Страница 1 от 5

Kонцентрации

Публикувано на: Яну 30, '10, 13:55
от vodo-leika
Всички ползваме много препарати за какво ли не, но мнозина от нас срещат затруднения с определянето на дозата за разтваряне. Аз например не мога да определя на колко да разтворя Превикура за разсада. Предлагам всеки да напише дозата, в която разтваря съответния препарат и накрая да направим една табличка или обобщение, за да ни е лесно :oops: :oops: ...

Re: концентрации

Публикувано на: Яну 31, '10, 20:43
от zmei4o
превикура се разтваря 2мл/л (20мл/10л)
такова шишенце имам аз - 20мл :nod:

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 11:19
от Titi
Кристалона се разтваря една равна кафена лъжичка на 1 литър вода.

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 11:58
от ida_ili64
А топсина и лиросекта?

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 14:13
от ptiholov
Лиросекта е 1.2 мл на литър.Топсинът грам на литър.

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 15:44
от ida_ili64
Мерси! :tzvetentze:Сега ще им налея от всичко по малко на хибискусите и ще ги питам няма ли да се оправят! :svekurva: Пардон,напръскам с едното ,полея с другото ;) !Че накрая като ги объркам,ще има от всичко навсякъде :lol: !Че тъй де или ще живеят или ще мрат-писна ми от тях!

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 16:41
от ptiholov
Ида,в упъртаването за Топсин пише,че се пръскат растенията и чрез листата,активното вещество отива във корените.Но можеш и да полееш.Аз моите 3 хибискуса,на които им съхнат върховете ги полях,напръсках и напудрих отрязаните върхове с топсин и пак продължават да съхнат. :ufff: :evil:

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 16:54
от Titi
ptiholov написа:Ида,в упъртаването за Топсин пише,че се пръскат растенията и чрез листата,активното вещество отива във корените.Но можеш и да полееш.Аз моите 3 хибискуса,на които им съхнат върховете ги полях,напръсках и напудрих отрязаните върхове с топсин и пак продължават да съхнат. :ufff: :evil:
И аз имам три паднали в боя точно по този начин - изсъхване на върховете. Нищо не помага :eeeh:

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 16:59
от ida_ili64
Има и такива моменти-на безутешна загуба,но трябва да се научим да я преживяваме! :hmmmmmm:
Я да ви попитам,какво може да ми стане,ако си "похапна" малко от тези препарати? :hmmm: И ако изпера с веро парцала,с които съм обърсала пода,достатъчно ли ще му е да е вече чист от отровата?

Re: концентрации

Публикувано на: Фев 1, '10, 17:21
от ptiholov
Ами внимавай с хапването. :lol:А пък и ти си на диета. :hihihi: За парцала,не знам дали ще е достатъчно чист.Аз ги пръскам или в банята,или на вестници и после бърша с кухненска хартия,и изхвърлям.Да не говорим по колко пъти си мия ръцете,поне една седмица след като съм пръскал.