Нови ентусиасти

То че се знаем, знаем се, ама все пак :)...
Публикувай отговор
Di_Va
Чист кофеин
Дал благодарност: 756 пъти
Получил благодарност: 532 пъти

Re: Нови ентусиасти

Мнение от Di_Va »

Софи, хубава ви е градинката и браво за украсената нова къща! Ще се получат нещата, ще оправяте със скорост, която ви е по силите, но основното го имате :tzeluvka: и важното е, че има движение, както сте разбрали!
Аватар
радост-31
Виенско кафе
Дал благодарност: 191 пъти
Получил благодарност: 504 пъти

Мнение от радост-31 »

Здравей, София!
Следя вашият проект, откакто започна да пишеш тук. Промяната е огромна и забележима. Лошото на хората е, че винаги сравняват действителността с мечтите си, а не с изначалното положение. Коледната украса много ми харесва! Тя е знак, че сърцето ти живее тук. Градинката ти също е очарователна! Всички градинки изглеждат тъжни и кални в сезона на дъждовете и снеговете, а този декември е от най-дъждовните. През февруари, ако няма сняг, всичко ще изглежда приказно.
Ще чакам да пишеш отново!
Весели празници!
Sofiya Stoicheva
Кафе с мляко
Получил благодарност: 337 пъти

Мнение от Sofiya Stoicheva »

Радост, много ти благодаря за милите думи!
И аз следя твоята темичка и проект, пишеш толкова увлекателно и красиво! Признавам си без бой обаче, че съм пропуснала да се абонирам за темата ти и се чудя защо не съм прочела последните няколко страници. 😊

Днес отидохме за няколко часа до село. Духаше много неприятен вятър, така че стояхме три-четири часа около печката, нищо не може да се прави навън.
С радост констатирах много доброто състояние на мушкатата, които оставих да зимуват в хола. Беше ми въпросителна дали растенията ще се чувстват добре зад Ка-Б-Ка стъклопакетите, защото не можах да намеря информация. Сега съм много доволна, че ще си пикирам разсада с домати направо на село и ще го сложа на светло и хладно, където ще се чувства чудесно!
Ох, много време има още до пролетта!

Изображение

web picture hosting
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Дал благодарност: 1645 пъти
Получил благодарност: 3835 пъти

Мнение от Мария Николова »

Важното е, че зимата вече дойде. :wooow2: Веднага след нея и пролетта ще пукне!
Ще свършиш всичката си работа :angelche:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Sofiya Stoicheva
Кафе с мляко

Честита Нова Година! Здрава, мирна, успешна и плодородна да бъде!
Вчера решихме малко да поработим, че много ни доойде лежането. ММ успя да събори едната слива преди НГ, но му паднала веригата, заболяла го ръката и беше зарязал.
По прогноза в наше село го даваха слънце, за разлика от мъглива София.
По пътя - също всичко в мъгла и скреж.

Изображение
На село обаче пак мъгла, макар и по-рядка. Направихме една разходка до язовирчето, около 3 км от селото е, там - слънце. То разходка само й името, защото бяхме с колата. :)
Не се свърши обаче много работа. ММ отиде до комшиите да им размразява климатика и...там си и остана! 😀 Аз кълцах клони половин час и замръзнах. Толкова с трудовата дейност.

Изображение

Много настроение ми създаваха тези дървена, и хубава сянка лятото над фургона. Но са точно на границата с комшиите, освен това - на входа. А зреят неравномерно, м.г повече от месец ги брахме, брулихме, събирахме, метохме, и пак и пак капят, и свършване нямат.

Изображение

И една гледка от офиса от днес - Замръзналото кралство.

Изображение
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 55 пъти
Получил благодарност: 996 пъти

Мнение от ln_none »

Красотище! Как щях да обичам зимата, ако траеше около седмица-две :liubov2:
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1409 пъти
Получил благодарност: 3097 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Ооо, каква красота само! Днес и във ФБ гледам снимки от София, от по-добрата ѝ част, където има поле и дървета :) Ами невероятно красиво е!!!

Изображение
Sofiya Stoicheva
Кафе с мляко

да си сложа и аз снежни снимки, че дори в планинските райони вече е събитие!
Като отидохме на село, имаше около 5-6 см. И като заваля, да три часа станаха около 15 см. Красота!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Миналата седмица проверявах за кокиченца, но няма още поникнали. Дано не са се загубили.
Аватар
Lalel4e
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 988 пъти
Получил благодарност: 963 пъти

Мнение от Lalel4e »

Не са се загубили кокиченцата, ще излязат! :daaa:
Много ми хареса светлия хол с прозорци до земята! Ако някога имам щастието да проектирам своя къща или пристройка, си представям прозорците точно така!
Sofiya Stoicheva
Кафе с мляко

Благодаря, Lalel4e!
Лека-полека се получава къщурката. Югозападното разположение на големите витрини далеч не е най-доброто, но такава е ориентацията на парцела. Все пак при слънчево време установихме доста добър приход на топлина от витрините. В най-късите дни ноември, декември и януари, до около 14.45 има слънче и след това се крие зад къщата отсреща.
Публикувай отговор

Обратно към “Представете се”