Страница 53 от 64

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '17, 19:17
от Fuchsia
Страхотни са denyo! Аз какъв голям мерак имам за козунаци, а все нещо не ми се получават.Твоите обаче са СУПЕР!!!
И тази година ще се пробвам - няма отказване, пък дано да имам по-голям успех! :ssun:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '17, 20:25
от denyo
Признавам, при мен с магарешка упоритост се получиха. Но който няма усет и талант... Има хора на които им се получават без да могат да обяснят как :)

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 8, '17, 21:55
от GIOIA(Джоя)
Дойде козуначено време и denyo се появи :lol:
Не можахме да те направим цветар :hmmmmmm:
И аз правя в момента пробен козунак,не че пак не мога да се изложа другата седмица :hihihi:
Ако се получи ще снимам.
А на denyo,както винаги козунаците са супер :potekoha:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 9, '17, 00:57
от GIOIA(Джоя)
Айде,готови са.Пухкави и вкусни :ieeemyzh:

Изображение

Изображение

Изображение

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 9, '17, 01:01
от ToBo
Малеее, имам конкуренция в квартала :hihihi:
:ufff: А аз се залъгвам с някакви прости козуначени кифли :evil:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 9, '17, 01:49
от GIOIA(Джоя)
Сега пък,прости били :hmmm:
Тестото същото,ама майсторлък си трябва да навиеш кифличките :nod:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 9, '17, 05:57
от Миша
Аз съм намерила отдавна "моята" рецепта за козунак и все него си правя , дори така съм си озаглавила файла "изпитаната ми рецепта" :lol:

Изпитаната ми рецепта 2009
6 яйца
1 и 1/2 ч.чаша прясно мляко
1 1/2 ч.чаша захар,почти 2 чаши (в оригиналната рецепта беше 1 чаша и не се усещаше)
1 ч.чаша разтопено масло
1 кг брашно
мая (колкото кибритена кутийка)(1 пакетче суха мая)
настъргана лимонова кора или 1/2 шишенце лимонова есенция
стафиди
1 жълтък

Начин на приготвяне: Млякото се затопля и в него се разтваря маята. Добавят се 1 ч.л.захар и 2 с.л. брашно.
Яйцата се разбиват с останалата захар. прибавя се маслото (3/4 чаша) и настърганата кора от лимон. с миксер до бухване
Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което изсипваме маята и яйчената смес.
Замесва се тесто (за да не полепва по ръцете е добре да ги намажем с масло), намазва се с масло и се оставя да втаса на топло.
Когато тестото стане двойно, намазваме пак с разтопено масло, в което е разтворена ванилията, и го разделяме на 3 - 4 топки. Прибавяме стафидите. Оформяме ленти, които сплитаме на плитка и прехвърляме в кръгла форма, с дупка в средата.
Тестото втасва за втори път.
Преди да сложим в печката, намазваме козунака с жълтъка и го поръсваме с повечко захар
Фурната се загрява до 200 градуса и козунакът веднага се поставя вътре,пече се десет минути,след това се намалява до 150 градуса и се допича.Във фурната се слагат две капчета с вода,за да не става дебела кората.
След като козунакът е готов, го оставяме десетина минути в печката, преди да го извадим.

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 9, '17, 16:53
от Светката
От няколко години не правиме домашни козунаци.40 градуса температура става в стаите.
Иначе стават чудни.А козунаци ядеме през цялата година.Тая година фаворита ни е, ето ЕЙ ТОЯ
Изображение
12 броя взех,а до Великден няма да останат.Пак ще вземем :dovolen:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 10, '17, 19:37
от Светката
Който не прави козунак вкъщи, нека не се притеснява и да сподели кой от купешкия най-го впечатлява. :dovolen:

Re: Как се прави хубав козунак?

Публикувано на: Апр 14, '17, 18:30
от denyo
https://mobile.facebook.com/denislav.di ... rdc=1&_rdr
https://drive.google.com/file/d/0BxPeAj ... ZoVHc/view
Прощавайте, че само линкове пускам, но от телефона ми е трудно да направя свестен пост.