Привет и от мен!

То че се знаем, знаем се, ама все пак :)...
viktoriay
Kафенце
Мнения: 23
Регистриран на: Мар 23, '23, 19:36
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 1 път

Привет и от мен!

Мнение от viktoriay »

Здравейте всички!
Аз съм от София, но преди 3 г. се сдобихме с парцел в Пернишкия регион. От тогава ми викат"луд умора няма"! :D Садих като луда плодни фиданки, малини и къпини. Сега дойде ред на предния двор, където искам да сложа предимно цветя. До тук съм направила един дребен алпинеум със събирани около блока камъни/щото в селото са кът/.Та в този алпинеум съм набучкала делосперми есента и сега чакам да видя всички ли са оцелели. Предвиждам още 2 алпинеума с други цветенца и ще пусна снимки като станат нещата. Покрай оградите съм посадила дървовидни ружи и малко канадски боровинки. Отдавна точа лиги по розите, но сред толкова хубавици е много трудно да избере човек, а и цената често е солена...Тази пролет успях да купя 3 храстчета от т.наречените"очички"-For you eyes only, Babylon eyes , Alissar princes of Foenicia и една с незнайно име/води се с №59 в Градина Дарина/. Днес получих две рози на гол корен, които даже не съм измислила къде да ги бучна! Изведнъж градинката нещо ми отесня :D О, забравих да спомена че съм направила и 3 цветарника от автомобилни гуми във формата на чашки за кафе и само дебна да спре дъжда та да ида и да ги боядисам както съм си намислила! Та това е общо взето-начинаещ градинар съм с много въпроси и голямо желание за успех. Хубаво е, че открих този форум и ще се радвам на добрите съвети за градината!
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Мнения: 5631
Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
Местоположение: София
Дал благодарност: 1727 пъти
Получил благодарност: 1960 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от Тутти »

Добре дошла. Попаднала си на забавно място. Всички тук обичат да дават съвети, предложения, истински се интересуват от градините - свои и чужди. Затова може и леко да се стреснеш ако някой ти каже да не правиш нещо. Вече го е видял, проверил как е и не му харесва, например. Затова добронамерено дава акъл, друг да не прави тази грешка.
Хубави рози си взела, дай им по метър/метър и половина диаметър място, стават широки.
Сега за гумите… щом ти харесва, ако много ти харесва, направи го. Една наша съфорумка също имаше една гума за цветарник, но после я обгради с красиви камъни и стана разкошен малък алпинеум, защото гумата започна да й изглежда зле на фона на хубавата й градина.
Успех ти желая с новата занимавка, ще ти стане щастлив ангажимент да си ровиш в земята и да се радваш на всяко стръкче.
И пак добре дошла, в хубав регион ти е градината, показвай снимки.
libra
Наркоман
Мнения: 11642
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от libra »

Добре дошла при нас! Пожелавам ти забавно градинарстване !
Тъкмо, в съседната тема писах колко неизтребими семеначета произвежда дървовидната ружа. Доста досадно е да се чистят непрекъснато. Имам дори между розите, където вече са колкото тях. За жив плет са идеални, тъй като се подстригват и образуват малко семена.
От тези видове рози най-сполучлива е Eyes for you.
Канадските боровинки, ако са от т.н американски , те искат предимно кисела почва и не виреят на алкална. Виж, ако има етикет. Камчатика са за нашата почва. Но зависи и твоята каква е, де.
Успех!
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15885
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 859 пъти
Получил благодарност: 1725 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от Гео, граф »

Я, нова съфорумка с нова градина! Просто виждам колко хора потриват доволно ръчички, докато се подготвят да ръсят акъл :swink:. Начииии да ти кажа от опит, това софиянка да ѝ падне да се зарови в пръстта, си е направо откачена работа. Ей ме мен - доскоро нямах възможност да кОпам на село, затова си направих градина пред блока и така вече колко... мале, 14-15 години :shock: ! И не ми стига, та сега съм започнала и на вилата, така че те разбирам напълно. Ще добавяш мечталки, ще изкореняваш агресори, ще трепериш над кеки, ще местиш растения в неподходящ момент, ще се тръшкаш за загубени китки, ама то това си е част от очарованието на градинарстването. И все пак не мога да не се включа със съвет - тия рози на гол корен, дет ще ги садиш по това време на годината... ъъъ, не разчитай много да се хванат, но пък ако се, ще им се радваш двойно повече :nod:

Дерзай момиче и добре дошла при шашавите цветарки :tzvetentze: !
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
мечтица
Кафе машина
Мнения: 4958
Регистриран на: Юли 4, '13, 08:31
Дал благодарност: 797 пъти
Получил благодарност: 1309 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от мечтица »

Я,не честно така,написах цял ферман за добре дошла на Виктория и при преглед всичко се изтри :snif:
Сега бързам да изляза,мога само да кажа-
Добре дошла,Виктория на точното място! :gush:
Приятно е да видиш нов съфорумец,влюбен в красота.
Такива ''луди'' където нямат умора ,тука са много :tzvetoman:
Успех в това прекрасно начинание :stiskam:
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
Аватар
daneda
Баш кафе майстор
Мнения: 2220
Регистриран на: Мар 14, '12, 11:23
Местоположение: София
Дал благодарност: 1401 пъти
Получил благодарност: 579 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от daneda »

Добре дошла, Виктория! Улучила си мястото и хората! Много се радваме на всеки нов член на форума и с нетърпение чакаме снимки, въпроси и хвалби! А и теми има най-различни, в които да се вихриш и да се забавляваш!
Още веднъж, добре си ни дошла! :tzvetentze:
Аватар
desunie
Кана кафе
Мнения: 584
Регистриран на: Ное 30, '09, 11:07
Дал благодарност: 205 пъти
Получил благодарност: 108 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от desunie »

Добре дошла и от мен!
Гео е права като ти е казала колко хора ти се радват и с радост ще се подкрепяме в тази наша обща лудост. Ми дет се вика - събрахме се!
Ако искаш рози, мога да предложа резници ако ти се занимава, отделно имам и три вида вкоренени на по 2 и 3 години. Всикото е марково, т.к. имат си имена. Може да не са много, но са от сърце. Преди време се завърнах във форума след дълго отсъствие като "Луда работа, приятно ми е" и усещам, че сме от една порода.
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Мнения: 7671
Регистриран на: Мар 31, '13, 11:42
Местоположение: Козлодуй
Дал благодарност: 2238 пъти
Получил благодарност: 1247 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от pepelqshka71 »

Вики, добре си дошла. Казах ли ти, че ще те посрещнем яко. Радвам се, че се престраши и писа. Още не са те прочели всички, но най вероятно ще те засипем с цветя и съвети. Резници от рози и аз мога да дам (септември-най лесно се хващат). Ако имаш сенчести кътчета може да измислим нещо за тях. Изобщо дай някоя снимка на дворчето и кажи как виждаш нещата. Другото остави на нас :daaa:
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
viktoriay
Kафенце
Мнения: 23
Регистриран на: Мар 23, '23, 19:36
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 1 път

Re: Привет и от мен!

Мнение от viktoriay »

Благодаря момичета за топлото посрещане! Понеже съм малко неориентирана в сайта късничко прочетох приветствията :chokkkofa: Прилагам снимка от един от алпинеумите ми понеже много се радвам, че успях да опазя зимъска делоспермата :D
Изображение
libra
Наркоман
Мнения: 11642
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: Привет и от мен!

Мнение от libra »

Koгато влезеш във форума, горе в ляво има Бързи връзки от там отиваш на Виж актуалните теми. Така можеш да четеш последните мнения.
Делоспермата се е развила страхотно. Моята я засадих в едно гърне с нашенската почва, тя стана на кирпич, не можех да я извадя и накрая гърнето се вледени. Твоята е супер.
Публикувай отговор

Обратно към “Представете се”