Триходерма
Модератор: Миша
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3459
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 248 пъти
- Получил благодарност: 119 пъти
Re: Триходерма
Благодаря Люб намерихме си нова занимавка
но след тези чести дъждове доматите са в лошо състояние, трябва да се търсят начини да ги опазим.
но след тези чести дъждове доматите са в лошо състояние, трябва да се търсят начини да ги опазим.
Re: Триходерма
Бобсън, за 9 години имаш само 1400+ мнения, а днес в тази тема се разписа два пъти. Благодаря! Докато пишехме в три от темите за триходерма, не пречеше на никого или поне малко хора се престрашиха да кажат колко е досадно да си показваме опитите. Ами и рецептите на Иван са в този раздел, примерно. Като кликна на Плодове и зеленчуци, искам да виждам всичко, което ме интересува около тях. Не да търча от раздел в раздел. И тема нямаше да отварям, но ме помолиха, ако си следил. Пак ти благодаря.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7345
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 809 пъти
- Получил благодарност: 1573 пъти
Re: Триходерма
Ахаа, разбрах неадекватните включвания.
Ами да, нормално е заради такива като мен , включващи се на 30-та страница, задаващи дискутирани въпроси, да им се пусне една тема, да си питат там
Ами да, нормално е заради такива като мен , включващи се на 30-та страница, задаващи дискутирани въпроси, да им се пусне една тема, да си питат там
Re: Триходерма
Благодаря на Миша, вече не е в скрит текст рецептата.
Благодаря на Ивко за помощта при размножаване на триходермата. Само един гъбар може да се справи с подобна задача.
Задавайте въпроси, коментирайте и забравих - честита тема!
Благодаря на Ивко за помощта при размножаване на триходермата. Само един гъбар може да се справи с подобна задача.
Задавайте въпроси, коментирайте и забравих - честита тема!
- peterstamov
- Кафевар/ка/
- Мнения: 976
- Регистриран на: Яну 28, '14, 00:33
- Местоположение: Свиленград
- Получил благодарност: 2 пъти
Re: Триходерма
Чета една книжка.........може да ви е от полза.
Trichoderma harzianum (SQR32) was incubated in potato dextrose liquid culture on a 170 rpm shaker at 28 °C for 7 days.
Агарът от картофена декстроза (PDA) е добра обща полутвърда среда, използвана за култивиране на гъбички. Често се използва за изолиране, отглеждане и поддържане на гъбички.
May the Force be with You!
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7345
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 809 пъти
- Получил благодарност: 1573 пъти
Re: Триходерма
Мдааа....Признавам си, докато изчета докрай как се приготвя агар от картофена декстроза, чак сълзи ми потекоха от смях. Не е за мен....
https://bul.roomsdecorating.com/how-to- ... agar_20292
https://bul.roomsdecorating.com/how-to- ... agar_20292
- peterstamov
- Кафевар/ка/
- Мнения: 976
- Регистриран на: Яну 28, '14, 00:33
- Местоположение: Свиленград
- Получил благодарност: 2 пъти
Re: Триходерма
Синя светлина......ама много е дълго и ми се спи да разбирам за какво ст.в.! Няколко страници, цяла глава има в книгата!
May the Force be with You!
Re: Триходерма
Пускам линк на руски за триходерма вериде. Търси се. https://www.botanichka.ru/article/triho ... -bolezney/
-
- Кафе машина
- Мнения: 4832
- Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
- Местоположение: Паволче.Враца...
- Дал благодарност: 45 пъти
- Получил благодарност: 584 пъти
Re: Триходерма
Тука можем да си сверим часовниците..Според мен ние развъждаме точно Триходерма харзианум и за друга гъба не може да става въпрос..Направи ми впечатление,че на два пъти Иван каза,че трябва повече кислород..Значи не сме тръгнали в грешна посока.. Сега трябва да намерим и Триходерма вериде...