Как се прави хубав козунак?
Re: Как се прави хубав козунак?
Дал, успокой се
оня ден за ЗЗКИ-то вадих документи от психодиспансера
все още не се водя на отчет
нямам задължения към държавата
не съм осъждана
запрятам ръкави и започвам да оформям козунаците
оня ден за ЗЗКИ-то вадих документи от психодиспансера
все още не се водя на отчет
нямам задължения към държавата
не съм осъждана
запрятам ръкави и започвам да оформям козунаците
Последно промяна от Marti на Апр 12, '14, 15:27, променено общо 1 път.
Re: Как се прави хубав козунак?
Аз съм запретнала ръкави, наредила съм продуктите и почвам да правя козуначените кифлички на Блу. Утре ще правя козунаци, че всичко в един ден малко множко ми идва. После ще ви показвам снимки да се хваля и да ви дразня
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се прави хубав козунак?
защо така уж нормални жени , като наближи великден и коледа и се втурвате коя от коя по изкусна тестомесачка , кифлопекачка , козуначене , тортене , щолене , па рецепти , па превземии па конци , и за какво? половината изгорите , половината нищо не стане , останалото фамилията от няма накъде го изяде за ден два и осмърдите входа на ванилия и канели в съревнование с останалите кокошки
и не ми казвай че това всичкото добива по друг празничен смисъл два пъти годишно -това са пълни въображения , ама нейсе , щом ви кефи
Пък да ме подразнят снимки на торта или козунак - това е просто нонсенс , хем продават достатъчно хубави готови , хем изпитвам само жал към възпалените ви мозъци , загубеното време и утрепията из кухните по празниците
и не ми казвай че това всичкото добива по друг празничен смисъл два пъти годишно -това са пълни въображения , ама нейсе , щом ви кефи
Пък да ме подразнят снимки на торта или козунак - това е просто нонсенс , хем продават достатъчно хубави готови , хем изпитвам само жал към възпалените ви мозъци , загубеното време и утрепията из кухните по празниците
Re: Как се прави хубав козунак?
даммм... понякога хамалогията си заслужава....
изчезвам,до по-късно
може да се докладвам каква съм я свършила, кофата веч ме търси
изчезвам,до по-късно
може да се докладвам каква съм я свършила, кофата веч ме търси
- katina
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1437
- Регистриран на: Юни 7, '12, 18:46
- Местоположение: Хасково
- Дал благодарност: 81 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Как се прави хубав козунак?
Досега не съм правила козунаци, че майка ми е майстор и спомените ми от детството за Великден са свързани с уханни вкусни козунаци. Дал, от къде ги купуваш тези хубавите готови, аз досега на такъв не съм случила. Готовите са като кифли с някакъв аромат. Ако се престраша ще направя, ще следя темата. А иначе някои и готови боядисани яйца си купуват
Вчерашният ден е вече история, утрешният е загадка, а днешният е дар.
Re: Как се прави хубав козунак?
има си фурни , правят каквото им поръчаш - мармалади , стафиди , ром , плодове , конци има вътре , отгоре нарязани бадеми - каквото се сетиш !krasota написа:Досега не съм правила козунаци, че майка ми е майстор и спомените ми от детството за Великден са свързани с уханни вкусни козунаци. Дал, от къде ги купуваш тези хубавите готови, аз досега на такъв не съм случила. Готовите са като кифли с някакъв аромат. Ако се престраша ще направя, ще следя темата. А иначе някои и готови боядисани яйца си купуват
А кой ще каже рожбата на вашето четиричасово въртене като пръдливи из кухнята дали не е по лоша от всеки обикновен козунак , щото днес в кауфланд видях поне 10 вида кръгли , продълговати , всякакви с всичко в тях .
в края на краищата какво значи хубав козунак , това някакъв елемент на извънземност ли трябва да има , че да заслужи честта да полегне върху маса , постлана с мушама ?
Мисля че ви прихваща превземията и театралниченето от време на време , това казвам
Яйцата си ги боядисваме ритуално и лично , с известна досада , и от немай къде - от суеверие да речем .
- milena02
- Чист кофеин
- Мнения: 5417
- Регистриран на: Юни 13, '12, 16:35
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 1 път
Re: Как се прави хубав козунак?
Нема да меса! Решението е твърдо и окончателно. Този Великден ще го карам по предписанията на Дал. Няма даже и да купувам козунак. Малко агнешко с картофки, една зелена салата, яйца боядисани да се чукнем, сладолед за десерт и това е. Уморена съм, взела съм си отпуск да си почина и да си оправя градината. Една хубава градина за Великден и една заприличала на човек Милена мисля да са достатъчен принос към семейния празник.
Re: Как се прави хубав козунак?
Така се разхилих, докато те чета, че чак ММ се вдигна от дивана и дойде да види какво ми е предизвикало кикота Та не, че задаваш въпросите, защото очакваш отговор, ама аз ей така за спорта да отговоря за мен какво значи хубав козунак и що се моря да го правя. Хубав е този козунак, в който знам какво съм сложила вътре - избрала съм екстра качество брашно, сложила съм домашни яйца, домашна свинска мас и истинско краве масло. Понеже обичам да ми мирише на ром, съм накиснала стафидите в ром, в сместта за козунак също ливнах малко. И накрая, но не на последно място, слагам вътре домашно сладко от сини сливи и орехи от двора ни на село. Ей заради това ми е цялата врътня, защото държа да знам какво ям и държа да не ям какво да е.dal написа:
в края на краищата какво значи хубав козунак , това някакъв елемент на извънземност ли трябва да има , че да заслужи честта да полегне върху маса , постлана с мушама ?
По темата - центрофугата омеси тестото, сега си втасва кротко докато аз пия кафе и видя кой какво писал тук и във ФБ. Като се информирам за всичко, ще се надигна да направя пълнежа за кифличките и ги мятам да се пекат. Дал, дали да не мина в четвъртък покрай вас да ти метна една кошничка кифлички
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се прави хубав козунак?
премесих,разточих, оплетох
плънката - стафиди,накиснати в ром; сладко от портокалови корички, орехи и канела,;локум; сладко от цели вишни; сладко от сини сливи
6 фини рула с плънка и вплетени в два козунака 2х3 рула
те ти... сега втасват
плънката - стафиди,накиснати в ром; сладко от портокалови корички, орехи и канела,;локум; сладко от цели вишни; сладко от сини сливи
6 фини рула с плънка и вплетени в два козунака 2х3 рула
те ти... сега втасват