Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
- zeleno
- Наркоман
- Дал благодарност: 613 пъти
- Получил благодарност: 1295 пъти
Re: Тема за БЪРЗИ ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ
розата прилича / по рекламната снимка в сайта / на Pilgrim
ако е засадена скоро и трябва време корените да се отърсят от това С5 в което са живели
аз бих я поорязала малко / бих намалила не дължината , а броят на клоните
ако е засадена скоро и трябва време корените да се отърсят от това С5 в което са живели
аз бих я поорязала малко / бих намалила не дължината , а броят на клоните
- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 1441 пъти
- Получил благодарност: 2532 пъти
Аз едва сега видях линка- да, розата на снимката е Пилгрим, аз я имам , но тя се държи като типична остинка, храстова.

Софи може да се опита да я качи по конструкция, все ще достигне 2 м например.

Софи може да се опита да я качи по конструкция, все ще достигне 2 м например.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 39 пъти
- Получил благодарност: 60 пъти
Здравейте! Късно ли е сега да се сади лигуструм на гол корен за жив плет. Срещнах обява, в която предлагат вечнозелен на гол корен. Ако не е късно, на какво разстояние трябва да се сади. Аз не гоня широк жив плет, защото мястото не ми позволява такъв. На около 80 см от зида имам цяла редица с рози, но двора се оказа много открит и ветровит.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1686 пъти
- Получил благодарност: 3710 пъти
Да, късно е. Много трудно се захваща сега. Аз съм садила на 1-ви май. 10 броя. От днешна гледна точка съм доволна, че се хванаха само два, но тогава не беше така. Редовно поливахме, наред и с другите храсти на гол корен. Опадаха му всички листа, и до края на лятото не даде признаци да е жив. Само на двата се показаха листенца. Мисля, че и другите не бяха умрели, но ги извадих, защото и концепцията се промени.
Информативно да кажа, че и при будлията е рисково. И тя не даваше признаци , че е жива, чак до септември.
Знам, че и пираканта не се сади/пресажда пролетта.
Информативно да кажа, че и при будлията е рисково. И тя не даваше признаци , че е жива, чак до септември.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 39 пъти
- Получил благодарност: 60 пъти
Благодаря за изчерпателния отговор!ljuboznatelna написа: ↑Май 26, '25, 16:05 Да, късно е. Много трудно се захваща сега. Аз съм садила на 1-ви май. 10 броя. От днешна гледна точка съм доволна, че се хванаха само два, но тогава не беше така. Редовно поливахме, наред и с другите храсти на гол корен. Опадаха му всички листа, и до края на лятото не даде признаци да е жив. Само на двата се показаха листенца. Мисля, че и другите не бяха умрели, но ги извадих, защото и концепцията се промени.
Значи ще изчакам есента.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 419 пъти
- Получил благодарност: 219 пъти
Искам да преместя един клематис Red star ,защото се засенчи доста . Тази година цъфтя с един цвят и вече стъблата изсъхнаха. Зная , че през пролетта и есента се прави това , но един рододендрон чака за това място
. Дали някой е местил сега и оживял ли е клематисът ?

- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 2000 пъти
- Получил благодарност: 4962 пъти
Градска, първо приготви дупката на новото място за клематиса. После го извади с голяма бала почва.
Идеята е растението да не усети никакъв стрес от преместването.
Аз бих му направила засенчване с вестници, под които вятърът свободно да минава. Поне за 2-3 дни
Имам един въпрос.
При "събуждането" на компютъра, горе в дясно току под рамката на монитора,чета фразата:
"Фокусирайте се върху работата, а не върху заплахите."
Уловката е, че точно пред фразата има лупа, каквато има в ляво на долния ред, с надпис Търсене.
Е, аз няма да докосна лупата пред въпросната фраза.
Но ми е интересно дали само моят компютър е удостоен с това нежелано внимание. Или и на други компютри е забелязана тази и или подобна привидно миролюбива фраза с лупа пред нея?
Идеята е растението да не усети никакъв стрес от преместването.
Аз бих му направила засенчване с вестници, под които вятърът свободно да минава. Поне за 2-3 дни
Имам един въпрос.
При "събуждането" на компютъра, горе в дясно току под рамката на монитора,чета фразата:
Уловката е, че точно пред фразата има лупа, каквато има в ляво на долния ред, с надпис Търсене.
Но ми е интересно дали само моят компютър е удостоен с това нежелано внимание. Или и на други компютри е забелязана тази и или подобна привидно миролюбива фраза с лупа пред нея?
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 419 пъти
- Получил благодарност: 219 пъти
Благодаря , Миме, за съвета ! А относно фразата , отдавна не съм пускала компютъра , но ще ще проверя .
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1686 пъти
- Получил благодарност: 3710 пъти
Аз нямам, но питах чат джи пи ти, ето какво ми отговори:Мария Николова написа: ↑Юни 7, '25, 20:18 ...

- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 2000 пъти
- Получил благодарност: 4962 пъти
Много ти благодаря, Люб! 

Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,