Gymnocalycium papschii – Гимнокалициум папши

0

Автор HobbyKafe | Секция 1.3 Кактуси и сукуленти | Дата 24-04-2011

Gymnocalycium papschii – Гимнокалициум папшиСемейство: Кактуси(Cactus Family)
Научно име:Gymnocalycium papschii
Произход: Аржентина (Сент Хавиер и Сиера де Комечингонес)
Местообитание: Тревисти, песъчливи и каменисти места до 1000 м надморска височина.
Описание
Стебло: Единично, светлозелено от сферично до колонообразно. На височина достига до 8-9 см и до 6 см в диаметър. До две трети от тялото се намират в почвата. В резултат на увреждане на върха може да образува от една до три издънки.
Ребра: 12-14 на брой, разделени от дълбока надлъжна бразда, всяко едно с 10-13 туберкули.
Ареоли: Овални, с жълти власинки.
Бодли: 7-9, разположени в полукръг, пет от тях насочени на долу, и от два до черити закривени нагоре. Достигат до 7 мм на дължина. Връхните бодли са бели до бледо жълти, по старите от тях светли-сиви до светло кафяви.
Цветове: С форма на фуния, в зависимост от възрастта на кактуса от 45-60 мм дълги и 45-50 мм в диаметър. На цвят са като слонова кост със леки розови отенъци към основата.
Плодове: Овални, маслинено-зелени с бял кант, 18-22 мм на дължина и 6-9 мм в диаметърСемена: 1.3 -1,5 мм, кръгли, черни, полупокрити с кожеста ципа.
Отглеждане: Тези гимнокалициниуми са много лесни за отглеждане, непретенциозни към субстрат и толерантни са към излишна влага. Цъфтят редовно. През лятото поливаме редовно. През зимата се препоръчва температурите в помещението да не падат под  8 – 15°С.
Размножаване: От семена.

Кактуси и сукуленти

Коментирайте тази статия

* Задължително поле