Домашно консервиране

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
МГХ
Наркоман
Мнения: 10114
Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
Местоположение: Русе
Дал благодарност: 373 пъти
Получил благодарност: 1037 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от МГХ »

Светка, ще покажа мазата ти на ММ ,че нашата хич не е подредена.
Ние зелето си го ядем на салата с червен пипер и олио. Миналата година аз го правих и сложих вътре малко хрян и джинджифил. Стана супер. Добавям и една или половин червена зелка и сокът става розово лилав. В началото като е още прясна зелевата чорба си пийваме . Много е полезна. Даже има една рецепта за лечение на рак и какво ли не още със сок от кисело зеле.
Не знам дали е вярно , но кой знае.Ето я : http://pik.bg/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE- ... 76841.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15887
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 864 пъти
Получил благодарност: 1729 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от Гео, граф »

Ванина, благодаря ти за рецептата, мила :tzeluvka: ! Имам повечко дюли, така че ще направя и по двата начина - на Дани и твоя :nod: :daaa: .

Майка ми прави компот от дюли, ябълки и круши и май е единствения освен черешовия, на който ям плодовете - фантастичен е Изображение
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
JuliS
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1700
Регистриран на: Мар 17, '10, 15:53

Re: Домашно консервиране

Мнение от JuliS »

Светка, много искам кисело зеле...ама нямам мазе... Мръзне ли?
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
stef
Виенско кафе
Мнения: 409
Регистриран на: Яну 4, '14, 17:20
Местоположение: Пловдив

Re: Домашно консервиране

Мнение от stef »

Не е нужно мазе!
Di_Va
Кафе машина
Мнения: 4891
Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
Дал благодарност: 353 пъти
Получил благодарност: 279 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от Di_Va »

Джулс, напълно подкрепям Стеф, мазето не е задължително, става и на балкона!
Аватар
МГХ
Наркоман
Мнения: 10114
Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
Местоположение: Русе
Дал благодарност: 373 пъти
Получил благодарност: 1037 пъти

Re: Домашно консервиране

Мнение от МГХ »

Аз правя зелето на остъкления балкон на кухнята.Да ми е близо, лесно да го претакам, винаги да мога да извадя зелка за салатка...може и защото съм мързелива да слизам девет етажа до мазата в тъмното
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

JuliS написа:Светка, много искам кисело зеле...ама нямам мазе... Мръзне ли?
Трябва да е на плюсова температура.И нашето не е в мазе.Туршиите в бидони ги съхраняваме отделно в странична стая.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
JuliS
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1700
Регистриран на: Мар 17, '10, 15:53

Re: Домашно консервиране

Мнение от JuliS »

Благодаря :mrgreen: значи и Зеленце ще сложа...Нали първа година правя опити за зимнина...
"Възрастта е без значение , когато носиш слънцето в себе си!"
Светката
Баш кафе майстор
Мнения: 2246
Регистриран на: Фев 17, '11, 20:07

Re: Домашно консервиране

Мнение от Светката »

Браво!
Винаги има първи път :ieeee: :ieeemyzh:
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Аватар
prijatel62
Баш кафе майстор
Мнения: 2025
Регистриран на: Юли 5, '15, 19:19
Местоположение: гр.Варна, 95 м н. в., Черноморски климат

Re: Домашно консервиране

Мнение от prijatel62 »

Светката написа:...Всяка вечер по нещо все правим :dovolen:
А така...капка по капка - вир!...тъкмо не се преуморява човек...
Светката написа:...Тая вечер направих зелето.Бидона е 50 литров.
Събира 24 кг зеле.
Обелвам горните листа,правя кръст от към кочана и слагам в бидона с дупето нагоре.
Два царевични мамула пъхам между зелето.На 10 литра вода слагам 16 лъжици и половина равни морска трапезна сол.
Слагам и на 6 кг зеле по 1 пакетче калиев сорбат. В случая аз слагам 4 пакетчета.Става превъзходно зеле. :ieeee: :ieeemyzh:
Светка, калиевия сорбат по кое време го слагаш, след ферментация или...?
Идва ми да зарежа всичко и.....да стана принц!
https://www.youtube.com/watch?v=IlxDmHP54x8
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=0_lGbdM6WdM
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”