За зеленчуците :dovolen:
Модератор: Миша
- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 1441 пъти
- Получил благодарност: 2535 пъти
Re: За зеленчуците :dovolen:
Така става, те са две кутийки, ще ги дондуркам 20тина дни, докато се затопли трайно. Мишеееее, закъде сме без теб?

Такаа, да се отчета тук
Доматките които показах по-напред вече са огромни и хубави. Е, имам и някоя и друга кофичка изостанали, ама нямаше достатъчно място за тях на прозореца и това си даде отражение. Другата седмица отиват да се аклиматизират на село в оранжерията. На 09.02. заложих и 5 други вида доматки, закупени от Сортови семена, ама кълняемоста е около 70%, и са с по-дълга вегетация.
Целина имам сята пак на 09.02 и сега е около 7-8 см висока. Скоро май ще трябва да я разсадя, но има и доста мънички поници и ми се свидят.
Днес сях краставици Тести грийн и Южна наслада /от Миша/. Сях си и тиквички кръгли от Пиаченца и кръгли от Ница - по около 10 корена. Изобилната тиквичка ще я сея на село, че в апартамента няма място. Посях и чери доматки днес 25 корена
- ще ядем на глава черита.
Преди 5 дни сях пипер три вида и вече имам покълнали семки, което ми казват че е невъзможно, но е вярно
, е само единия вид е надал кълнчета, но имам покарали. До 4-5 дни сигурно всички ще са се показали. Семената на пипера са италиански и изглеждаха хубави, едри и пълни, а не кухи. Като дадат добив /ако дадат/ ще се хваля и покажа сорта им. Вчера посях и пипер Слонско ухо, от сръбските семена, много ми го похвалиха и аз реших да го пробвам.
За днес приключих, за утре остават цветните семена.
Доматките които показах по-напред вече са огромни и хубави. Е, имам и някоя и друга кофичка изостанали, ама нямаше достатъчно място за тях на прозореца и това си даде отражение. Другата седмица отиват да се аклиматизират на село в оранжерията. На 09.02. заложих и 5 други вида доматки, закупени от Сортови семена, ама кълняемоста е около 70%, и са с по-дълга вегетация.
Целина имам сята пак на 09.02 и сега е около 7-8 см висока. Скоро май ще трябва да я разсадя, но има и доста мънички поници и ми се свидят.
Днес сях краставици Тести грийн и Южна наслада /от Миша/. Сях си и тиквички кръгли от Пиаченца и кръгли от Ница - по около 10 корена. Изобилната тиквичка ще я сея на село, че в апартамента няма място. Посях и чери доматки днес 25 корена

Преди 5 дни сях пипер три вида и вече имам покълнали семки, което ми казват че е невъзможно, но е вярно

За днес приключих, за утре остават цветните семена.

- mucunka
- Кафе машина
- Дал благодарност: 18 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Пиперът слонско ухо е страхотен,много съм доволна, едър,меснат, здрав плод.Само че разсадът го купих от пазара Кирков.Тази година пак ще взимам от него. Сега видях че в "Сортови семена" има нов сорт, вече бяло слонско ухо.
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B ... ml?u=96914" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B ... ml?u=96914" onclick="window.open(this.href);return false;
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
моите цветя
моите гоблени
Муцунка,тази година заедно със Слонското ухо си купи и Паланачко чудо-аз купувам от двата и втория е още по-добър
.

- хортензия
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 262 пъти
- Получил благодарност: 269 пъти
Аз също тази година за първи път сях от това слоново ухо
преди 10тина дни има отлична кълняемост почти 100%
четох отлични мнения за него ,но ще видим на лято като започне
да плододава.Много се двоумях между него и паланачкото чудо
ще чакам снимки и мнения за него от вас да преценя за догодина.
преди 10тина дни има отлична кълняемост почти 100%
четох отлични мнения за него ,но ще видим на лято като започне
да плододава.Много се двоумях между него и паланачкото чудо
ще чакам снимки и мнения за него от вас да преценя за догодина.
Това е Паланачко чудо в начална фаза първи чушки.Имай пред вид че растенията стават доста едри и с дебели стебла-сади ги по един стрък и на педя разстояние.Чушките са около педя дълги и с тегло в зряло състояние 180-200 грама.

- donkata
- Кана кафе
- Получил благодарност: 1 път
- mucunka
- Кафе машина
- Дал благодарност: 18 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Това са професионални семена и мисля, че Миша ги купува от чужбина.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
моите цветя
моите гоблени
моите цветя
моите гоблени
- МГХ
- Наркоман
- Дал благодарност: 782 пъти
- Получил благодарност: 2209 пъти
И аз се интересувам.Не влекат нали ? Защото моите стават огромни / сея " Блек бюти" и съм доволна ,но заемат много място/. На мен и пет семенца са ми напълно достатъчни !donkata написа:Откъде може да се намерят семена от Тиквички Рембранд
- Миша
- Наркоман
- Дал благодарност: 332 пъти
- Получил благодарност: 1579 пъти
- Обратна връзка:
Това са семена на Никерсон Цваан,продават се на бройка,не знам тук кой и дали ги предлага,а аз вече съм си купила ,догодина късно есента мога да ви купя ,ако се обадите .Сега единствено мога да ви предложа разсади,първите ги изкарвам в началото на май ,след около месец започва беритбата.Ако ги чистите своевременно от всички стари листа при всяко откъсване на тиквичка и поливате редовно , ще раждат до слани,отглеждат се практически без пръскане до края на лятото,тогава вече повсеместно се появява брашнестата мана и ще се наложи някое и друго пръскане .