Наследство
- радост-31
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 230 пъти
- Получил благодарност: 573 пъти
Re: Наследство
Заложих и първата постоянна пътека в градината. Ползвах наличните тротоарни плочки. След време си представям пътечките да са от тикли с тревна фуга помежду им, но за сега се задоволявам с наличностите. След като приключих с нея Калоян възкликна: "Мамо, та ти направи пътека за хора между твоите цветя!". Да, май такава ще бъде концепцията на градината- пътечки и кътчета за хора между цветя, храсти и дървета.

Не знам дали успявате да различите ябълката и Дарбито на снимката, но аз си знам че са там. Та между тях двете ще има разклонение на пътечката, която ще води до кафенето/площадчето.

Ето и друг ракурс на пътечката. Тук се вижда и ябълката. От тази гледна точка се вижда и една скимия, която изглежда, че е в краката на дръвчето, но всъщност е от контура на полукръгчето. Тя ще попада на сянка през най-топлите часове от деня, но дано на оцелее до като сянката порасне. След много въртене, мислене и стоене в кръгчето осъзнах, че трябва да добавя още нещо между ябълката и черешата, но не в една права линия, а в дъга. Вижда ми се много голо. Ще ми се да има усещане за закътаност, скритост, уют.

Тук май по-добре се вижда идеята за цветния параван , който е и група по посрещането. Вижда се и джелът, който заложих между двете вайгели. Много харесвам комбинации между листопадни и вечнозелени.

Не знам дали успявате да различите ябълката и Дарбито на снимката, но аз си знам че са там. Та между тях двете ще има разклонение на пътечката, която ще води до кафенето/площадчето.

Ето и друг ракурс на пътечката. Тук се вижда и ябълката. От тази гледна точка се вижда и една скимия, която изглежда, че е в краката на дръвчето, но всъщност е от контура на полукръгчето. Тя ще попада на сянка през най-топлите часове от деня, но дано на оцелее до като сянката порасне. След много въртене, мислене и стоене в кръгчето осъзнах, че трябва да добавя още нещо между ябълката и черешата, но не в една права линия, а в дъга. Вижда ми се много голо. Ще ми се да има усещане за закътаност, скритост, уют.

Тук май по-добре се вижда идеята за цветния параван , който е и група по посрещането. Вижда се и джелът, който заложих между двете вайгели. Много харесвам комбинации между листопадни и вечнозелени.
- радост-31
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 230 пъти
- Получил благодарност: 573 пъти

На тази снимка се вижда и идеята с разположението на третото дърво. И даже и между черешата и неизвестното сложих и още един джел за по-плътна завеса.

Ето и изглед от вътрешната страна. Искам като се събираме съфорумци на кафе на площадчето, съседката Митка да не може много много да ни вижда.

И още една снимка на вайгелите. Те всъщност не са никак дребни- високи са около 70 см. Мечтая си и да вземат да цъжнат тази година.
И да, Люб, искам каликарпа! Върбинките от теб избиват изключително мощно и ще направят кпасиви пеперудени облаци това лято. Може би ще се наложи да ги изместя ако стават прекалено високи. И най-интересното е, че целият двор е пълен с многобройни и разноцветни пеперуди. Чуват се невероятни птичи песни, а често над градината кръжат и селските щъркели.
Много ми е трудно да си удържам цветарските страсти, също и мечтая за още неща, които се надявам с времето да осъществя. Една от мечтите ми е да превърна старата къща на заден план в занаятчийска работилница. Локацията е път към няколко туристически обекта и може би наистина ще има интерес.
Ех, мечтите ми са безгранични! Дано се сбъднат!
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 3715 пъти
Ще цъфнат вайгелите. 
Вербените стават високи, но са рехави, не пречат на нищо. Разбира се, при теб може да е много различно. Магията е в почвата.
Аз този път няма да казвам, че си объркала снимките
С очилата съм, но някои неща не ги видях. 
Спомням си и ние като садихме. Минават съседите и цъкат с език - какво ги садите тия клечки, какво е това! Нищо! Поне в редове ги садете! Защо не сложите домати, краставици (на първи май се развиваше действието)! Ами клечки!

Вербените стават високи, но са рехави, не пречат на нищо. Разбира се, при теб може да е много различно. Магията е в почвата.
Аз този път няма да казвам, че си объркала снимките
Спомням си и ние като садихме. Минават съседите и цъкат с език - какво ги садите тия клечки, какво е това! Нищо! Поне в редове ги садете! Защо не сложите домати, краставици (на първи май се развиваше действието)! Ами клечки!
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4295 пъти
- Получил благодарност: 5119 пъти
Голям труд кипи в този двор. Неузнаваем е наистина в сравнение със стартовото положение. Тогава беше като в приказаката за спящата красавица и шубраците, скрили всичко.
Идеите са много добри. Всичко като започне да расте, ще цъкат само с с език и ще се чудят как са се появили тези красиви храсти и всякакви други вечнозелени и рози. А Дарби нека има шанс да е попаднал на мястото си, защото е капризен донякъде.А тази роза е вълшебна, но вече никъде не я предлагат, спряха я от производство.
Щом и пътека за хора има, вече всичко е по план, нека всички мечти се случат по най-добрия начин.
Идеите са много добри. Всичко като започне да расте, ще цъкат само с с език и ще се чудят как са се появили тези красиви храсти и всякакви други вечнозелени и рози. А Дарби нека има шанс да е попаднал на мястото си, защото е капризен донякъде.А тази роза е вълшебна, но вече никъде не я предлагат, спряха я от производство.
Щом и пътека за хора има, вече всичко е по план, нека всички мечти се случат по най-добрия начин.