Лилиум (Lilium) - 2024/2025
-
- Дълго кафе
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 647 пъти
Re: Лилиум (Lilium) - 2024
Странен екземпляр. Точно зная не съм поръчвала такъв. А те са чак 6! Поръчвах Robert Swanson. А този тип орхидея?

- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4302 пъти
- Получил благодарност: 5120 пъти
И този е хубав, не се ядосвай. Ще поръчаш мечтания в друга поръчка. И аз искам да се организира поръчка за лилиуми, някои при мен стават повече, други бавно изчезват. Бих поръчала при следваща възможност.
Моя Робърт го настаних във ваза, започна жестоко да прегаря на целодневното жестоко слънце. Добре ме подсети, че го имам. За съжаление не се множи, от пет луковици са четири вече няколко години.

Моя Робърт го настаних във ваза, започна жестоко да прегаря на целодневното жестоко слънце. Добре ме подсети, че го имам. За съжаление не се множи, от пет луковици са четири вече няколко години.

- Polin
- Кафе машина
- Дал благодарност: 4893 пъти
- Получил благодарност: 2299 пъти
Тутти, благодаря ти
Твоите туфички са невероятно красиви
Много е нежен

Твоите туфички са невероятно красиви

Този го имах, но го местих и сега не го видях цъфнал...

Много е нежен

Прекрасен ти е, МарияМария - Луиза написа: ↑Юли 10, '24, 14:51 Странен екземпляр. Точно зная не съм поръчвала такъв. А те са чак 6! Поръчвах Robert Swanson. А този тип орхидея?
![]()

-
- Дълго кафе
- Дал благодарност: 79 пъти
- Получил благодарност: 647 пъти
- Skio
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 421 пъти
- Получил благодарност: 455 пъти
Lilaby, през 2014 се разкрещяха, че пърпъл лилиума най-сетне са го създали и че се казва 'Purple prince', и му буфнаха една много лилава цена

Робина ме зарадва много тази(втора) година, готин лилум с чуден аромат и това си е.

Mi sa che un tentativo lo farei volentieri...ma se mi nuoce?
"Времето все си тече, независимо дали си заровил някаква изненада в земята, или не". [Mерка]
"Времето все си тече, независимо дали си заровил някаква изненада в земята, или не". [Mерка]
- Skio
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 421 пъти
- Получил благодарност: 455 пъти
Така ме усмихна, Борислава. Преди години, дokaто се инатях, че трябва да имам Cobra, получих по грешка най-готините лилиуми, които имам. Даже един, чийто разпространители до ден денешен твърдят, че никога на никого в Европа не са давали лиценз да го размножава и продава, yeppeee...

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПОРЪЧВАШ
Mi sa che un tentativo lo farei volentieri...ma se mi nuoce?
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1681 пъти
- Получил благодарност: 3272 пъти
По ранно цъфтящи лилиуми се представиха добре,но любимия ми Казабланка трудно се справи в тази суша и жега

Миналата година

Други

Миналата година

Други

Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
- пери
- Кана кафе
- Дал благодарност: 2337 пъти
- Получил благодарност: 663 пъти
При една от пролетните бури трябваше набързо да привържа доста цветя. Тези лилиуми бяха така омотани от вятъра, че се отказах да ги разделям по сортове, само и само да не се прекършат. Така си и останаха
Та по тоя повод имам един тъп въпрос, за който не намерих информация - дали е възможно да се опрашат и да се получи нов сорт

- пери
- Кана кафе
- Дал благодарност: 2337 пъти
- Получил благодарност: 663 пъти
Пак аз с въпрос.
Някой размножавал ли е лилиум с такива булбички? Да ги оставя ли сами да паднат или да ги отчупя и да ги засадя? И кога?

Лилиумът е Lily Flore Pleno - тигров лилиум.

Някой размножавал ли е лилиум с такива булбички? Да ги оставя ли сами да паднат или да ги отчупя и да ги засадя? И кога?

Лилиумът е Lily Flore Pleno - тигров лилиум.

- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 1441 пъти
- Получил благодарност: 2542 пъти
Аз имам лилиум, който образува базални детки, Can Cun е името му. Нищо не му правя, нароили са се много лилиуми. Препоръката е следната:
Някои лилиуми имат тайно оръжие за оцеляване. След прецъфтяване в пазвите на листата се образуват малки булбички. Те са сферични и тъмно оцветени.
С течение на времето порастват и дори развиват коренчета още на растението.
В естествена среда тези булби служат за запазване на вида. Когато паднат върху почвата, се вкореняват бързо.
За да не се разпиляват много и да получите гора от лилиуми, е добре да ги отделите от майчиното растение преди есента. Лесно се махат с пръсти. Засаждането им може да стане веднага след отделяне от майчиното растение.
Лесен начин за размножаване е полагане на стъбло с булбички в почвата. От всяка булба скоро ще се развие ново растение. Покриването не бива да е с повече от 4-5 см почва. Растежът и развитието на тези "клонинги" е значително по-бърз.
Някои лилиуми имат тайно оръжие за оцеляване. След прецъфтяване в пазвите на листата се образуват малки булбички. Те са сферични и тъмно оцветени.
С течение на времето порастват и дори развиват коренчета още на растението.
В естествена среда тези булби служат за запазване на вида. Когато паднат върху почвата, се вкореняват бързо.
За да не се разпиляват много и да получите гора от лилиуми, е добре да ги отделите от майчиното растение преди есента. Лесно се махат с пръсти. Засаждането им може да стане веднага след отделяне от майчиното растение.
Лесен начин за размножаване е полагане на стъбло с булбички в почвата. От всяка булба скоро ще се развие ново растение. Покриването не бива да е с повече от 4-5 см почва. Растежът и развитието на тези "клонинги" е значително по-бърз.