Хляб с квас - възраждане на една традиция.
- gospodinov
- Kъсо кафе
- Мнения: 53
- Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
- Обратна връзка:
- gospodinov
- Kъсо кафе
- Мнения: 53
- Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
- Обратна връзка:
- gospodinov
- Kъсо кафе
- Мнения: 53
- Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
- Обратна връзка:
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Господинов, толкова дупки и само 60 % хидратация. Как го постигаш?
Току-що изпечен
с 80% хидратация от пълнозърнесто от лимец и бяло пшенично 60/40, а доста по-малки дупки.
Току-що изпечен
с 80% хидратация от пълнозърнесто от лимец и бяло пшенично 60/40, а доста по-малки дупки.
- gospodinov
- Kъсо кафе
- Мнения: 53
- Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
- Обратна връзка:
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Шоши няма никакви секрети, просто си стават. А тази хидратация ми е най-удобна за работа.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Добре де, искаш да кажеш че ако намаля хидратацията ще се увеличат дупките ?
Дето се вика: а дано, ама надали .
Дето се вика: а дано, ама надали .
- gospodinov
- Kъсо кафе
- Мнения: 53
- Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
- Обратна връзка:
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Ами аз високата хидратация никога не съм я харесвал- тесто като плужек, лепнещо и лигаво, тенджери за печене....отдавна се отказах от това.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Е, тестото наистина е малко лепкаво, но резултатът е добър.
При твоята хидратация как печеш? Обръщаш хляба върху хартията и печеш, така ли?
При твоята хидратация как печеш? Обръщаш хляба върху хартията и печеш, така ли?
- gospodinov
- Kъсо кафе
- Мнения: 53
- Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
- Обратна връзка:
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
На тази снимка се вижда как се пекат. Обръщам от ратана, обикновенно пада с ряз , бърз разрез и във фурната, няма капаци, иени, тенеджери и тем подобни.
Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.
Хартията така залепва за хляба,че няма отлепяне.
Аз пека в иена,но без капак,ползвам я просто като тавичка,запълва се изцяло.
А в тавата не се запълва цялото пространство и по голямата част остава празна.
Аз пека в иена,но без капак,ползвам я просто като тавичка,запълва се изцяло.
А в тавата не се запълва цялото пространство и по голямата част остава празна.