Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
gospodinov
Kъсо кафе
Мнения: 53
Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
Обратна връзка:

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Изображение
Филийка, хидратацията е 60%, пълнозърнесто пшеничено.
Изображение
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от shoshy »

Господинов, :o толкова дупки и само 60 % хидратация. Как го постигаш?

Току-що изпечен
Изображение
с 80% хидратация от пълнозърнесто от лимец и бяло пшенично 60/40, а доста по-малки дупки.
Аватар
gospodinov
Kъсо кафе
Мнения: 53
Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
Обратна връзка:

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Шоши няма никакви секрети, просто си стават. А тази хидратация ми е най-удобна за работа.
Изображение
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от shoshy »

Добре де, искаш да кажеш че ако намаля хидратацията ще се увеличат дупките :hmmm: ?
Дето се вика: а дано, ама надали :D .
Аватар
gospodinov
Kъсо кафе
Мнения: 53
Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
Обратна връзка:

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

Ами аз високата хидратация никога не съм я харесвал- тесто като плужек, лепнещо и лигаво, тенджери за печене....отдавна се отказах от това.
Изображение
Аватар
shoshy
Баш кафе майстор
Мнения: 2931
Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
Местоположение: Бургас
Дал благодарност: 3 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от shoshy »

Е, тестото наистина е малко лепкаво, но резултатът е добър.
При твоята хидратация как печеш? Обръщаш хляба върху хартията и печеш, така ли?
Аватар
gospodinov
Kъсо кафе
Мнения: 53
Регистриран на: Мар 7, '19, 16:12
Обратна връзка:

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от gospodinov »

gospodinov написа: Май 8, '19, 19:37 Изображение
На тази снимка се вижда как се пекат. Обръщам от ратана, обикновенно пада с ряз :D, бърз разрез и във фурната, няма капаци, иени, тенеджери и тем подобни.
Изображение
apis
Баш кафе майстор
Мнения: 2323
Регистриран на: Мар 1, '13, 23:41

Re: Хляб с квас - възраждане на една традиция.

Мнение от apis »

Хартията така залепва за хляба,че няма отлепяне.
Аз пека в иена,но без капак,ползвам я просто като тавичка,запълва се изцяло.
А в тавата не се запълва цялото пространство и по голямата част остава празна.
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”