Приказки под шипковия храст.

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Публикувай отговор
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 4302 пъти
Получил благодарност: 5119 пъти

Re: Приказки под шипковия храст.

Мнение от Тутти »

Много ми хареса менюто, Шами. Това сирене го има в Метро. Наистина е вкусно. Ще те зашемети цената обаче. Благодаря за клипчето.
Но ми стана гнусно. Не мога да разбера как си ровят с вилиците и облизват после и пак бодат. Рулцата топват в майонеза, отхапват и пак топват с отхапаното. Нямат никаква култура на хранене. Не харесвам общи порции, ако някой рови така, спирам да ям веднага.
Аватар
Shami
Чист кофеин
Дал благодарност: 1923 пъти
Получил благодарност: 1330 пъти

Мнение от Shami »

О,в Метро не обичам да пазаря.
Сега като се замислих,
то аз и козе мляко не съм опитвала :hmmm:
Ще погледна и в другите вериги,може да има козе сирене и там.
Обаче пък и да намеря незнам как се приготвя.
Само да не ми миреше гадно това.
Загледах и моцарелата с ягоди и домати май беше.Много странно.
Пробвах я веднъж тази моцарела,хич нямаше вкус.
Но така поднесена с ягоди изглежда интересно. :hmmm:
Опасявам се,че в къщи никой няма да го яде това козе сирене.
ММ и овче не яде.
Децата едва ли. :hmmm:
Но,ако отида на заведение ще си поръчам и опитам. :daaa:
Аватар
Тутти
Чист кофеин

Мнение от Тутти »

Това козе сирене от менюто е различно от козето сирене, което се намира по другите магазини. Френско е, цилиндрично и е много вкусно. Запича се резен сирене на тиган без мазнина и се добавя обикновено към салата - зелена или така както беше в това заведение. Нищо не пречи да опиташ, ще ти хареса. Изглежда така - цилиндър с бяла плесен и такава укрепваща постелка, защото е меко. Сиренето на снимката е испанско.
Изображение
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Довечера ще го изгледам по-обстойно, Шами, благодаря и аз!
Много съм предубедена към ресторантска храна, но в интерес на истината в толкова скъпо заведение не съм хапвала. Случвало се е, но много много отдавна, обаче тогава не бях претенциозна към храната.
Спомням си в едно много тузарско заведение ядох някакво свинско филе, имаше и бамбук в гарнитурата, или беше приготвено с него, но този бамбук не мога да го забравя, много беше вкусен! :)
Понеже стана въпрос за козе сирене - опитвали сме какво ли не, намерихме своето и си хапваме редовно. Даже днес наобед хапнах топло хлебче с козе сирене и домати.
И козе мляко купувахме редовно, докато имаше стадо близо. Аз го обичам много, може би е заради това, че едната баба имаше козичка, гледах как дои всяка вечер, а сутрин ядях попара с коде мляко.
Мус от сьомга не ме влече, което не значи, че не е хубаво, просто аз не ценя сьомгата. Мисля, че съм писала, че ММ носеше килограми от една с грешна цена. Ядяхме я за наяждане, аз не съм очарована. Може би ако ми предложат парченце на космична цена, ще я оценя :D
Маринован паламуд правих, може да се купи току що уловен от Черноморец или Созопол, пращат и с куриер. Но това късно есен.Е, плащаш и теглото на леда в доставката, но кеф цена няма :D Уникален се получава, може би най-добрата маринована риба, която съм яла.
Любопитна съм да опитам риба тон по този начин като на видеото, яла съм от консерва и изобщо не разбрах какво ѝ харесват :D
Телешкото се яде вкъщи много, става въпрос за стековете. Рибай не , но разни антрикоти и т.н., не се интересувам, защото ми се пригажда от суровото, не ям. Но как приготвят агнешкото съм любопитна да опитам, защото печено е едно и също, различава се само според това откъде е купено агнето.
Аз непознати неща отказвам да готвя, без да съм опитала. Само с опитване (и питане :)) мога да разбера как точно е приготвено. Вкъщи какво и как ще ядем решава ММ, аз никога не се мъча да мисля какво ще готвя. Той е измислил менюто седмица напред, ходи да търси качествени продукти, обикаля някога съседните населени места, или поръчва даже по интернет.
Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

Добре ,ще го имам в предвид за Метро.Ние много рядко ходим там да пазарим.Идеме ли обаче ще го потърся това
френско козе сирене.
На това видео с тези младежи попаднах съвсем случайно.Нали съм на диета и какво мислите правя,гледам какво ядат другите хора :lol:
Така се запалих по френския стил на хранене.Гледах и няколко клипа със италианско меню,но те там всеки ден почти консумират паста,пица,макарони.Не ми допадна хич.
Но виж френското меню ми хареса много.
Ето тази мацка загледах и се запалих пък от видяното там да пробвам определени рецепти.
Много неща споделя тази блогерка завоалирано в два клипа.Но аз схванах веднага за какво говори.Това е по повод въпросите около свекърите и.Какво се случва с тях.
В повече от останалите снима само как преминават обедите и вечерите им докато се хранят при свекърва и във Франция.
Прави ми впечатление това,че салатата върви след основното.Не винаги де,друг път с нея започват.Много е странно.

Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

Значи баш така си е.Изгледах още един клип в който показват обикновено семейство как се храни и салатата се сервира след основното.Сирене се яде всеки ден.Пият и предимно вино .
Чаша вода се слага пред всеки.
Хранят се със изключително малко като количество на порцията им,но си го има четири степенното меню при това.
Повечето хора чужденци предимно споделят,че при пребиваването си там са отслабнали.

Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

Днеска имахме записан час за брокер,но уви трябвало да потвърдим преди това.Ми ние незнаехме.
Записахме си час за утре.
В тоя наш гаден квартал как ще продадем изобщо не ми е ясно.
Брокера заминал бил в Малинова долина на оглед.
Ма какво всички са се юрнали към тая Малинова долина :hmmm:
Аз пък не искам там.
Искам си в Надежда и това си е.Стар квартал,всичко си има там,сравнително близо е до центъра.
Утре живи и здрави ще видим какво ще ни посъветва брокера.
Че още не сме решили за колко да продаваме.
Но опасявам се,че заради тия съседи до нас с конете и липсата на канализация на тази улица все още, ох смърди та се нетрае.
Много ще трябва да свалим от цената.То само на някакви роми може да продадем така като гледам :hmmm:
Аватар
Тутти
Чист кофеин

Мнение от Тутти »

Ако аз трябва да избирам между Надежда и Малинова долина, ще избера Надежда. Категорично.
Случи се преди няколко дни говорих с един брокер и между другото той спомена, че Малинова долина много се продава, но той се чуди как може толкова да им харесва на клиентите. Някаква тъпа мода. Един кошер с лоша комуникация.
Надежда си има широки улици и си е стар квартал. Друго е.
А ти си провери в Имоти.бг как вървят цените, макар че брокера има интерес да продаде по-скъпо.
Пожелавам ви успех и бързо да направите сделката.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1687 пъти
Получил благодарност: 3715 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Леле, колко им пораснала работата на брокерите! Покрай тези космични цени захлебиха доста. Не можа ли той да се обади за потвърждение???
Като продавахме апартамента, никакви брокери не сме търсили. Пуснах го в Базар, и ми се обадиха поне от пет агенции. Надпреварваха се кой ще го продаде.
Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

Тутти написа: Юни 11, '25, 15:19 Ако аз трябва да избирам между Надежда и Малинова долина, ще избера Надежда. Категорично.
Случи се преди няколко дни говорих с един брокер и между другото той спомена, че Малинова долина много се продава, но той се чуди как може толкова да им харесва на клиентите. Някаква тъпа мода. Един кошер с лоша комуникация.
Надежда си има широки улици и си е стар квартал. Друго е.
А ти си провери в Имоти.бг как вървят цените, макар че брокера има интерес да продаде по-скъпо.
Пожелавам ви успех и бързо да направите сделката.
Точно мода някаква е това с тая Малинова долина.
Все едно е престижно там,нов квартал,ново строителство и цените са високи.И много народ се е юрнал в тази посока.Аз едва убеждавам моя младеж да не се захваща с имот там.
Надежда е стар хубав квартал.Сякаш не е толкова запрашен,има зеленинка.Повече ми харесва от Люлин.
Младост и Дружба също не ги тача.
За Красно село съм на кантар.Може и да не е лошо за живеене.
Овча купел ,за там нищо не мога да кажа също.Един път само съм ходила.
То квартали да искаш в София.Но като са ми непознати и не ме влечат.
Гледам цените в Имоти.бг,но е толкова шарено.Има всякакви цени.
Хем не ми се ще да го направим непродаваемо,хем искам да сложим нормална цена за продажба.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”