В момента чета...
- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1828 пъти
- Получил благодарност: 3287 пъти
Re: В момента чета...
Ми не съм, Грийни, честно си признавам, че освен Случаят Джем, друго на Мутафчиева не съм чела

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5772 пъти
- Получил благодарност: 3836 пъти
Ооо, колко отдавна не съм влизала в тази тема. Аз продължавам с книжки рекламирани в тик ток. Прочетох "Искронишка" и "Нощногибел" на Алекс Астър, както и "Когато луната се излюпи" на Сара А. Паркър. И трите много ми харесаха. Леки, разсейващи и с край очакващ продължение. Сега започнах "Северният Вятър" на Александрия Уоруик. Съвсем в началото съм, но историята обещава да е завладяваща.

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- daneda
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 2291 пъти
- Получил благодарност: 795 пъти
Аз я прочетох, и малко не очаквах към края такава история, но ще ми е интересно да споделиш твоето мнение!?!
- daneda
- Баш кафе майстор
Пепеляш, мисля че трилогията на Джули Кагава - Сянката на лисицата ще ти допадне повече от Северния вятър!
Мого завладяващо е написана и с удоволствие ги изчетох и трите книжки

Мого завладяващо е написана и с удоволствие ги изчетох и трите книжки

- pepelqshka71
- Чист кофеин
Дани, благодаря за подсказката. Чела съм отдавна вампирските книги на Кагава - Законът на безсмъртните, Лек за вечност и Вечната песен и си спомням, че ми харесаха. Но тогава бях на вампирска тема и последваха други автори с вампирски истории. Сега тик тока ме подлудява с роментъзи книжки по 500-600 и повече страници с прекрасни корици и цветни порезки. Е, как да не си купиш красива книга, та даже и да не си баш очарован от нея. На 10 декември излиза "Сборището" на Харпър Л. Уудс
Е как да не си я поръчаш - гледай каква книга са направили

Отделно чакам януари да излезе третата книга на Ребека Ярос ( Четвърто крило, Железен пламък) - Буря от оникс. На нея чакаме корицата да стане.
Да не говорим, че купувам книги по бързо отколкото ги чета и вече съм събрала 6-7 книжки чакащи. И не на последно място - онзи ден бях на очен лекар и се оказа, че съм вдигнала диоптъра, но това няма да ме откаже от книгите - просто си поръчах нови очила.
Оффф, отплеснах се
Е как да не си я поръчаш - гледай каква книга са направили

Отделно чакам януари да излезе третата книга на Ребека Ярос ( Четвърто крило, Железен пламък) - Буря от оникс. На нея чакаме корицата да стане.
Да не говорим, че купувам книги по бързо отколкото ги чета и вече съм събрала 6-7 книжки чакащи. И не на последно място - онзи ден бях на очен лекар и се оказа, че съм вдигнала диоптъра, но това няма да ме откаже от книгите - просто си поръчах нови очила.
Оффф, отплеснах се

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
- daneda
- Баш кафе майстор
Какво говориш Вили, мен ме чакат поне 20 книжки и вчера си поръчах още 4 - Трилогията Winternight на Катрин Арден

и Кафене Пълнолуние на Маи Мочизуки.

и Кафене Пълнолуние на Маи Мочизуки.

- Гео, граф
- Наркоман
Малии, девойки Пепеляш и Дани, вие сте само за групата Четем фентъзи във фейсбук - там основно такива книги се дискутират. Ма няма лошо, щом ви радват
!
.........................................
Сега да ви разкажа какво чета в момента, ама трябва и малко предистория. Имам си любима книжарничка - Книжен ъгъл на ул. Оборище и винаги когато съм в района, наминавам за някоя книга, защото си приказваме с дамата като стари приятели и тя всеки път ми препоръчва нещо хубаво. Вчера ми предложи Бакалницата Небе и земя на Джеймс Макбрайд, съвсем непознато за мен име. Човекът е музикант, журналист и писател със смесен афро-еврейски произход и всички тези детайли от личния му живот са се промъкнали в романа. Героите му съществуват в периферията на американското общество между двете световни войни, на Пилешкия хълм живее чернокожата и еврейската беднотия, едните избягали от консервативния Юг, другите от гоненията в Европа, все хора на ръба - отхвърлени, презирани, оцеляващи, всеки с тайните си, със странностите си, но с преплетени-заплетени съдби. При цялата им мизерия Макбрайд ги представя с добра усмивка и дори двамата братя литовци, най-проклетите от седемнайсетте еврейски семейства, с напредването на историята претърпяха деликатна промяна. Повествованието засега тече някак тихо, без бурни събития, а реално всичко под повърхността клокочи и очаквам изригването. Една от героините впрочем е дъщеря на български евреи и се смях с глас на мимоходом подхвърлената фраза:
''- Тази жена - измърмори веднъж братовчед му Исаак - е истинска българка. Щом им се прииска да работят, сядат и чакат да им мине. Не могат да си налеят чаша вода, без да го превърнат във веселба.''
Така изваден от контекста цитатът звучи като централна линия, а практически е маловажен детайл от цялата картина. Не мога да говоря кой знае колко за книгата, защото съм я преполовила, но вече съм сигурна, че тя ще бъде едно от откритията на годината за мен.

.........................................
Сега да ви разкажа какво чета в момента, ама трябва и малко предистория. Имам си любима книжарничка - Книжен ъгъл на ул. Оборище и винаги когато съм в района, наминавам за някоя книга, защото си приказваме с дамата като стари приятели и тя всеки път ми препоръчва нещо хубаво. Вчера ми предложи Бакалницата Небе и земя на Джеймс Макбрайд, съвсем непознато за мен име. Човекът е музикант, журналист и писател със смесен афро-еврейски произход и всички тези детайли от личния му живот са се промъкнали в романа. Героите му съществуват в периферията на американското общество между двете световни войни, на Пилешкия хълм живее чернокожата и еврейската беднотия, едните избягали от консервативния Юг, другите от гоненията в Европа, все хора на ръба - отхвърлени, презирани, оцеляващи, всеки с тайните си, със странностите си, но с преплетени-заплетени съдби. При цялата им мизерия Макбрайд ги представя с добра усмивка и дори двамата братя литовци, най-проклетите от седемнайсетте еврейски семейства, с напредването на историята претърпяха деликатна промяна. Повествованието засега тече някак тихо, без бурни събития, а реално всичко под повърхността клокочи и очаквам изригването. Една от героините впрочем е дъщеря на български евреи и се смях с глас на мимоходом подхвърлената фраза:
''- Тази жена - измърмори веднъж братовчед му Исаак - е истинска българка. Щом им се прииска да работят, сядат и чакат да им мине. Не могат да си налеят чаша вода, без да го превърнат във веселба.''
Така изваден от контекста цитатът звучи като централна линия, а практически е маловажен детайл от цялата картина. Не мога да говоря кой знае колко за книгата, защото съм я преполовила, но вече съм сигурна, че тя ще бъде едно от откритията на годината за мен.

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 1997 пъти
- Получил благодарност: 4955 пъти
Преди да захвана последната книга на Гришам - "Несправедливо осъдени", в съавторство с Джим Макколски, документална - първо извадих от задната редица и прочетох първата му документална книга от 2006 г. "Невинният".
И докато стигна до нея, ми попадна книгоразделител от "Хеликон".
Трябваше да кажа какво съм записала с червено на него. "сряда, 16. февр.2019 "Версия Пеликан".
Един от най-любимите ми ТВ-филми.
А знаете ли, че тези книгоразделители се появиха доста късно и преди това си ги правехме сами. И се наричаха "Ex libris" (екс либрис), превод от латински "от книгите" на...
Бродирахме си ги. Честно казано,
на мен ми ги бродираха форумни другарчета. Основно ida ily.
И докато стигна до нея, ми попадна книгоразделител от "Хеликон".
Трябваше да кажа какво съм записала с червено на него. "сряда, 16. февр.2019 "Версия Пеликан".
Един от най-любимите ми ТВ-филми.
А знаете ли, че тези книгоразделители се появиха доста късно и преди това си ги правехме сами. И се наричаха "Ex libris" (екс либрис), превод от латински "от книгите" на...
Бродирахме си ги. Честно казано,

Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
- Гео, граф
- Наркоман
Днес ме предизвикаха в една от читателските ми групи и си направих труда да издиря и изброя прочетените тази година книги. Сама се впечатлих от бройката, добре, че съм писала тук за повечето, та възстанових списъка. Със сигурност съм изпуснала някоя, ама не е толкова важно.
Читателски дневник 2024
- Кон Игълдън - Чингис - 5 тома (Вратите на Рим, Смъртта на царете, Земя на славата, Боговете на войната и Кръвта на боговете)
- Кон Игълдън - Войната на розите - 2 тома (Буревестник и Света Троица)
- Евгени Черепов - Извън обхват
- Капка Касабова - Граница и Към езерото
- Лиан Хърн - Кланът Отори - 5 части (Заговорът, Пророчеството, Възмездието, Разгромът и Началото)
- Питър Уотс - Слепоглед
- Тахир Шах - Къщата на халифа и В хиляда и една нощ
- Хенрик Сенкевич - С огън и меч, Потоп и Пан Володиовски
- Лиу Цъсин - трилогията за Трите тела (Земното минало, Тъмна гора и Безсмъртната смърт)
- Скот Хокинс - Библиотеката на Въглен връх
- Антъни Райън - трилогията Сянката на гарвана (Кръвна песен, Владетелят на кулата и Огнената кралица)
- Робърт Зелазни и Джералд Хосман - Пустош
- Робин Йънг - Братството
- Кон Игълдън - Портите на Атина, Закрилник и Синовете на Спарта
- Тери Пратчет - Доджър
- Роберт Зееталер - Кафенето без име
- Вера Попова-Мутафова - Аз, Анна Комнина
- Джеймс Макбрайд - Бакалницата Небе и земя
- Браян Маклелън - трилогията Барутният маг (Кръвен обет, Алената кампания и Есенната република)
- Ръсел Къркпатрик - трилогия Небесен огън (През лицето на света, В земята пламък се крие и Дясната ръка на Бога)
- Никълъс Иймс - Кралете на дивото
- Адриен Йънг - Небе в дълбините
- Джордж Мартин - В дома на червея и Леденият дракон (и двете са кратки, но отделни книги)
- Робърт Бенет - Град на стълби и Град на остриета
- Уилбър Смит - Речният бог и Седмият папирус
- Олга Громико и Андрей Уланов - Космобиолози (в момента чета)
Няколкото препрочетени не ги броя.
Читателски дневник 2024
- Кон Игълдън - Чингис - 5 тома (Вратите на Рим, Смъртта на царете, Земя на славата, Боговете на войната и Кръвта на боговете)
- Кон Игълдън - Войната на розите - 2 тома (Буревестник и Света Троица)
- Евгени Черепов - Извън обхват
- Капка Касабова - Граница и Към езерото
- Лиан Хърн - Кланът Отори - 5 части (Заговорът, Пророчеството, Възмездието, Разгромът и Началото)
- Питър Уотс - Слепоглед
- Тахир Шах - Къщата на халифа и В хиляда и една нощ
- Хенрик Сенкевич - С огън и меч, Потоп и Пан Володиовски
- Лиу Цъсин - трилогията за Трите тела (Земното минало, Тъмна гора и Безсмъртната смърт)
- Скот Хокинс - Библиотеката на Въглен връх
- Антъни Райън - трилогията Сянката на гарвана (Кръвна песен, Владетелят на кулата и Огнената кралица)
- Робърт Зелазни и Джералд Хосман - Пустош
- Робин Йънг - Братството
- Кон Игълдън - Портите на Атина, Закрилник и Синовете на Спарта
- Тери Пратчет - Доджър
- Роберт Зееталер - Кафенето без име
- Вера Попова-Мутафова - Аз, Анна Комнина
- Джеймс Макбрайд - Бакалницата Небе и земя
- Браян Маклелън - трилогията Барутният маг (Кръвен обет, Алената кампания и Есенната република)
- Ръсел Къркпатрик - трилогия Небесен огън (През лицето на света, В земята пламък се крие и Дясната ръка на Бога)
- Никълъс Иймс - Кралете на дивото
- Адриен Йънг - Небе в дълбините
- Джордж Мартин - В дома на червея и Леденият дракон (и двете са кратки, но отделни книги)
- Робърт Бенет - Град на стълби и Град на остриета
- Уилбър Смит - Речният бог и Седмият папирус
- Олга Громико и Андрей Уланов - Космобиолози (в момента чета)
Няколкото препрочетени не ги броя.
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- pepelqshka71
- Чист кофеин
Гео, завиден списък. Като го гледа човек ще каже че не ходиш на работа
(шегувка)
Кажи нещо за Джеймс Макбрайд - Бакалницата Небе и земя, че съм и хвърлила око.
ПП: По книжка на седмица - биеш ме от всякъде. Аз преко сили по книжка на две седмици.

Кажи нещо за Джеймс Макбрайд - Бакалницата Небе и земя, че съм и хвърлила око.
ПП: По книжка на седмица - биеш ме от всякъде. Аз преко сили по книжка на две седмици.