Този прашец е вълшебен .Децата са ми на 6 и 7г. Давам им зимата прашец вече втора зима те не са боледували.Голямата има поленова алергия и мисля, че съчетано с Омега 3, което давам тази година й запопва, но доста по- леко. Просто съм изумена от ефекта му.Не давам други витамини.Само пробиотици.
Пчелен прашец
ЛЮБИМ
ЛЮБИМ
ЛЮБИМ
Пчелният прашец осигурява широк спектър от основни за здравето хранителни вещества: всички витамини В комплекс и витамин С. Те са разтворими във вода и затова трябва да се приемат ежедневно.
Пчелният прашец съдържа също витамините D, E, К и бета каротин (витамин А). Той е богат източник на множество минерали (като калцият и фосфорът са почти в перфектното отношение 1:1), ензими и коензими, мастни киселини от растителен произход, въглехидрати, протеини и 22 аминокиселини, включително всичките 8 незаменими аминокиселини, които организмът не може да произвежда сам.
Пчелният прашец съдържа повече хранителни вещества на калория, отколкото която и да било друга хранителна добавка, затова не е чудно, че се възприема като една от най-богатите храни изобщо.
Всъщност човешкият организъм би могъл да живее само от пчелен прашец с добавка единствено на влакна и вода.
Богатият коктейл от хранителни вещества в прашеца спомага за подобряване на телесната химия, като по този начин неутрализира ефекта на консервантите и добавените в храната вещества.
Той е богат натурален източник на цинк и витамин В6, с което е особено подходящ при депресия и при напрежение преди менструация.
Може да притъпи чувствителността на организма, поради което е добро допълнение за алергична поносимост.
Потиска дейността на бактериите и повишава ефективното отделяне на отпадъчни вещества и отрови от организма.
Пчелният прашец също така съдържа лецитин, който се среща във всички клетки в натурална форма. Така помага за храносмилането и обмяната на мазнините. Укрепва имунната и нервната системи.
Пчелният прашец/полен/ е алкална храна, която е считана от специалистите по хранене за една от най-съвършените храни, открити в природата. Полезните свойства на пчелния прашец включват:
- Високо ниво на антиоксиданти, които позволяват да се увеличи дълголетието чрез неутрализиране на свободните радикали. Антиоксидантите освен това помагат за по-ефективна работа на билките.
– Мощен афродизиак и с подобряващи фертилността свойства. Поленът може да намали проблемите с простатата, тъй като подмладява половите органи, което се дължи на съдържащите се в него семенни субстанции. Хора, които страдат от ниско кръвно налягане, може да са подложени и на дефицит на половите хормони. При такъв тип хора, поленът увеличава кръвното налягане, особено когато се взема заедно с натурални минерали, като може да увеличи хормоналните нива и половата мощ.
– Поленът увеличава силата, издръжливостта и енергията. Той осигурява бързо възстановяване при физическо натоварване, връща сърдечния ритъм до нормално ниво, както и подобрява издържливостта при повтарящо се физическо натоварване. Пчелният прашец увеличава мускулната маса и релефност. Британският Спортен Съвет е отчел увеличаване на силата с 40 – 50% при тези, които редовно вземат полен. Още по-изумително е, че Британското Кралско Общество съобщава за голямо увеличение на възрастните, които вземат полен.
– Поленът намалява отделянето на хистамин като по този начин неутрализира много от алергиите.
– Изключителното присъствие на В-витамини в полена изгражда нашата анти-стрес защита, увеличава дълголетието, помага да изчистим акнето и действа с обратен ефект на образуването на бръчки и стареенето.
– Помага за облекчаване на симптомите на диабет втори тип чрез възстановяване на минералните и метаболитни дефицити.
– Над 40 научни изследвания документират терапевтичната ефективност и безопасност на пчелния прашец. Клиничните тестове показват, че приеманият през устата полен се абсорбира бързо и лесно, тъй като преминава директно от стомаха в кръвоносната система.
– Забележително е, че поленът има принос и за облекчаване на следните състояния: анемия, запек, колит, синузит, астма и бронхит.
– Поленът е източник на 18 витамина, включително всичките витамини от В-групата/без В12/, както и С,Д и Е, витамин Р/рутин /отличен катализатор на ензими/, каротини като ксантофил и бета-каротин, лецитин/холин, всички незаменими аминокиселини, 14 мастни киселини – включително незаменими, 11 въглехидрата, като се започне от от полизахариди до прости захари, нуклеинови киселини като РНК, ДНК, стероидни хормонални субстанции, растежен хормон, подобен на гонадотропина, произвеждан от хипофизата, 15% лецитин и още и още…
- Според специалисти от Франция, Италия и бившите съветски републики/там е развита и апитерапията/, поленът е един от най-богатите източници на биологично достъпен протеин в природата. Поленът е около 25% белтъчини. Грам за грам, поленът съдържа от 5 до 7 пъти повече белтъчини, отколкото яйцата, месото и сиренето. Тъй като белтъчините в полена вече са преминали през храносмилателна обработка, те лесно се усвояват.
– Поленът е най-богатият източник на витамини, открит в Природата само в една храна. Дори и да нямаше нито една от останалите жизненоважни съставки, съдържащият се в него рутин е достатъчна причина да се взема по една чаена лъжичка дневно, пък дори и да няма друга причина, освен подсилване на капилярите.
– Поленът е доста богат и на минерали и микроелементи. Той може да съдържа до 60 елемента, включително барий, бор, калций, мед, злато, йод, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, селен, силиций, сяра, натрий и цинк. В полена са открити и съединения, които съдържат Ormus минерали, за които сега се знае, че заемат ново, трето новооткрито измерение на Менделеевата периодична таблица. Тези елементи притежават изключителни удължаващи живота, целебни, подмладяващи и укрепващи неврологичното и психическото състояние свойства.
– Поленът съдържа до 11 различни важни ензими, включително диетаза, фосфатаза и трансфераза, както и големи количества каталаза, амилаза и пектаза/ензим разграждащ пектина/, като всеки от тях участва в храносмилането. Това ще рече, че както алоето приемано след храна, така и поленът приеман след храна би облекчил панкреаса при диабет втори тип. Само 130 милиграма полен може да подпомогне храносмилането на около килограм и 400 грама храна, благодарение на ензимните свойства на полена. Експерименти показват, че тези, които приемат полен, намаляват дневния прием на храна с 15-20%.