Реновиране на стара селска къща

За всякакви дискусии свързани с дома, уюта, дизайна и подредбата на дома.
dimito
Kъсо кафе
Мнения: 55
Регистриран на: Яну 16, '14, 10:39
Местоположение: гр. София

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от dimito »

спатифилия написа:Обещаните снимки на ремонта.Качеството им не е много добро :oops: ,но все пак са правени преди 8г. :nod:
http://valka18.snimka.bg/architecture/r ... ata.798150" onclick="window.open(this.href);return false;
Еееее, много е хубаво. Браво! Много, ама много ми хареса навеса. Сега и ние сме на тема да правим навес пред къщата, обаче не ми пасва някак си с дървени греди и керемиди. Този вашия просто ми е идеален. Позволяваш ли да "открадна" идеята. Довечера ще го покажа на мъж ми. Той понеже се прави на майстор и каза, че сам ще си направи навеса, ще кажа "Е, точно такъв искам".
моля те, ако може, дай малко повече инфо, какви материали сте използвали. Виждам, че вместо дървени подпори сте използвали тръби, което нас ни устройва, защото от едната страна стрехата ни е с такива тръби. А под "ондулина" какво сте сложили? дано не нахалствам много, но ще се радвам да дам повече инфо на "майстора". :idea1:
Браво, браво, как само се е променил вида на къщата и с цветята е направо бижу!
Аватар
спатифилия
Кана кафе
Мнения: 694
Регистриран на: Май 22, '12, 13:13
Местоположение: видин

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от спатифилия »

Дими,радвам се,че ти е харесало това ,което сме направили! :dovolen:
Първоначално направихме навеса само над челната страна,но след това решихме да "онавесим" и другата част,за да ни е сухо навсякъде.Това зеленото е поликарбонат,ама от истинския,защото има един по-евтин,който е като велпапе .Нарочно не го направихме навсякъде с ондулина,за да е светло.Защото верандата е изнесена 2,5м и в мрачни дни в стаята е тъмно.А лятото пък засенчваме с един импровизиран сенник- парче плат.Почти всичко е от подръчни материали,освен ондулина и дъските,които укрепват целия навес.При нас има много големи снегове и трябваше здраво да го укрепим.Поликарбоната има и друго предимство зимата- снега се топи много лесно."Оградките" на терасата са от тази пролет.Много харесвам такъв тип и дупка му пробих на главата на ММ,докато ги направи. :D
Ами,това се сещам.Ако имаш други въпроси може и на лични,да не спамим темата! :nod:
Аватар
kim
Наркоман
Мнения: 13546
Регистриран на: Авг 23, '12, 15:40
Дал благодарност: 178 пъти
Получил благодарност: 278 пъти

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от kim »

Спатифилия, навеса и на мен ми хареса :daaa:
Но ми стана любопитно и разгледах и другите ти албуми.Имаш прекрасни дъщери, да са ви живи и здрави.Малката с танци ли се занимава?Малко спам, но снимките много ми харесаха.
Ти не си капка в океана. Ти си целият океан, в една капка.
Rumi

– Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
– Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.
“Магьосникът от Оз”
Lois

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от Lois »

Привет и от мен, нови градинарю :)
Къщата ти изглежда много обещаваща, с много потенциал!
И аз съм от хората с реновирана селска къща, дори в момнента ти пиша от пред камината, след като орязах розите навън :), които девойките тук ме подкокоросаха да насадя :liubov2:
Нашата къща е от онези, на които викат "плетарки" - с каменна основа и нагоре стените от плет, измазан с кал. Когато дъщеря ни, тогава 10 годишна, я видя за първи път, каза: "Човек трябва да има наистина голямо въображение, за да си представи, че може да стане нещо хубаво тука" :mrgreen:
Купихме я преди 6 години, и бавно и славно вървим към уж приключване. Засега не живеем тук, идваме само през уикенди и почивки, но с тенденция престоите да стават все по-дълги. Момичетата преди мен са казали много верни неща - баня, wc, кухня, топла вода!, отопление!!!, и двор!!! За мен е много важно това, че успяваме да поддържаме равномерна температура в цялата къща - защото от детските си спомени от село все това си спомням - за да стигнеш от кухнята до спалнята, минаваш през студеното антре - брррр, да не говорим ако в банята е студ! Ние решихме въпроса с отоплението с камина с въздушна риза и въздуховоди, и един-два конвектора. Направихме външна изолация на къщата, ремонт на покрив с допълнителна изолация, смяна на дограми. Вътре подът ни беше от пръст - поставихме отгоре дюшеме. Таванът, който също е насипан с пръст, изолирахме откъм стаите с гипс картон, като оставихме видими гредите. Долния етаж - мазе полувкопано, изкопахме още малко, за да добавим височина. Отстрани на къщата има пристройка, която също ремонтирахме и направихме на работилница и килер на второ ниво с емпоре, плюс вътрешна стълба, която свързва кухнята - горния етаж - с работилницата - врата към двора - и мазето.
Можеш да видиш в подписа ми снимки, също и в темата за моята Garden-to-be :)
Скоро ще покажа още снимки - от кухнята, от летния кът на двора.
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17062
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 142 пъти
Получил благодарност: 485 пъти
Обратна връзка:

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от Миша »

Малко спам :oops: обаче,Lois,моля,кажи с какъв фотоапарат правиш тези страхотни ясни снимки .Къщата е станала страхотна,много уютно местенце,поздрави! :tzvetentze:
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
Lois

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от Lois »

Миша, благодаря ти :), камерата е Canon.
Аватар
martonikk
Kафенце
Мнения: 3
Регистриран на: Мар 9, '14, 17:16

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от martonikk »

Градинката лично аз съм фен на райграс, един от ъглите опъната малка шатра под нея примерно местенце за сядане и лятото за хапване, ако имаш средства за едно изкуствено езерце, бъчви и други „антики“. Външната част от къщата да бъде със свежа боя, този „склад“ наистина не е подходящ, просто не е хубав. А снимки на къщата отвътре не видях?
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Мнения: 7410
Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
Местоположение: Пловдив 7а зона
Дал благодарност: 860 пъти
Получил благодарност: 1662 пъти

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от ljuboznatelna »

Как без склад?! Никоя къща не може без склад, особено ако ще се вихри градинар :dovolen:
И къде оставихме жените? ТРЯБВА да има цветя ;) И някое дърво за сенчица. :dovolen:
martonikk, нито един линк от сайта в подписа ти не работи.
Аватар
нов градинар
Kафенце
Мнения: 19
Регистриран на: Яну 8, '14, 14:11

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от нов градинар »

Благодаря на всички за споделените снимки и идеи. Много са ви хубави къщите :tzvetentze: Искаше ми се в тази тема всеки да споделя опита си, а не да е конкретно за моя ремонт. Работтата е много и рядко пиша, но ви чета с интерес.
Аватар
къщичка
Кафе машина
Мнения: 4965
Регистриран на: Ное 6, '13, 12:46
Местоположение: в североизтока
Дал благодарност: 177 пъти
Получил благодарност: 81 пъти

Re: Реновиране на стара селска къща

Мнение от къщичка »

нов градинар написа:Благодаря на всички за споделените снимки и идеи. Много са ви хубави къщите :tzvetentze: Искаше ми се в тази тема всеки да споделя опита си, а не да е конкретно за моя ремонт. Работата е много и рядко пиша, но ви чета с интерес.
Ще споделяме, ще споделяме, ама всичко бавно става...
Нашата стара къща има партерен етаж, който беше с изгнило дюшеме, по-точно някакъв вълнообразен под, всъщност талашитени плоскости. Каквото е имал човека преди 60 години, да не кажа повече.Като го раздигахме, отдолу беше сгурия. Утре чакаме майстор да излива плоча. Като стигнем до етап "от старо-ново" ще споделям. Ние обаче новото не го правим толкова ново, така че на много лъскавини да не се надявате :D
Банята също е трагична, но плочки ще има само на пода, другото инсценировка. Селска къща, по селски начин.
Публикувай отговор

Обратно към “Дом, дизайн, домакинство”