Страница 17 от 31

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 21, '18, 12:38
от МГХ
ln_none написа: Ное 21, '18, 11:00 Проблемът с пресния нар е, че сваля кръвното и повече от 1 на ден не мога да изям, веднага ми прилошава.
Супер , тичам да си купя. :daaa: Боря се с високо кръвно съвсем безуспешно с лекарства.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 21, '18, 19:47
от ln_none
Дано ти помогне. Да нямаха толкова фира пустите нарове, щях да пращам, ама то хем половината хвърляш, хем докато не го отвориш не знаеш бива ли го, не го ли. И така си гният в килера :evil: а в магазина днес ги гледах - над лев е бройката.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 21, '18, 20:35
от calico
Днес консервирах бобена салата "Ропотамо". Наложи ми се, щото като разчиствах фризера намерих един солиден пакет печени чушки от миналата есен, които не исках да прибирам отново :D Останалото го имах - боб, грах, моркови, кисели краставички, доматено пюре. Ей тъй от нищото направих 8 големи буркана, мисля че студентът ще им се зарадва много.
Всъщност, ако човек си е опекъл и замразил чушки предварително, тъкмо сега е времето за тая салата, установих го. Щото няма какво друго да се прави, зимнината вече е направена и не бързаш, тя не мирише, може и в кухнята да се приготви....

ей тъй, споделям, ако някой като мен има изостанали печени чушки. :angelche:

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Ное 23, '18, 09:36
от zeleno
тази салата има един единствен дефект - изяжда се цяло бурканче наведнъж и после питат - а ми к"во ще вечеряме :mrgreen:

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Дек 11, '18, 16:18
от greeneyed
Много съм горда 8-) - приготвих домашен ябълков оцет! :angel2: Въобще не ми беше ясен процесът , вино не съм правила, но се получи. Отначало ме притесняваше, че не е кристално бистър, както е купешкия, но четох, че трябва да е мътен. Сега имам вече и оцетна гъба, а ММ каза, че има едни дребни ябълки..... които могат да станат на оцет. :lol: Имаме 6 л оцет, той иска още! :angel2:

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Дек 11, '18, 16:25
от Di_Va
Браво, Грийни, и аз правих ябълков оцет, но добивът ми беше около 200-300 гр. :lol:
Догодина повече, а оцетната гъба си я съхранявам в буркан в хладилника, само дето не зная до кога може да стои там :hmmm: .

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Дек 11, '18, 16:25
от gospodinov
greeneyed написа: Дек 11, '18, 16:18 Много съм горда 8-) - приготвих домашен ябълков оцет! :angel2: Въобще не ми беше ясен процесът , вино не съм правила, но се получи. Отначало ме притесняваше, че не е кристално бистър, както е купешкия, но четох, че трябва да е мътен. Сега имам вече и оцетна гъба, а ММ каза, че има едни дребни ябълки..... които могат да станат на оцет. :lol: Имаме 6 л оцет, той иска още! :angel2:
Аз тази година съм на 60 литра :D :D
Миналата направих около 10-15 литра но свърши скорострелно.
Тази съм се запасил...да видим. :mrgreen:
Всъщност може да си направите успешно оцет и без гъба.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Дек 11, '18, 16:37
от Di_Va
Брей 60 литра!!!
Без гъба го правих аз, но си запазих гъбата, защото четох, че с нея процесът доста се ускорява, ама това ще го видя догодина евентуално.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Дек 11, '18, 16:47
от gospodinov
Di_Va написа: Дек 11, '18, 16:37 Брей 60 литра!!!
Без гъба го правих аз, но си запазих гъбата, защото четох, че с нея процесът доста се ускорява, ама това ще го видя догодина евентуално.
Мдаа, идеята е половината да остане за догодина и да се ползва престоял оцет.
Така е според В.Тасков, престоялия оцет е по-полезен за директна консумация.

Re: Домашно консервиране

Публикувано на: Дек 11, '18, 16:51
от Di_Va
А когато престоява оцетът, не продължава ли да образува гъба, която се храни с него и го изконсумира един вид?