Антракноза е гъбката, която на мен ми се стори най - подходяща и ако беше китка - бих казала същото като Ким.
Но тук не е ясно това френско грозде дали са няколко корена за разкош, или масив за промишлено производство.
Дори и да е за лична консумация - на какъв етап е в зреенето.
Ако са няколко корена - задължително почистване на ръка на всички засегнати листа и на всички нападали , ама ако е масив - тая мярка ще е доста тегава .
Ако се бере октомври - сигурно може да се пръска и с химия, ама ако е готово за бране
- надали е много подходящо.
Т.е. когато става дума за хранителни продукти, пръскането просто така експериментално без да знаеш какво правиш, на мен лично не ми допада.
Ако има само декоративни функции - ок, може да се пръска смело
ако е за ядене - аз лично бих изчистила засегнатите листа и бих пръскала с био продукти - сода , мляко .../ за акарите
- не ми се струва , че върви натам - но за всеки случай скоро ми се мерна споделен опит от Мишето с опция "проверено в практиката" - масло от чаено дърво + лимоново масло + масло от евкалипт
всичко това може да не помогне, но няма и да навреди
и задължително есента събиране на всички листа и окъпване на мястото с бордомикс.