Re: Да си приготвим здравословен кефир в къщи.
Публикувано на: Юни 17, '18, 10:57
Възрастните хора имат проблеми основно с прясното мляко, нямат ензими, които да преработват лактозата(млечната захар) и това предизвиква стомашни проблеми.
При млечни продукт с преминала млечно-кисела ферментация не се наблюдава това, но и тук влиза в сила правилото за дозата, прекаляването с млечни продукти, натрупва много слуз в организма, която после той, търси начин да изхвърли.
Има едно правило с дланта и пръстите, от кой продукт колко трябва да се консумира, което съм срещал и в беседите на Дънов
Даже съм срещал, твърдения, че хората, които консумират повече млечни продукти са по-податливи на респираторни заболявания.
Мария безспорно си права, човек е приспособимо добиче.
Но проблема с Е-та, е че рязко влошават качеството на живот и то само защото, за 90% от тях организма няма ензимен отговор и не може да ги метаболизира.
Крайният резултат е, че се натрупват в организма и ни отравят от вътре.
А тези Е-та са създадени да служат на големите корпорации, които искат да се произвеждат продукти в единия край на света(където хората работят за без пари) а да се продават на другия(където могат да им вземат тлъста печалба) и срока на годност да е колосален -1-2 години.
Резултата е мъртви храни ,отровени от консерванти и всякакви подобрители, стабилизатори, а за труповете и консервантите сте чели най вероятно....
Ако няма Е-та, нещата щяха да си се правят регионално, от занаятчии и щяха да траят часове или най-много няколко дена.
При млечни продукт с преминала млечно-кисела ферментация не се наблюдава това, но и тук влиза в сила правилото за дозата, прекаляването с млечни продукти, натрупва много слуз в организма, която после той, търси начин да изхвърли.
Има едно правило с дланта и пръстите, от кой продукт колко трябва да се консумира, което съм срещал и в беседите на Дънов
Даже съм срещал, твърдения, че хората, които консумират повече млечни продукти са по-податливи на респираторни заболявания.
Мария безспорно си права, човек е приспособимо добиче.
Но проблема с Е-та, е че рязко влошават качеството на живот и то само защото, за 90% от тях организма няма ензимен отговор и не може да ги метаболизира.
Крайният резултат е, че се натрупват в организма и ни отравят от вътре.
А тези Е-та са създадени да служат на големите корпорации, които искат да се произвеждат продукти в единия край на света(където хората работят за без пари) а да се продават на другия(където могат да им вземат тлъста печалба) и срока на годност да е колосален -1-2 години.
Резултата е мъртви храни ,отровени от консерванти и всякакви подобрители, стабилизатори, а за труповете и консервантите сте чели най вероятно....
Ако няма Е-та, нещата щяха да си се правят регионално, от занаятчии и щяха да траят часове или най-много няколко дена.