Astrophytum capricorne – Астрофитум каприкорнe

0

Автор HobbyKafe | Секция 1.3 Кактуси и сукуленти | Дата 25-04-2011

Astrophytum capricorne – Астрофитум каприкорнeСемейство: Кактуси(Cactus Family)
Научно име: Астрофитум каприкорне – Astrophytum capricorne
Произход: Северно Мексико, пустинята Чихуахуа. Планински склонове и долини, разположени  на 1000-1500 м надморска височина, в области с варовити почви и много ниски годишни количества на валежите.
Описание
Стебло: Кълбовидно или леко издължено, зелено, без странични издънки, покрито с ръждиво-кафяви петна, които с времето избеляват. Отделни растения са достигали до 25 см на височина и 15 см в диаметър
Ребра: 9-8 остри и високи
Ареоли: Сиво-бели, разположени на 1,5-3 см една от друга.
Бодли: Семеначетата астрофитуми са без бодли. С течение на възрастта по кактуса се образуват връхни бодли, силно извити, преплетени, тънки и чупливи, кафяви на цвят и до 7-8 см дълги. Цветове: Жълти с червено-кремави гърла, широко отворени, 6-8 см дълги и до 8 см в диаметър.
Плодове: Цилиндрични, заоблени, червени, с червено месо.
Отглеждане: Отглеждането на тези кактуси е сравнително лесно. Използват се минерални и водопропускливи субстрати, заради склонноста им към загниване на корените, поливат се умерено през летните месеци. През зимата трябва да се поддържат напълно сухи, при минимални температури от 5 до 15 градуса по Целзий. Толерантни са към кратни застудявания като всички останали видове астрофитуми и понасят до -7 ° C. Нуждаят се от директно слънце.
Размножаване: Размножават се лесно от семена.

Кактуси и сукуленти

Коментирайте тази статия

* Задължително поле