Селски работи

Началото, перспективи, развитие, до къде стигнахме, с какво можем да се похвалим
Публикувай отговор
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 4295 пъти
Получил благодарност: 5119 пъти

Re: Селски работи

Мнение от Тутти »

И аз като zeleno, а естествения цвят е още по-подходящ за бялата фасада. Но ти си знаеш, щом ти харесва да са тъмни, нека да са такива.
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 121 пъти
Получил благодарност: 1089 пъти

Мнение от ln_none »

Трябва да са тъмни заради слънчака. Много се чудих как да ги обединя тия две постройки, които са толкова различни по стил - варосаната бяла къща и черния дървен слънчак до нея. И само това измислих, да има елементи от тъмно дърво по къщата и евентуално някакви сини декорации по слънчака. Тая пролет построих и едно антренце, което е помежду двете - то с тъмно дърво и синя врата. Дограмата на къщата беше синя, като я мазах се наложи да ги обкова с нови дъски прозорците да вдигна нивото и сега не се вижда много, че е синя, и не съм стигнала още до тях да ги довърша, но и те ще са някаква комбинация от черно и синьо. Бяло, черно и синьо, това ми е гамата.
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 4295 пъти
Получил благодарност: 5119 пъти

Мнение от Тутти »

Ще се получи добре. Ама как само звучи “Построих едно антренцв”. Браво на теб.
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1835 пъти
Получил благодарност: 3296 пъти

Мнение от Гео, граф »

Абе, Ноне, 'се да те питам - колко вземаш за строеж :hmmm: ? Каквато си уфатна, да 'земеш да дойдеш за няколко дни да опаткаме нашия навес, че не ми достига майсторлък, м? Ко'ш каеш :angelche: ?
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Твърдо не :lol: Ти па отде измисли, че имам майсторлък? Пф. Нищо подобно, на гол ентусиазъм ми е всичкото.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Ноне, аз потъмнявам с ръждиви железа потопени в разтвор на син камък. Пък Ботан каза, че това дето се получавало било зелен камък, направо с негов разтвор да мажа. Старо дърво, седяло на слънце, си става тъмнокафяво много бързо. Ако не го вали, си стои така, даже по-тъмно става. Аз от време на време тякои конструкции като чешмата , ги мажа с олио от фритюрника. Да избеляват по-бавно.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Ей тука най-добре се вижда резултата. Тази снимка е от 21 април 23г. Стената отзад гледай, от дъските.

Изображение

А тази от 26 май 23г.

Изображение
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Хубаво става :daaa: На маслото идеята му е, че освен цвета, е и импрегнант и инсектицид. А лошото - че смърди. Затова е само за навън. Не съм го пробвала още, седи си в тубата, не мога да смогна.
Аватар
zeleno
Наркоман
Дал благодарност: 613 пъти
Получил благодарност: 1300 пъти

Мнение от zeleno »

това е недовършената ни тераса с декинг на Икеа , който се обели за една зима
байцван с Палисандър на Бохемит
няма мърдане вече

Изображение

пп всичката дървения е само байцвана с Бохемит Профи , за мен до момента без забележки /3-4 години вече , нанасяме го след обработка против гъби и дървояд , пак на същата марка /
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Ох, голяма съм шматка, два прозореца отворени, и аз писах в грешния, в темата за мравките :D
Без да омаловажавам създадените за целта препарати, споделям опит с евтин метод.
Ноне, синият камък има фунгицидно действие. Освен това разтворът е супер евтин. Само трябва да се пазиш да не те пръска, или да си с нещо работно, защото става черно. И кожата става черна. Аз използвах синия камък от пакета за бордолезов разтвор, разтварям го в половин кофа от 10л. И после си го държа там. Един стоя години, с железата. Само доливах малко вода :mrgreen:
Питах ИИ, каза, че син камък с ръждиви железа е различен разтвор от зелен камък. Ако се маже със зелен камък, става по-светло. Разтворът влиза в реакция с танините на дървото. Сега си изяснявам защо точно като мажа дъб, става направо черен.
Има една подробност. Ако дървото вече е гъбясало/посивяло/, няма да стане кафяво. Трябва да се изшкури.
И градинската ми къща вътре е намазана с това, по-тъмна е отколкото отвън, два пъти лакирана през годините. Сега пак е за лак вън.
А дървенията на къщата за по-хубаво уж е с импрегнант и лак на Sirka. Да, държи дълго, но на слънцето се предава в някакъв момент.
Публикувай отговор

Обратно към “Нашите албуми”