Моята градина- късчета любов

Началото, перспективи, развитие, до къде стигнахме, с какво можем да се похвалим
Публикувай отговор
Аватар
мечтица
Чист кофеин
Дал благодарност: 1681 пъти
Получил благодарност: 3272 пъти

Re: Моята градина- късчета любов

Мнение от мечтица »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

]
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
Аватар
мечтица
Чист кофеин

Мнение от мечтица »

Новата ми поляна,тука преди отглеждах зеленчуци.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
Аватар
мечтица
Чист кофеин

Мнение от мечтица »

И езерото ми от миналата есен,растенията край него още са малки.
Изображение
Но толкова много се радвам на тези мъници-(Семпервивумчета,подарък от мило другарче),че не се стърпях да ги покажа.
Хванаха се всиччки и растат :wooow2:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Калина Килиманджаро
Изображение
Аватар
мечтица
Чист кофеин

Мнение от мечтица »

Пробвах помпата,малко е силна за водопадчето,но пак за поливане добре.
Изображение
Аватар
Elatior
Кана кафе
Дал благодарност: 767 пъти
Получил благодарност: 333 пъти

Мнение от Elatior »

Оленка,златни ти ръце! Всичко ти е много красиво и подредено.Винаги разглеждам с удоволствие градините ти.Поздравявам те за това,което си сътворила и успяваш да поддържаш. :tzeluvka:
Видях,че имаш Аубриета...бих помолила за съвет.Понеже си направих разсад на Аубриета и вече е готов за разсаждане.Кога е по-добре да го сложа за постоянно в градината,сега или есента? :hmmm: Притеснява ме факта,че лятото е много горещо и не успявам да поливам градината редовно ,да не вземе да изсъхне ?! :hmmmmmm:
Аватар
Polin
Кафе машина
Дал благодарност: 4893 пъти
Получил благодарност: 2299 пъти

Мнение от Polin »

Тук съм безмълвна :chchaa:
Оленка, как успяваш да поддържаш тази огромна, разкошна градина в безупречен вид :woooow: :sbrokenheart: :sbrokenheart:
Вичките ти снимки за страхотни :sheart: За растенията нищо няма да казвам, те сами говорят за твоята всеотдайност, труд и любов
с които ги обгрижваш :tzvetentze:
Адмирации за красотата, с която ни радваш :tzeluvka:
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 5802 пъти
Получил благодарност: 3850 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Polin написа: Май 11, '25, 18:46 Тук съм безмълвна :chchaa:
...
И аз :worship: :worship: :worship:
Нямам думи да опиша състоянието до което ме докарва тази градина :chchaa: :chchaa: :chchaa:
Оля, без думи, но от сърце - бъди здрава дълги години за да ни радваш с красотата, която си създала.
Като се пенсионирам ( да сме живи и здрави само), ще се самопоканя и ще мина да видя на живо това великолепие. И няма нужда да се съсипеш от работа, само защото ще мина да те видя - тъкмо и аз да щипна някоя и друга тревичка от там. Да усетя тръпката от обгрижването на този великолепен парк.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
мечтица
Чист кофеин

Мнение от мечтица »

Elatior написа: Май 11, '25, 17:02 Оленка,златни ти ръце! Всичко ти е много красиво и подредено.Винаги разглеждам с удоволствие градините ти.Поздравявам те за това,което си сътворила и успяваш да поддържаш. :tzeluvka:
Видях,че имаш Аубриета...бих помолила за съвет.Понеже си направих разсад на Аубриета и вече е готов за разсаждане.Кога е по-добре да го сложа за постоянно в градината,сега или есента? :hmmm: Притеснява ме факта,че лятото е много горещо и не успявам да поливам градината редовно ,да не вземе да изсъхне ?! :hmmmmmm:
Благодаря!
Пикирана ли е аубриета,или разсада в кутии?Защото пикирания разсад вече има добра коренова система,по лесно се хваща и поливането му може да бъде по рядко.
При мен аубриета от много години,може би десет,от първите цветя в градина.Моето наблюдение че не се нуждае от много поливане,през лятото рядко се сещам за нея,защото цъфти цамо пролетта.
Като поливам цветятя около нея,може и на нея да пръсна малко водичка.Някоя част от нея през лятото изчезва,но късно есента се съживява.
Нямам особенни грижи за нея,но пробвах да пресадя от нея коренчета,не се получава.Затова и аз направих тази година разсад аубриета,за съжаление от много работа не можах да я скопосам,засадих само малка част :snif: .
Според мене засади по добре сега,докато още не са почнали горещени.Но,ако не превалява,ще трябва да я поливаш през 2-3 дена,докато се хване добре.Все пак зависи от времето.
Аз не съм по отглеждане цветя в саксии,или ще ги преполея,или засуша,за мен ще е много трудно да задържа разсад от аубриета до есента.
Аватар
Elatior
Кана кафе
Дал благодарност: 767 пъти
Получил благодарност: 333 пъти

Мнение от Elatior »

:sheart: Благодаря ти,Оленка за съвета.Разсада ми не е пикиран,сях семена рано (февруари месец),вече е към 5 см висок.Мисля да направя опит-ще сложа една част в градината,друга в саксия ще оставя за есента.Да видим какво ще покаже :dovolen:
Хубава седмица и много пролетно настроение ти желая! :liubov:
Аватар
мечтица
Чист кофеин

Мнение от мечтица »

Отдавна не съм правила букети
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Нашите албуми”