Алергии и алергични реакции

За здрав дух в здраво тяло - здравословно хранене и въпроси, диети, съвети за красота.
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15885
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 859 пъти
Получил благодарност: 1725 пъти

Алергии и алергични реакции

Мнение от Гео, граф »

Отварям темата, защото нямаме такава и защото все по-често ми се случва да получавам алергични реакции след ухапване от насекоми. Освен това намерих ето тази СТАТИЯ, която би могла да бъде полезна на други цветари и градинари.

Веднага задавам въпрос. Фармацевтите почти винаги препоръчват Фенистил при ухапвания, но на мен не ми помага особено, да не кажа хич. Скоро в една аптека ми предложиха този Псило-балсам, който също е от групата антихистамини. Може и да е внушение, но след поредното ухапване няколко мазания ме облекчават. Знаете ли някакъв бабин лек или друг медикамент за случая :?:
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Мнения: 5631
Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
Местоположение: София
Дал благодарност: 1727 пъти
Получил благодарност: 1960 пъти

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Тутти »

Тук се включвам като патило много от насекоми. Изпробван лек е след ухапване да си взема хомеопатично Apis melifica по 5 зрънца. Без да ги докосваш с ръка, директно под езика се смуче. Преди и след прием 15 минути не се яде, пие, пуши. Това направо ме кара да забравя за ухапването. Става и за деца. До три пъти дневно може да се взема при по-сериозно ухапване, макар че и с един прием всичко минава за минутки. Има и едно кремче за локално приложение - Dermodrin. Това е много ефикасно, включително и за алергични реакции.
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Мнения: 31689
Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
Местоположение: Нова Загора
Дал благодарност: 1031 пъти
Получил благодарност: 2432 пъти

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Мария Николова »

Графиньо, не съм имала акне, циреи и алергия.
Но преди няколко седмици, докато се наказвах с плевене на избуелите след хубав дъжд плевели, около мен все се мотаеше една малка, гадничка осичка. С нормалните оси и пчели имаме мирно съвместно съществуване. И случайно да ги докосна, без да ги видя - усещам ужилването им и вземам мерки да не се повтори. След час-два няма и помен от отока и сърбежа.
Коварната малка осичка, обаче, може и 5-6 пъти да те ужили, без да усетиш. И сърбежэт се появява не веднага, а след доста минути, когато почервенее и се надуе.
Десният ми лакът беше така неусетно нажилен на 5-6 места. Стана като топка и пощръклявах - за нищо не можех да мисля, само за сърбежа.
Оплаках се на форумните другарчета и ми казаха бабешки лек.
Компрес - памук напоен с оцет върху страдащото място.
Достъпно, лесно, безопасно. :daaa:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Deisy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1088
Регистриран на: Мар 20, '19, 20:22

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Deisy »

Скоро никой не е писал по темата дано има по-малко алергични. Аз пиша с молба за помощ защото вече не знам кой да питам :helllp: и съвсем се ошашавих сън не ме хваща :cry: :eeeh:
Случая е следния -преди две седмици сина ми 6г го жили пчела по крачето махнах жилото и намазах с фенистил обичайната процедура (случва се на сезон по един -два път поне) това отне 30 секунди фенистила беше навън на масата след 1 минути вече летяхме към спешното защото получи анафилактичен шок няма да казвам как си изкарах акъла и как го спасиха на косъм ...лежахме два дни в болница под наблюдение .Алерголог му изписа ангихистаминови таблетки до края на сезона с пчелите и каза да няма досег с алергена :hmmm: Тестове за алергии сега не можело да се правят защото пие лекарства .Предупредиха ме ,че всяко следващо ужилване организма го приема по-тежко.Но никой не можа да ми каже аз какво да правя ако пак се случи :eeeh: И в двете болници такъв случай с дете са нямали. В едната болница се консултират с алерголожката тя каза да дам две таблетки Преднизолон кортико и да тичам в спешното бил малък за адреналин ,урбазон (всъщност точно с това го спасиха в нашата болница а после лежахме в друга).
Тези таблетки ги нося сега винаги в себе си,но ако някой знае какво се прави в подобен случай нека сподели. За големи хора знам,че има готови инжекции.Насочили сме се и към алерголог ,но час ще мога да запиша чак след месец .
Lilly
Чист кофеин
Мнения: 5057
Регистриран на: Сеп 2, '16, 09:50
Дал благодарност: 268 пъти
Получил благодарност: 1339 пъти

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Lilly »

леле мале ....
това е толкова сериозно, че не е за обсъждане и съвети във форум .
Търси добър алерголог .
miltonia
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1925
Регистриран на: Май 22, '16, 02:03
Дал благодарност: 268 пъти
Получил благодарност: 140 пъти

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от miltonia »

Наистина е много сериозно. Да отглеждаш дете в къща с двор и да има такава алергия си е направо страшен стрес всеки ден. Не мисля обаче, че е толкова малък за инжекция с урбазон, както каза Лили, търсете ДОБЪР алерголог. И не се шашкайте, преди да направят тестуване и да чуете окончателната диагноза. Аз също съм изживяла ужаса да гледам в спешното как нищо не помага на анафилаксията на сина ми, но той беше голям, в гимназията. Беше го ужилила пчела, докато си късал грозде, а той е жилен многократно, даже имаше интерес да вади мед от кошерите на дядо си. След този инцидент не му позволявахме да се доближи до асмата и се втурвахме да махаме около него, ако някоя пчела/оса се завъртеше наоколо. Еди ден все пак една пчела го ужили! И...нищо, никаква уртикария! Малко се зачерви, засърбя го и забрави. След това го жилиха неколкократно и не е имал тежка реакция. Недоумявахме какво е това, защото той не е провеждал антихистаминно лечение за профилактика. Единстар пчелар ни каза, че може тази пчела, която го вкара в спешното, да е била лекувана с някакви препарати и всъщност те да са причината за алергията. Пиша ти това, за да не се отчайваш, може да се окаже при изследванията нещо, различно от очевидното и съвсем не толкова страшно. :stiskam: :liubov:
libra
Наркоман
Мнения: 11642
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от libra »

Aко беше за мое дете, щях да си приготвя една инжекция урбазон. Те се бият мускулно, след предварителни инструкции от лекар, разбира се .ЛЛ може да ви инструктира. Стискам палци.
Deisy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1088
Регистриран на: Мар 20, '19, 20:22

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Deisy »

Либра благодаря :tzvetentze: ще се консултирам за дозите
Peyton
Kафенце
Мнения: 2
Регистриран на: Окт 1, '21, 15:21

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Peyton »

Да, алергиите са едно от най-неприятните.. Просто кожата на всички е различна и аз наистина видях, когато след ухапвания се подува кожата бъди здрав като. И ако ме сърби, това е просто болка. Ами брадавици или паразити, които също са около нас? Не искам да се сблъсквам. Въпреки че, ако има добри средства https://bgcena.com/clean-forte, тогава вероятно дори не е страшно
Аватар
Alien
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1929
Регистриран на: Май 24, '18, 17:43
Местоположение: София
Дал благодарност: 500 пъти
Получил благодарност: 846 пъти

Re: Алергии и алергични реакции

Мнение от Alien »

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Здраве и красота”