Начинаещ градинар
-
- Кафе машина
- Мнения: 4891
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 352 пъти
- Получил благодарност: 279 пъти
Re: Начинаещ градинар
Дидка, респект за смелостта да обработвате такава площ! Ако съм разбрала правилно - това не е професионално, или греша? Както и да е, имате много, и екзотични и всички са добре гледани растения!
Re: Начинаещ градинар
Здравей, Di_Va,
нищо общо с професионалното - това си е чиста лудост от любов към земята
нищо общо с професионалното - това си е чиста лудост от любов към земята
Re: Начинаещ градинар
Did_ka , много се радвам на първите плодчета !
И аз се ядосах,че не си откъснала райската ябълка ! Тя какъв сорт е ?
Кестена на присадка ли е , или е семеначе ? Аз имам едно семеначе,мисля да засадя едно на присадка
от разсадника на Таралас.Или е по добре да взема две на присадка ?
А смокинята е толкова малка а има вече смокинки.Не разбрах кой сорт е - ,,Rouge,, или ,,Ronde,,?
Преди време в една от поръчките не можехме да решим коя от двете да изберем,
и двете са студоустойчиви до - 17 градуса.
И аз се ядосах,че не си откъснала райската ябълка ! Тя какъв сорт е ?
Кестена на присадка ли е , или е семеначе ? Аз имам едно семеначе,мисля да засадя едно на присадка
от разсадника на Таралас.Или е по добре да взема две на присадка ?
А смокинята е толкова малка а има вече смокинки.Не разбрах кой сорт е - ,,Rouge,, или ,,Ronde,,?
Преди време в една от поръчките не можехме да решим коя от двете да изберем,
и двете са студоустойчиви до - 17 градуса.
Re: Начинаещ градинар
имам четири кестена - на присадка са, три вида са.
на тази райска ябълка не съм записала сорта, но мисля че е Hira-tanenashi , а другата ми е черна - Kuro kaki. Черната също върза , въпреки че се подава само три педи над земята , но няма как да изхрани плода - падна.
Смокинята е ROUGE DE BORDEAUX. А другите видове са Hardy yellow, Black donov, Brogiotto nero, Жълта хърватска, Kadota black, Brunswick, Cerretto и една стара смокиня с неопределен вид , но безумно вкусна и почти черна на цвят с розово-червено месо.
Смокините доста често измръзват в повечето райони. Миналата година им беше първа на повечето видове - измръзнаха до купчината пръст. След разриването на пролет станаха по 2м високи а тази година си "вързах гащите" и ги опаковах.
на тази райска ябълка не съм записала сорта, но мисля че е Hira-tanenashi , а другата ми е черна - Kuro kaki. Черната също върза , въпреки че се подава само три педи над земята , но няма как да изхрани плода - падна.
Смокинята е ROUGE DE BORDEAUX. А другите видове са Hardy yellow, Black donov, Brogiotto nero, Жълта хърватска, Kadota black, Brunswick, Cerretto и една стара смокиня с неопределен вид , но безумно вкусна и почти черна на цвят с розово-червено месо.
Смокините доста често измръзват в повечето райони. Миналата година им беше първа на повечето видове - измръзнаха до купчината пръст. След разриването на пролет станаха по 2м високи а тази година си "вързах гащите" и ги опаковах.
Re: Начинаещ градинар
На първата снимка(втората не я виждам)си показала големите смокини,много хубави храсти са,пишеш че имаш осем броя.
Моята смокиня също измръзна надземната част,после изкара около 50 см.,отново е под найлонова бутилка,
както и райские ябълки и индианския банан.
А кестените явно както и при пекана,най добре е да има дръвчета от три сорта.
Моята смокиня също измръзна надземната част,после изкара около 50 см.,отново е под найлонова бутилка,
както и райские ябълки и индианския банан.
А кестените явно както и при пекана,най добре е да има дръвчета от три сорта.
Re: Начинаещ градинар
Ще се пробвам пак със снимката...
Всъщност това са същите разчорлени смокини, но здраво вързани и увити с платно, в опит да ги спася от измръзване Оставих собствената им шума в основата и след увиването ги зарихме добре с пръст.
При нас подпочвените води са на 40см дълбочина в участъка със смокините - това оказва голямо влияние за растежа
В същия нисък район са и лешниците и черниците. Някои от лешниците вече цъфнаха, втора година им е (общо са над 30броя), с отдалечаването от реката следват бадемите, кестените и орехите пекан. Пеканите ми са само два сорта, надявам се да намеря поне още едно-две различни дръвчета. В този участък:
Всъщност това са същите разчорлени смокини, но здраво вързани и увити с платно, в опит да ги спася от измръзване Оставих собствената им шума в основата и след увиването ги зарихме добре с пръст.
При нас подпочвените води са на 40см дълбочина в участъка със смокините - това оказва голямо влияние за растежа
В същия нисък район са и лешниците и черниците. Някои от лешниците вече цъфнаха, втора година им е (общо са над 30броя), с отдалечаването от реката следват бадемите, кестените и орехите пекан. Пеканите ми са само два сорта, надявам се да намеря поне още едно-две различни дръвчета. В този участък:
Re: Начинаещ градинар
Е как успяхте така да пакетирате смокините,явно доста сте ги офъкали.
Аз видях преди седмица мои познати как бяха обиколили и привързали двете си смокини с царевични стебла,като конус.
Отгоре ще слагат найлон.Казаха,че тази година са направили 15 кг. сладко,на няколко пъти.
Аз видях преди седмица мои познати как бяха обиколили и привързали двете си смокини с царевични стебла,като конус.
Отгоре ще слагат найлон.Казаха,че тази година са направили 15 кг. сладко,на няколко пъти.
Re: Начинаещ градинар
не сме ги рязали. Когато опадат листата съвсем не са толкова големи - пръчките се събират , все пак са млади и гъвкави, връзват се с въже /не сезал, за да не наранява клоните/ и след това се увиват с платнището /не с найлон/. Препоръчаха ми го - пропуска светлина и малко въздух, съхне бързо.
Има и по-големи екземпляри, като тази маслина, които са с конструкция:
а "шушулката" зад маслината е мандарина - стискам палци за експеримента
Има и по-големи екземпляри, като тази маслина, които са с конструкция:
а "шушулката" зад маслината е мандарина - стискам палци за експеримента
Re: Начинаещ градинар
Дано да имаш и маслинки и мандаринки !
А това платнище продава ли се,на метър ли е ? Да опаковам и мойта смокиня,вече се надявам да се развие.
А това платнище продава ли се,на метър ли е ? Да опаковам и мойта смокиня,вече се надявам да се развие.