Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Модератор: Миша
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1620
- Регистриран на: Апр 14, '10, 09:22
- Местоположение: Пазарджик
- Дал благодарност: 9 пъти
- Получил благодарност: 119 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Първа Бреба в Испания от района на Аликанте/Елче:
Тази е за местния пазар-почти напълно узряла и напукана...за износ е с по добър външен вид и малко по зелена:
Сорта е "Colar".
Тази е за местния пазар-почти напълно узряла и напукана...за износ е с по добър външен вид и малко по зелена:
Сорта е "Colar".
-
- Kъсо кафе
- Мнения: 50
- Регистриран на: Окт 30, '20, 14:20
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Известна в Северна Америка, като Черна Мисия. Все пак, може да има минимална разлика поради факта, че всички екземпляри от сорт Черна Мисия в САЩ са получени само от дървото в мисията Свети Йоан Кръстител. Възможно е, испанските екземпляри, получени от друг изходен материал да са с по- добра устойчивост на мозаечен вирус.
- flora
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2154
- Регистриран на: Яну 14, '13, 13:32
- Местоположение: София
- Получил благодарност: 57 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Попаднах на сайт (американски магазин), в който са показани доста смокини. За съжаление без подробни описания, но за любителите тук може да е интересен - https://treesofjoy.com/product-category/figs/
- zeleno
- Наркоман
- Мнения: 13741
- Регистриран на: Ное 23, '10, 15:59
- Дал благодарност: 221 пъти
- Получил благодарност: 449 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
имам четири софиянки , боднати от издънки на родопска смокиня , в напълно узрял вид са по-скоро тъмни отколкото жълтеникави , но бързам да ги снимам , размер по-голям от яйце
за първа година докарват до зрели плодове / може и да са ги обирали преди , та аз да не съм ги видяла ...
засадени са на проветрива поляна , завет от никъде
на майчиното растение плода редовно се пука от към дупето и се пълни с мравки и всякаква гад , тук все още са затворени / а откъснах двете най-тъмни , после се сетих да снимам
2-3 години тръгваха от нулата , а когато все пак тръгваха аз пък ги окосявах ... но упоритиииии , и четирите са над 120-140 см
за първа година докарват до зрели плодове / може и да са ги обирали преди , та аз да не съм ги видяла ...
засадени са на проветрива поляна , завет от никъде
на майчиното растение плода редовно се пука от към дупето и се пълни с мравки и всякаква гад , тук все още са затворени / а откъснах двете най-тъмни , после се сетих да снимам
2-3 години тръгваха от нулата , а когато все пак тръгваха аз пък ги окосявах ... но упоритиииии , и четирите са над 120-140 см