Измамници за надомна работа

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
deanastoeva
Kафенце
Мнения: 1
Регистриран на: Ное 12, '20, 10:25

Измамници за надомна работа

Мнение от deanastoeva »

Здравейте на всички читатели.
Пиша ви по повод една доста неприятна случка за мен от вчера, искам да споделя своя опит и преживявяне. Като всеки млад човек, по време на пандемия и аз търся надомна работа.
Вчера получих обаждане от Г-н Марин Маринов, който се представи за управител на фирма, която се занимава с преводи и легализации, разговарях и с неговата секретарка Светла Станоева. Естествено след проверка в нета това дори не са реални имена, както сами се досещате.
След разговори относно преводи и личностни качества, господинът ми поиска снимка на личната и дебитната карта.При което аз категорично отказах, тъй като никой работодател няма право да иска снимка на дебитната ти карта.
Отделно от това Маринов или както там се казва пожела да си пусна камерата и започна да ми прави странни комлименти, който нямат никакъв профисионален характер и естество.След като му казах, че приятеля ми е в другата стая той се притесни и започна да увърта. След това аз поисках булстат на фирмата, за да мога да прочета за дейността, с която г-н Маринов така и не можа да ми обясни подробно.
Бях блокирана и днес ми позвъни неговата секретарка или каквато е там да ме пита дали не съм размислила, ядосано и отговорих, че съм пуснала жалба в полицията, както и смятам да направя, както и да споделям тази история във всички възможни форуми.
Хора не се доверявайте и не споделяйте личните си данни с никой!!!
След като се захванете с надомна работа винаги проверявайте булстат на фирмата и искайте информация за дейността, с която се занимават.
Надявам се да съм била полезна с моя пример, как трябва много да внимаваме на кого се доверяваме в мрежата.

Усмихнат ден!
Бъдете здрави!
Д. Смит
Alien
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1949
Регистриран на: Май 24, '18, 17:43
Местоположение: София
Дал благодарност: 531 пъти
Получил благодарност: 916 пъти

Re: Измамници за надомна работа

Мнение от Alien »

Изображение
Аватар
botan
Наркоман
Мнения: 10796
Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
Дал благодарност: 254 пъти
Получил благодарност: 473 пъти
Обратна връзка:

Re: Измамници за надомна работа

Мнение от botan »

Да, малко е странен като за първи пост и едва ли госпожица Смит би посетила форума отново, но смятам, че историята е поучителна. Хората имат навика да си пръскат личните данни като сеячки на пролет, а после са вцепенени от шок, когато някой с елементарни познания при използването на търсачка им плесне информация до 9-то коляно (поне). А и с карантината и кризата броя измамниците скочи тройно и е хубаво да се знае какви схеми въртят и какви пирамиди строят.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”