Прочети ме, сподели ме...за различните хора

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Публикувай отговор
violi16
Кафевар/ка/
Мнения: 899
Регистриран на: Юли 25, '10, 17:00

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от violi16 »

Гео, граф написа:Тази тема я следя, чета всеки пост през сълзи със стиснато гърло и не ми идват думите... Присъединявам се към предложението на Либра с две ръце. И да, нека не е еднократна кампания, ще го измислим с общи усилия, няма да ни е за пръв път. Майчици с различни дечица, :sbear: :sbear: :sbear: :sbear: :sbear: ..........
Гео, така мисля и аз и се чувствам по същия начин.
Чудесно ще бъде ако се материализира подкрепата ни към ,,нашите майки '' !
За добрата идея съм,, както казва Либра не можем да изправим всички кривини на света, но между нас си можем поне да помогнем с нещо. :daaa:
http://violi16.snimka.bg/flowers/2014.821675" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
къщичка
Кафе машина
Мнения: 4961
Регистриран на: Ное 6, '13, 12:46
Местоположение: в североизтока
Дал благодарност: 153 пъти
Получил благодарност: 77 пъти

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от къщичка »

Да, темата отива малко и в друга посока, но за мен е свързано, защото се отнася и до мен.
На мен няма да ми е тежко да разбера че някой "не ме харесва", не съм си въобразявала обратното.
Дори съм чувала, че си измислям. Но пак си меря приказките, защото не ми се занимава с жалки душици.
Всеки приема нещата различно.
elfy

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от elfy »

Краси все едно е писала вместо мен. Не знам кой е най-правилният начин да го направим, но смятам, че с общи усилия ще стигнем до точното решение как да подкрепим нашите майки в неравностойно положение. И да, точно нашите съфорумки! Не съм съгласна да участваме в подкрепа на вече създадени от държавата центрове. Харесва ми да знам на кого точно съм помогнала или кого точно съм зарадвала. Това е моето удовлетворение от жеста, който съм направила.
Мислете, споделяйте идеи и като се спрем на формата - действаме.
:tzvetentze:
Аватар
Dewina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1241
Регистриран на: Авг 31, '15, 17:18
Местоположение: Балкана
Дал благодарност: 22 пъти

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от Dewina »

Да се запиша за темата!

Аз ще помагам, каквото и да се реши!
къщичка написа:
... за Девина... Знам, че много от вас не я харесват, но ви моля да се замислите-няма как всички да сме еднакви и да се харесваме, не се кахърете за дребни неща, не лицемерничете и се научете на търпение и уважение. Не го казвам като учителка, защото и аз се уча още на това, но съм разбрала, че човек живее и се чувства добре когато уважава себе си, семейството си и околните. Много е просто.
къщичка, :liubov:!

Ако всички ме харесваха - нямаше да е за хубаво. Значи в мен нещо е сбъркано...
Но това, че във форума трудно се приема "различния" е вярно. Голяма скука и неестествено ще е да сме еднакви, макар и прекрасни. Затова и любимата ми категория-награда е "Хайдутин" :semo: ...
Градината ми е нещо като баварски чифлик, селска фурна и убежище за хайдути... Знам, че ме разбрахте😇
Аватар
Албена
Кафе машина
Мнения: 4526
Регистриран на: Фев 2, '10, 09:57
Местоположение: Габрово

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от Албена »

Девина :tzvetentze: :gush:
"Девина,благодаря за предложението ,но аз лично ще откажа.
Аз не се притеснявам да обсъждам заболяването на детето си ,но в момента нямаме належащи нужди ,с които не можем да се справим. Може би има други майки от форума.Нека те пишат .
Това от което имам нужда е вашето приятелство и подкрепа и ги получавам в този форум.Благодаря! :gush:
Може би ще е добре да пуснем една тема за благотворителен базар . Ще се включа с удоволствие. :nod:"

Копирах си мнението от другата тема и само ще добавя ,че разбирам добрите ви намерения и съм ви благодарна ,но не бих приела пари .Говоря лично за себе си .За сега се справяме,но други може би имат нужда.И не само децата с увреждания.Всичко е много индивидуално.Ако се насочим към определено дете, трябва поне малко да го опознаем и да разберем неговите нужди. Те може да са много тривиални - памперси ,дрешки,играчки специални храни.Идеята ми е да се закупят нужните неща и да се изпратят като подарък ,но това пък прави организацията по-трудна и ангажираща.
краси кубарелова
Баш кафе майстор
Мнения: 2667
Регистриран на: Мар 26, '12, 22:53
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от краси кубарелова »

Идеята ми малко се избистри, благодарение на това, което прочетох за фондацията "Светът на Мария". Направили са го хората. Но е свързано с много пари. Албенче, нямам идея да събираме пари за конкретен човек, не че без пари става.
Ние сме цветарки, някои пишман, други по- лични. Според мен, трябва да се борим да дадем хляб и самостоятелност за тези деца, когато пораснат.- защото това е един вид сигурност за родителите им. За хората от по- големите градове може би е по- лесно , защото все могат да се докопат до някоя европейска програма или фондация.
За хубаво или лошо, децата ни копират. Ние сме по цял ден заровени в градините, предполагам че тайнството да бучнеш семенце в пръстта и от него да избуи растение, ще ги очарова.
Предлагам, да научим нашите деца да садят цветя или нещо по- практично и което се реализира по- лесно- магданоз. Това дори аз мога да го посея и да поникне. Седнала мога да напълня кофичка с пръст и да посея. И да се борим някаква верига да продава този магданоз в кофички! Големите магазини имат пипала в цялата страна. Така ще може да се реализира продукцията дори и на хора, които не живеят в големите градове. И имам чувството, че ще стане. Джулс ще ни каже какво и как да напишем за кофичките. Тоест, ние ще съберем пари за кофички и семена за магданоз и други подправки, примерно от българската маслодайна роза или от нещо направено с нашите златни ръчички и ще ги вложим. Парите, които ще спечелим, заедно ще мислим как ще реализираме.
Това ми е идеята, има тук финансови гении, юридически светила, помогнете да го направим, моля.Естествено, ако одобрявате идеята.
Но би трябвало да е гарантиран доход за тези деца за цял живот, защото магданоз аз и целият български народ ядем всеки ден.
Пък може и нещо по- засукано като семена да измислим, но да са посяти в еднакви кофички, да пише на кофичката защо и от кого са посяти и да се разпространяват от една избрана търговска верига, с много магазини, по възможност от по нисък ценови клас- да е по- достъпна.
Сещам се, че има един вид лук, който прави зелени пера, режеш перата и те пак избиват отдолу. И това можем да направим. Във всяка кухня има перваз- и на перваза нашия магданоз и пера зелен лук :ieeee:
Последно промяна от краси кубарелова на Ное 25, '16, 18:58, променено общо 1 път.
Светът е пълен с непознати хора...
Аватар
Албена
Кафе машина
Мнения: 4526
Регистриран на: Фев 2, '10, 09:57
Местоположение: Габрово

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от Албена »

Краси,идеята ти е прекрасна ! Хубаво е да дадем самостоятелност на децата ,но всичко зависи от степента на увреждане.Това е много индивидуално .За някой деца дори саденето на магданоз е непостижимо. Повечето от тези деца не са само с физически увреждания ,а и с мозъчни увреждания и са абсолютно несамостоятелни. Моята дъщеря емоционално и интелектуално е на равнището на две годишно дете и такова ще си остане завинаги ,но идеята е приложима за други деца, затова и смятам ,че каквото и да предприемем трябва да е насочено към конкретно дете, според неговите нужди и умения.
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от ToBo »

Откъде тръгнахме и къде стигнахме. Някой ни направи удоволствието да ни подари розата дамасцена. После дойде идеята за стойността на розите да се направи дарение. После фондация и международен опит. И реална идея за производство на магданоз. Направо се чудя докъде ще стигне това :hihihi:
Ако говорим за истинска организация - юридическо лице, нещата трябва да се изпипат и разгледат добре. Да се застраховаме, за да не ни скачат институциите по главите. Да се опазим от злоупотреби - вътрешни и външни.Това означава доста работа за разните ни специалисти в областите. Нали се сещате, че ако това работи, ще се регистрират хора само заради ползата?
Що се отнася до ползвателите на това добро дело, не виждам защо да е ограничено до деца и майки. Защо не внучета и баби? Или възрастни от нас? Ако еди кой си от форума има нужда от еди каква си операция, защо да не ползва? Какво като е възрастен? Това трябва да стане нещо като взаимоспомагателните каси от едно време.
Ние и сега си имаме нещо подобно, без да е регламентирано. Случвало се е да събираме пари за нещо и някой, от форума или не. Ако аз имам нужда да набирам средства за нещо такова, ще ви изтормозя веднага да ми направите тая добрина. И то без грам срам от ситуацията.
Бедата при специалните деца често е в това, че няма операция или лечение от раз.
От друга страна виждам много полза в една редовна подкрепа за хората с тези деца, когато са във временно затруднение в семейството, защото се случва. Визирам това за специалните храни (или просто храни), памперси, лекарства и други неща, дето другите хора изобщо не ги отчитат. Защото не се сещат как може пък съвсем да остане някой без пари. Когато само единият работи и остане без работа, сътресенията са жестоки.
И пак стигаме до някаква експертна група, която да решава кой кога от какво има нужда :hmmm: Защото форумът голям, хора много... Как ще се преценява и ще се избегнат гореспоменатите злоупотреби? Или усещането, че ето - някой получава подкрепа, а друг - не :|
Никога не е късно да засадиш клематис...
Аватар
Dewina
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1241
Регистриран на: Авг 31, '15, 17:18
Местоположение: Балкана
Дал благодарност: 22 пъти

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от Dewina »

За Логопедичен център Варна искам само да кажа, че не е Карин дом в Морската градина...
Логопедичен център Варна е на държавна издръжка и не е финансиран от европейски програми. Логопедичните кабинети на този център са пръснати по училища и детски градини във Варна, оборудването им e старо-престаро .
краси е във Варна и ще е лесно до преобразим един от окаяните му кабинети в място, където децата влизат с pадост. краси, къщичка и другите ни творци ще направят проекти. Ще дадем име на кабинета - име на цвете. Ще направим снимки "преди"-"сега".
Градината ми е нещо като баварски чифлик, селска фурна и убежище за хайдути... Знам, че ме разбрахте😇
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31789
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 1154 пъти
Получил благодарност: 2827 пъти

Re: Прочети ме, сподели ме...за различните хора

Мнение от Мария Николова »

Не е нужно да се гледаме в очите, а да гледаме в една посока.
Нека тръгнем от малкото към голямото, щом сме сигурни, че не искаме еднодневка. Нали си даваме сметка, че парите за някакви си 300-400 корена дамасцена няма да са кой знае колко голяма сума. Ами да ги съберем ден по-рано и да се помисли с тези пари какво може да се направи. Не след време, а веднага.
За по-нататък идеята на Краси Кубарелова е направо шампион! :daaa:
Сигурно и други идеи ще се появят. Ще изградим стройна организация за осъществяване на идеите с по-широко приложение. Ще се учим как да помагаме, как да тропаме по вратите - по кои врати и за какво. :dovolen:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”