Общи приказки
- botan
- Наркоман
- Мнения: 10776
- Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
- Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
- Дал благодарност: 243 пъти
- Получил благодарност: 460 пъти
- Обратна връзка:
Re: Общи приказки
Аааа биричка, от газираното става целулит пък и алкохола дехидратира и депресира.
Мдобрем, след моята кулинарна изява си се оттеглям отново в цветарските теми където ми е мястото. Понякога е по-добре да се вземат превантивни мерки.
Благодаря ви момичета!
Мдобрем, след моята кулинарна изява си се оттеглям отново в цветарските теми където ми е мястото. Понякога е по-добре да се вземат превантивни мерки.
Благодаря ви момичета!
Insta: ex_hort
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3128
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Общи приказки
Марта, ако добавиш малко горчица придобива страхотен вкус. Страхотна плънка за шункови ролца е, особено като са охладени...marta написа:сетих се за още нещо, което си правя често,
българско си е и е супер разядка -
2 пакетчета крема сирене,
2, 3 скилидки чесън,
копър,
олио, не зехтин,
сол и много добре разбъркано.
Ако остане за час в хладилника,
става още по добре.
После да ми обясняват нещо си
за брускети и т.н.
мажи си хлебче и си папкай,
може и с доматки...
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Общи приказки
Да...
по всяка вероятност е много вкусно,
но то си е вече друга манджа
аз пълня с варени картофи, кашкавал,
горчица, сол и копър шунките, а
после ги боцвам с една глечка и запържвам
в малко зехтин. Не е за предпочитане в
този жеги, но страхотно мезенце
по всяка вероятност е много вкусно,
но то си е вече друга манджа
аз пълня с варени картофи, кашкавал,
горчица, сол и копър шунките, а
после ги боцвам с една глечка и запържвам
в малко зехтин. Не е за предпочитане в
този жеги, но страхотно мезенце
Re: Общи приказки
Не знам дали тук му е мястото, ама ще питам, надявам се да не се окаже много глупав въпросът ми. Та ето го: може ли да се използват листата на лапада, кито се появяват след цъфтежа, когато избиват наново? Чувам какви ли не неща от бабите на село и се чудя... Има ли някаква пречка да се използват за храна?
Re: Общи приказки
Използвала съм ги тези листа за зелена баница и ей ме на - все същата хубавица и никой не отрових. Не виждам причина тези листа да са по-различни от "онези"
Я сподели какво си чула от бабите ,че ми стана интересно.
Я сподели какво си чула от бабите ,че ми стана интересно.
Re: Общи приказки
И аз съм ги ползвала
по наситени са на вкус... т.е. по-силен е някак си ... не са ми казвали да са вредни
по наситени са на вкус... т.е. по-силен е някак си ... не са ми казвали да са вредни
Re: Общи приказки
Ами казаха, че листата, появили се края на лятото - началото на есента били не точно отровни, ама почти и водели до сериозни стомашни проблеми. Лично на мен ми звучи странно един път растението да дава ядливи листа, а втори път - не. А има и сега, които избиват от основата на коренищата и ми се иска да ги използвам
Re: Общи приказки
Едно време лапад се береше само напролет и като го чистеше майка ми хвърляше всички стари листа а също и сърцевината на всички.Аз съм брала и готвила лапад и на есен преди сланите.Удари ли го слана - горчи.
Всеки един човек е уникален, точно като всички останали.
Маргарет Мийд
Маргарет Мийд
Re: Общи приказки
Светле, довери се на бабите, те имат повече знания по тия работи, ние сме лаици
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- nadin
- Чист кофеин
- Мнения: 7219
- Регистриран на: Май 17, '11, 15:33
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 30 пъти
- Получил благодарност: 416 пъти
- Обратна връзка:
Re: Общи приказки
Ама големи глупости съм чувала от бабите. Като ти кука кукумявка на покрива в къщата ще има умрял. На невестулките зъбите са отровни. На лапада листата отровни. Просто старите листа независимо дали са преди или след цъфтеж са доста по-груби и с повече целулозаи. Но младите листа се ядят през цялата година. Аз си има леха със лапад и си готвя зелени супи от лапад киселец и спанак ( манголд ) целогодишно и дори си замразявам за зимата. Има обаче едни други растения като ревените и хряна например на който листата доста приличат на лападовите и когато и да ги береш горчат та се не траят, така че ако има и от двете растения трябва да се внимава.svetla06 написа:Ами казаха, че листата, появили се края на лятото - началото на есента били не точно отровни, ама почти и водели до сериозни стомашни проблеми. Лично на мен ми звучи странно един път растението да дава ядливи листа, а втори път - не. А има и сега, които избиват от основата на коренищата и ми се иска да ги използвам
А ето тука иам и по-подробно описание за лапада:
http://gotvach.bg/n7-27522-%D0%9B%D0%B0 ... 0%B0%D0%B4