Сребърна вода

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Сребърна вода

Мнение от ToBo »

Отварям тема поради интереса към това древно чудо, напълно достъпно в наши дни. В древността сребърна вода се е получавала, когато водите в природата са минавали през сребърна жила в земята. Затова в приказките ходят да търсят жива вода през 9 планини в 10-та :mrgreen: И са се лекували чудотворно с нея.
Сега няма нужда да се ходи по-далече от аптеката :nod:
Публична информация:
http://xn--80aabfkc1dkmch5i.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

За който не му се чете, накратко: Това е средство за лекуване и профилактика на много състояния. Копирам от друг сайт за разнообразие:
- 100 – 200 мг/л разтвор на сребро в лимонена киселина е отличен препарат за лечение на рани, а марля, напоена със сребърна вода – добро антисептично средство в бита и полеви условия.

- Сребърна вода с концентрация 5-10 мг/л лекува изострена пневмония. В този случай по-добре действуват аерозолите на водата.

- Eфективно лекува заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления на очите, хранопровода, повърхностни рани и язви. Заличава изгаряния.

- Електрофореза със сребърна вода е отлично противовъзпалително и обезболяващо средство при лечение на артрити, следоперационни възпалителни процеси, рани, абцеси. Това е особено важно в случаите, когато организмът е алергичен към антибиотиците.

- При изплакване на гърлото няколко пъти на ден, сребърната вода санира ефективно тонзилити, унищожава чревните стрептококи и стафилококи в устната кунина. Концентрацията е 20 мг/л.

- При периодично намокряне със сребърна вода зарастват по-бързо язви, гъбичен и внезапен стоматит, пародонтоза. Устата трябва да се плакне дълго, след ядене. Концентрация на водата – 22 – 25 мг/л.

- Сребърната вода може да се използува при компреси, вани, при лечение на вирусни, гъбични и трофически дерматози.

- Проблемна кожа, пъпки: Сребърната вода 20 мг/л е изключително ефективна при лечение на акне, младежки, предменструални и други пъпки. Допринася за бързото възстановяване на кожата при всички степени на изгаряния, натъртвания, синини, хематоми, отворени рани, гнойни заболявания на кожата, дерматоза, екзема, розацеа, и др. Изключително ефективна е при поддръжката на суха и чувствителна кожа. Навлажнете с памучен тампон или марля (компрес) проблемните места 5-6 пъти на ден. Повлиява се до няколко дена.

- Епилиране: При прилагане на сребърната вода преди и след епилиране, кожата се успокоява, изчезва зачервяването и пъпките за 2 - 3 дни. Преди и след епилиране намокрете обилно и оставете да изсъхне. При гнойни пъпки третирайте 4 – 5 пъти на ден.

- Херпес: Намокрете тампон с разтвор и го притиснете върху херпеса. Непрекъснато навлажнявайте с разтвора. Изчезва за 1 – 2 дни.

- Гъбички по кожата и ноктите: Напръскайте обилно 5 – 6 пъти на ден кожата или ноктите. Обработвайте с разтвор и чорапите и обувките.

- Изпотяване: За премахване на миризмата на пот напръскайте с пулверизатор проблемните зони (подмишници, крака, обувки, чорапи) и ги изчакайте да изсъхнат. Сребърните йони убиват бактериите причиняващи лошата миризма.

- Хигиена на устата: За премахване на рани, афти, джобове, кариеси, пъпки, лош дъх от устата, и при проблемни венци изплаквайте 1 - 2 пъти на ден устата в продължение на 4 - 5 минути.

- Цистит: Един – два дни сутрин и вечер се пие по 100 мл разтвор. Болките изчезват за ден – два, даже и при хроничен цистит.

- Астма, бронхит, грип, пневмония, гърло, катар на ГДП, хрема: Инхалации два пъти на ден с компресорен или ултразвуков инхалатор. Сиптомите изчезват след 1 – 2 дни. При липса на инхалатор 3 - 4 пъти на ден гаргарене по 5 минути или използвайте пулверизатор. При хрема обилно капете в носа 2 – 3 пъти на ден.

- Профилактика срещу заболявания и засилване на имунната система: Разрезжда се една капачка колоидно сребро 20 мг/л в 1,5 литра изворна или чешмяна вода и се пие целодневно, както обичайното количество вода.

- Гастрит и язва: 20 – 30 минути преди ядене се пие по 100 мл сребърна вода с концентрация 1 мг/л в продължение на две – три седмици.

- Ангина: Изплаква се гърлото със сребърна вода 20 мг/л. Изплаква се в продължение на 3 до 5 минути.

- Гинекологични възпаления: Измива се възпаленото място 3–4 пъти на ден със сребърна вода, а най добре се поставя компрес със затоплена (30-35ºС) сребърна вода 20-25 мг/л.

- Натравяне с храна: Три пъти на ден се пие по 100 ml сребърна вода. В случай на остро натравяне, до оказването на лекарска помощ, да се изпие 100ml сребърна вода, да се предизвика повръщане, след което на всеки три часа да се пие по 100ml сребърна вода 5 мг/л. Може да се очаква подобрение след около 2-3 часа.

- Висока температура: Пие се 50-100ml сребърна вода 0,1 мг/л. Може да се очаква понижение на температурата след няколко часа.

- Подобряване на общото самочувствие: В продължение на няколко месеца, вместо чешмяна, да се пие сребърна вода със слаба концентрация. След това се прави тримесечна пауза и курсът се повтаря 0,02 мг/л.

- Следоперационни възпаления (костни, мускулни и други възпаления, причинени от стафилопневмококови инфекции): Мястото се изпива, подсушава и се прави компрес със затоплена (30-35ºС) сребърна вода за 15-20 минути 30-35 мг/л. Компресът се прави от 4-5 слоя марля, напоена със сребърна вода.

Личен опит:
Давам профилактично на децата през грипавия период. Пръскам, капя в очи, уши, нос при нужда. 4 случая помня най-добре.

Най-яркият случай беше през последната зима. На малкото дете му беше изолиран някакъв стрептокок в хремата. Пихме антибиотик. След 2 седмици същата картина се повтори със същия лабораторен резултат. Пихме втори антибиотик. Междувременно ни предписаха един междинен, който пи само един път и ви от болки в стомаха часове наред :twisted: )
Макар че принципно все се опитвам да държа децата чисти от лекарства, реших, че няма начин и пи и втория антибиотик. Един ден преди края на курса пак се почна същата хрема (то се познава по секрета ;) ) Спрях антибиотика. Почнах да капя по 4-5 пъти на ден сребърна вода в носа и да давам сутрин по 1 чаена лъжичка във вода. За около 2 седмици. И се приключи, поне досега :stiskam:

Преди години ММ си разпра гадно ръката на оградата. Според мен направо си беше за шиене. Отказа да ходи на лекар. Ходих след него цял ден и го пръсках през 20-30 минути със сребърна вода. За 8 часа раната се затвори като по филмите и заприлича на драскотина.

Една манджа беше тръгнала да се разваля и й сипах малко сребърна вода с надеждата поне кучетата да могат да я ядат. На другия ден си изглеждаше и миришеше съвсем добре и кучетата се облажиха :nod:

Поводът да стане дума по темите. Имам растение, което дойде с някаква гъба по корените. Може да е била полезна, но няма как да знам. Напръсках със сребърна вода и след около 1/2 час изглеждаше по-добре. На другия ден го накиснах в кофичка с разтвор на сребърна вода за още половин час. Като го извадих, имаше някакъв помен от гъбичките, но далечен. Засадих го, пък ще видим :hmmm:



Моля ви да споделите вашия опит със сребърната вода относно приложение и приготвяне в домашни условия. Аз я купувам - засега :lol:
Моля Марианна да сподели опита си с апарата за приготвяне. В нета гледах да се продават между 70 и 170 лв. Аз не съм наясно през годините колко съм дала за сребърна вода по аптеките, но сигурно си заслужават цената уредите.
Моля keit.noni да обясни как я приготвя без фабричен уред. Аз в техниката (каквато и да е) съм зле :oops:
Никога не е късно да засадиш клематис...
Аватар
Ники Стоянов
Кана кафе
Мнения: 571
Регистриран на: Юни 13, '13, 20:56
Местоположение: Варна

Re: Сребърна вода

Мнение от Ники Стоянов »

Внимателно със среброто!
Натрупва се в организма.

http://www.nydailynews.com/news/nationa ... -1.1466905" onclick="window.open(this.href);return false;
марианна
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1861
Регистриран на: Юни 6, '13, 10:07
Местоположение: Самоков

Re: Сребърна вода

Мнение от марианна »

Тобо чудна тема:)
Само да добавя ,че страстта към сребърните прибори при кралете в миналото не е каприз било,а чист здравословен навик :hihihi:
Довечера ще напиша доста неща за тази лечебна вода:)
Ники в грешка си:)
Ако се приема в умерени количества се изхвърля напълно от организма :daaa:
Трябва да приемаш в много големи количества,доста дълъг период от време, за да остане в организма:)
Аватар
ToBo
Чист кофеин
Мнения: 7642
Регистриран на: Апр 21, '12, 20:41
Местоположение: София

Re: Сребърна вода

Мнение от ToBo »

Ники Стоянов написа:Внимателно със среброто!
Натрупва се в организма.

http://www.nydailynews.com/news/nationa ... -1.1466905" onclick="window.open(this.href);return false;
Ми сигурно, ама то не е за редовна употреба.
Понякога с месеци не се сещаш за него. После ти потрябва и го ползваш за нещо. Общо взето препоръките са да се пие месец и после да се почива преди следващ курс.
Само за язва дозировките са много големи :hmmm:

Растението ми за съжаление не е посиняло :lol:
Никога не е късно да засадиш клематис...
Аватар
nadin
Чист кофеин
Мнения: 7231
Регистриран на: Май 17, '11, 15:33
Местоположение: София
Дал благодарност: 32 пъти
Получил благодарност: 497 пъти
Обратна връзка:

Re: Сребърна вода

Мнение от nadin »

Аз слагам сребърна вода в отварите с които пръскам зеленчуците в градината. Обикновено само в началото пръскам с няква химия и то само ако положението е много зле както е тази година ( валежи, градушки ). Почнат ли да цъфтят пръскам само с чесън , сребърна вода , тютюневи и копривени отвари и разни други. Мисля че някъде в темата за алтернативните методи съм дала и рецепти.
Сребърната вода си я правех с уред от този по 70 лева на принципа на електролизата. Тази година пак по същия начин.
За лечение в къщи си купувам сребърна вода от аптеката. Аз мойте капки за нос ги правя в смес от сребърна вода и отвара от смрадлика и лайка или невен. Много добре действа и тази година да чукам на дърво се разминахме без антибиотици. За промивки на очи също е много добро средство.
keit.noni
Дълго кафе
Мнения: 129
Регистриран на: Окт 19, '12, 14:07
Местоположение: Плевен
Обратна връзка:

Re: Сребърна вода

Мнение от keit.noni »

Аз отрязах края на зарядното на ненужен стар джи ес ем. Обелих кабела. Вързах за тях по една обица или може и два пръстена сребърни с проба 999. налях порцеланова чаша с изворна вода, защипах двете обици с щипки за пране / без да потапям медените обелени жички/ във водата.Обиците да са на разстояние около 1 см. или да не се докосват във водата. Включвам в тока за 1 час и така правя сребърната вода, която е като живата вода в приказките, а и като сребърната вода в аптеките. . Предварително почиствам обиците или пръстените със сода за хляб. след електролизата обикновенно едната обица ми почернява и това е доказателство , че правилно съм работила. Почиствам я за следващия път. След всичко това водата става някак по плътна и като в бял облак.
Аватар
dancheto
Кафе машина
Мнения: 4894
Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
Местоположение: хасково
Дал благодарност: 14 пъти
Получил благодарност: 35 пъти

Re: Сребърна вода

Мнение от dancheto »

Много полезна тема! Благодаря! :daaa:
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
РОУЗ

Re: Сребърна вода

Мнение от РОУЗ »

Сребърна вода от аптеката и ние ползваме, за гаргара, за рани, за хрема, последно я ползвах, когато си полях ръката с вряла вода и докато трескаво ровех в аптечката не открих нищо подходящо, полях със сребърна вода 2-3 пъти, мехур излезе само на малкия пръст от вътрешната страна, понеже от болка си държах пръстите стиснати един до друг и там не съм поляла. На останалата част от ръката нямах никакви поражения.

Но явно има някаква трайност, защото намерих едно шишенце на вилата, купувано не помня кога, беше станала сивкава водата и плуваха много ситни сиви прашинки вътре. :hmmm:
libra
Наркоман
Мнения: 11646
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 98 пъти
Получил благодарност: 67 пъти

Re: Сребърна вода

Мнение от libra »

Роуз,директно ли поля,без разреждане?
РОУЗ

Re: Сребърна вода

Мнение от РОУЗ »

Да, много болеше и изобщо не се замислих.

Сините пластмасови шишенца от аптеката, на Аркол, не знам дали има разлика в концентрацията.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”