Тръни, бодили и други бодливи
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10796
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 254 пъти
- Получил благодарност: 473 пъти
- Обратна връзка:
Re: ...ШАНТАВА РАБОТА
Тази техника се нарича бланширане, но не готварското бланширане. Не е задължително да се загърлят, може нещо да им се хвърли отгоре за да се намали драстично притока на светлина като кофа, саксия или да се приберат и вържат старите листа когато става дума за разперена розетка. Някои култури като главестото зеле например сами си се бланшират. На времето са се използвали специални глинени съдове без дъно и с капак (втората снимка на втората колона):
https://www.smith.edu/garden/pastexhibi ... page6.html
https://www.smith.edu/garden/pastexhibi ... page6.html