение от Alabama »

Опората е контейнера и навеса за кучето, няма други дървета наоколо. Надяваме се за година-две да се пооформи. Вашите са много красиви ❤️
Публикувай отговор

Обратно към “Храсти и лиани”