Страница 1178 от 1245

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Апр 19, '18, 13:19
от vanina_g
Lizi написа: Апр 19, '18, 13:14
vanina_g написа: Апр 18, '18, 21:26 Обаче, за месото - ми напоследък то няма вкус месото бе! Купеното имам в предвид, че домашно няма откъде да си взимаме редовно. Еми то нито пилешкото, нито свинското имат някакъв вкус, за агнешкото по Великден купено от голяма търговска верига да не говорим - едваааа загатва аромат на агнешко :eeeh: Пълно разочарование :snif:
И както го ядяхме с ММ, спогледахме се и единодушно решихме, че тия боклуци повече няма да ги купуваме. Ако се случи да намерим домашно, супер! Не сме станали вегетарианци, обаче такива измислици от магазините, особено големите - край, забрави! Ядем си всичко друго, ама на месото наложихме бойкот! 8-)
Да, позната история .И ние така . И си купихме прасенце.
:lol:
:daaa:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Апр 19, '18, 13:42
от gospodinov
Мария Николова написа: Апр 19, '18, 00:58 Ванинче, да ти кажа човешкият мозък може да създаде такива невероятни самовнушения, че - например - девица тийни да има всички видими белези на бременност. А "домашно и нищо друго" на мозъка му е направо фасулска работа. ;)
Главата си залагам, че при две задни бутчета от едно домашно агне със зелен лук, печени в отделни тавички, вие с ТМ категорично ще посочите едното като кауфландско, или лидълско, да речем. Не и че двете са домашни. ;)

Много лично, но с не с враждебни, а с приятелски чувства. :D :gush:
Mария, много си права за самовнушението но и не точно.
Вкуса на месо, сирене и други продукти много зависят от това с какво е хранено животното.
В казармата имаше ведомствен свинарник и там по едно време храниха прасетата с някакво рибно брашно.
После свинското миришеше и имаше вкус на риба.......
Сега животните се хранят с гранули и други гадости.....нормално е месото да е безвкусно.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Апр 19, '18, 13:51
от Мария Николова
Динко, сигурно си прав. :daaa: Убеди ме. Предавам се. :lol:

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 14, '18, 21:15
от wenche
Когато съм заета на всеки пет минути да проверявам, дали не е цъфнала някоя роза и време за готвене не остава, Spagetti Aglio e Olio са решението. Само със зехтин, босилек, много пармезан и гъби за разкош, чесънът го спестих.

Изображение

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 16, '18, 14:04
от mincho
За обяд децата искаха омлети, за първи път ми се получават толкова добре - отвътре светли и много пухкави.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '18, 08:38
от apis
Като се започна правене на интересни хлябове и никой не готви,правим само омлети.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '18, 09:01
от Lois
Ма Венче, това са Tagliatellе ai porcini, каквити алио-олио! Ммммм!!!! Мням - мням

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '18, 09:26
от venetka70
Вчера вечер солени палачинки с тиквички и пълнеж от зелени подправки със сирене.
За мен 2 броя, останалите осем отидоха при моя незаменим помощник-хазяйн в Узбекистан и семейството му. Хората бяха изненадани, че можело блинчики с тиквички и старателно записваха рецептата днес.
Тази вечер ще са пържени тиквички с добавка от местен млечен продукт на име сузма. И салата от домати. Прекрасни, прекрасни на вкус тук в Узбекистан. Мммм.
Изключвам мамините домати, от купените в БГ никога до сега не съм попадала на толкова вкусни, колкото узбекските домати.

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '18, 09:45
от apis
Може ли и ние старателно да запишем рецептата ?

Re: Какво сготвих днес

Публикувано на: Май 23, '18, 10:19
от venetka70
Може, защо да не може.
Прави се малко, ама съвсем малко по-гъста смес отколкото палачинковата. Добавя се сол на вкус.
Една средна или две по-малки тиквички се настъргват. Изстискват се с ръце, докато се махне излишната течност. Добавят се към палачинковата смес. Аз добавям и малко бакпулвер /количество на око според това колко смес съм забъркала/. Става и без бакпулвер, ако нямаш наличен.Разбърква се добре и се пекат палачинки по обичайния способ. Просто като се слага сместа в тигана и помагаш да се разнесе навсякъде, докато при обикновените палачинки сместа сама се разтича и заема формата на тигана.
И това е. С плънка по желание или пък без. Всякак става.