Amway-поредната зарибявка или...

За здрав дух в здраво тяло - здравословно хранене и въпроси, диети, съвети за красота.
Аватар
kannamy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1448
Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
Местоположение: София/Богьовци
Дал благодарност: 12 пъти
Получил благодарност: 56 пъти

Amway-поредната зарибявка или...

Мнение от kannamy »

От известно време приятелка ме бомбардира с техни продукти и ме ръчка да се включа като дистрибутор.Като гледам цените доооста скъпички са нещата,но ако е вярно това което са писали едва ли не космическа технология,абсолютно безвредни и тинтири минтери.Но все пак едно съмнение ме човърка -дали са пък чак толкова натурални и безопасни.Та ако има ползвали или ползващи тяхните продукти,не да им прави реклама ,моля,а просто да даде своето мнение за този или онзи продукт.
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4911
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 377 пъти
Получил благодарност: 319 пъти

Re: Amway-поредната зарибявка или...

Мнение от Di_Va »

Аз ползвам препаратите им за съдове повече от 7-8 години, доволна съм, за известно време пробвах преп. на CANO, ама пак се върнах към Диш-дропс. Опитвала съм и други техни продукти, но само инцидентно.
dal

Re: Amway-поредната зарибявка или...

Мнение от dal »

Не мога да посоча пример за ефикасен и едновременно безопасен продукт - вие ако можете - кажете .
В пропорции винаги едното е за сметка на другото , но когато претенциите за горните две на едно място се добави и скъпотия на продуктите - мотивировката ми хептен изпада !
житейски принцип е , че или един продукт е ефикасен и хората сами го търсят щото им върши работа , или е съпроводен с натраплива реклама за да го натресат на по широк брой потребители независимо от липсата или съмнителните му качества спрямо конкурентни продукти .
Значи нормалните марки си се зареждат в магазинната мрежа , клечи си там верото медикс и ако ти трябва минаваш и си вземаш.
При глобални кречетала като цептер , амуей , орифлайм , ейвън и други от този сорт разходите са сведени на минимум- практически тези марки имат само приходи. Имат и една грамадна международна централа , лъскава и грандоманска.
Те нямат магазинна мрежа. Те нямат транспортни разходи. Те не създават работни места.
Те нямат продавачи , офиси , складови бази в класическия смисъл на думата.
Те имат пласьори и каталози , надъхани от отстъпките и процентните добавки спрямо продажбите да тормозят целия останал свят в мъка да бъде завербуван за каузата. Мога да разказвам ловни случки специално с горните и с цептер до вдругиден / сетете се за гротескните събирания като секти да се правят презентации/ , но мисля че всеки дето що годе има капка мозък е наясно и все е чувал това и онова. Стотици левове за тиган ?!?!?! Абсурд !
Обичайно озурпират разни благородни каузи , под чиито егиди развиват хицническия си и паразитен растеж- да речем борба против рак на гърдата.
Или гладуващите сомалийчета. Само че нищо от това не се случва в действителност. Парите ви текат в други посоки.
Ако сте наясно с т нар. нови религии , зад подобни конгломерати се крие по една такава секта , която вие миейки чинии само с амуей , или лакирвайки ноктета само с ейвъни , или готвейки в цептерите с 500 години гаранция и златно покритие- та вие директно вкарвате пари за тези секти.
То даже е конгломерат между секта и финансова пирамида , ама не ми се влиза в режим на подробности за обяснение . Говорим за милиарди !
На запад има широка публичност и яко зомбиране- от една страна тия паразити , от друга държавите , когато се премине границата.
Какво наричаме преминаване на границата ли? Еми да изтровиш стотици последователи в джунглата на Гвияна с цистерна пълна с отровен ягодов сироп , или да запалиш ранчото в Уейко с Клонка Давидова дето се ебат като зайци помежду си всеки с всеки и вътре после властите да метат овъглени трупове , а обществото дето е дремало това да се случва наоколо да стои крайно възумтено като пусне СНН ! .
Или да заживееш в тайгата като си прехвърлиш всичките имущества на някой парцален месия , ами да вербуваш и всички около теб да те последват.
Тук пак е нищо , тези какво правят в държави като САЩ , където по принцип населението е инфантилно , с промити мозъци , дебилна обща култура и са като стадо- просто нямате идея за какъв размах става реч. Какви успехи жънат! В Европа все още им е трудно да го постигнат.

Защо хората , които уж не са идиоти следват доброволно подобни модели и огъват на такова промиване на мозъци?
Поради няколко причини : да си част от нещо "по-така" понякога е единствен смисъл да ти придаде важност . Хората се чувстват отритнати и съпринадлежността ги прави болт , част от нещо , добиват самочувствие и лична гравитация благодарение на комуната.
Обичайно като се набуташ веднъж с пари време и усилия в полза на нещо такова после реинвестираш и увличаш и други- като виждаш че и други кълват на куката , в мигове на просветление ти сам спираш да се чувстваш толкова излъган и самопровалил се. Това е следване на готови модели наоколо , към което са склонни над 50 % от хората по принцип. Те следват модели и водачи. Това ги успокоява че са на прав път и оплита колебанията и вътрешната съпротива на последните бистри мисли - че си си дал всичко на някакви негодници .
После вече е късно , като затънеш с двата крака икономически и мисловно- той самия свят вече те е отхвърлил и ти не можеш да се интегрираш обратно.
И оставаш на милостта на единственото място , където е пълно с отрепки като теб , да се чувстваш приобщен.
Нали не виждате друга причина 30000 двойки да се съчетаят на стадион , облечени в еднакви дрехи? Това са тамагочита.

Понеже по темата съм писала и сме го разработвали в много широк мащаб , международно и то професионално - си позволявам вметката.
Говорим за силово възползване от феномени в човешкото поведение.
Иначе сигурно новия препарат за чистене на петна е напълно природен и хипер ефективен , ама знам че повечето от 2-3-4 лева вършат същата работа :D

Пазарувайте спокойно и като ви доскучее обмислете горното.
Публикувай отговор

Обратно към “Здраве и красота”