Приказка за хляба
Re: Да направим щастлив Склери
Troll, хлябът ти изглежда много вкусен. Поздравления.
Права е flora за брашното. В българското брашно има много добавки. Някои знайни като глутен, витамин С и други, които остават тайна за нас. Аз правя сравнително рядко хляб, защото по принцип ядем малко хляб.
Най-вкусни стават френските багети:
Това е друг вид бял хляб:
Права е flora за брашното. В българското брашно има много добавки. Някои знайни като глутен, витамин С и други, които остават тайна за нас. Аз правя сравнително рядко хляб, защото по принцип ядем малко хляб.
Най-вкусни стават френските багети:
Това е друг вид бял хляб:
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5274
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 99 пъти
- Получил благодарност: 105 пъти
Re: Да направим щастлив Склери
Прекрасна тема!Правенето на ръчен хляб е свещенодействие!В самото месене има магия- има и такава форма на терапия!
А от чисто прагматична гледна точка- чудесно ви се получават хлябовете.Възхищавам ви се!
А и как вкусно изглеждаат...мммм
А от чисто прагматична гледна точка- чудесно ви се получават хлябовете.Възхищавам ви се!
А и как вкусно изглеждаат...мммм
Re: Да направим щастлив Склери
Много хубав хляб, Гале!
В друга тема беше дала рецептата си. Сложи я и тук - за общото благо и щастието на Склери
В друга тема беше дала рецептата си. Сложи я и тук - за общото благо и щастието на Склери
Re: Да направим щастлив Склери
Здравей Гале!
Не вярвам в българските обикновени бръшна да има добавки.
Добавки значи оскъпяване, което не продава стоката.
При хлябовете, добавките ги продават, а сващаш за кво иде реч, чак като ги ядеш у вас!
И много хубав хляб показваш!
Не вярвам в българските обикновени бръшна да има добавки.
Добавки значи оскъпяване, което не продава стоката.
При хлябовете, добавките ги продават, а сващаш за кво иде реч, чак като ги ядеш у вас!
И много хубав хляб показваш!
Re: Да направим щастлив Склери
Ооооо, wenche, рецептата не прави хляба.
Трябва малко опит, за да се усети консистенцията на тестото.
Имам рецепти за много видове хляб. Ще избера и напиша някои.
Това е японски хляб:
Трябва малко опит, за да се усети консистенцията на тестото.
Имам рецепти за много видове хляб. Ще избера и напиша някои.
Това е японски хляб:
Re: Да направим щастлив Склери
За съжаление има добавки, които не се изписват на етикетите.
Зная го от първа ръка, защото когато си купувам брашно директно от една мелница, ме питат изрично "със или без добавки"
И не оскъпяват кой знае колко, когато се слагат към 2. и 3. качество брашно.
Зная го от първа ръка, защото когато си купувам брашно директно от една мелница, ме питат изрично "със или без добавки"
И не оскъпяват кой знае колко, когато се слагат към 2. и 3. качество брашно.
Последно промяна от wenche на Яну 1, '18, 23:41, променено общо 1 път.
Re: Да направим щастлив Склери
Troll, благодаря!
Има добавки. Глутен например добавят и в содата за хляб и в бакпулвера и в брашното и къде ли още....
По-скъпи са чистите продукти без добавки.
Има добавки. Глутен например добавят и в содата за хляб и в бакпулвера и в брашното и къде ли още....
По-скъпи са чистите продукти без добавки.
Re: Да направим щастлив Склери
Wenche, благодаря!
Тази вечер пишем в синхрон.
Ще направим с теб една школа за хляб.
Тази вечер пишем в синхрон.
Ще направим с теб една школа за хляб.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7292
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 742 пъти
- Получил благодарност: 1356 пъти
Re: Да направим щастлив Склери
Полезна информация за брашната на пазара и фирми, които предлагат брашна без добавки https://m.bacchus.bg/novini/2016/04/27/ ... niana_liga" onclick="window.open(this.href);return false;
И още за агентите за обработка, които променят брашното http://www.zdravjivot.org/16858/" onclick="window.open(this.href);return false;приготвеният-у-дома-хляб/
Ако някой знае проверено вече брашно, моля да сподели.
Имам няколко неуспешни опита за приготвяне на квас, май пак ще опитам.Помня селския хляб и леко киселия вкус на типовия. Предполагам, че са ползвали квас.
И още за агентите за обработка, които променят брашното http://www.zdravjivot.org/16858/" onclick="window.open(this.href);return false;приготвеният-у-дома-хляб/
Ако някой знае проверено вече брашно, моля да сподели.
Имам няколко неуспешни опита за приготвяне на квас, май пак ще опитам.Помня селския хляб и леко киселия вкус на типовия. Предполагам, че са ползвали квас.
Re: Да направим щастлив Склери
Това не е тема за хляб и за брашна!
От вас се очаква да направите хляб, съгласно сънищата на Склери, да го снимате и да сте готови да обясните на Склери как да си го направи.
От вас се очаква да направите хляб, съгласно сънищата на Склери, да го снимате и да сте готови да обясните на Склери как да си го направи.