Зелено, свежо, здравословно - предизвикателство
- Leni
- Кафе с мляко
- Мнения: 265
- Регистриран на: Авг 14, '13, 09:34
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Зелено, свежо, здравословно - предизвикателство
Сега ви казвам веднага защо реших да отворя тази тема - щото се реших на едно предизвикателство.
От известно време се опитвам да осмисля начина си на хранене без да гладувам - да е малко по здравословен, засищащ и все пак да си върна фигурата от преди 2 години (да ви кажа след сватбата доста качих и ме е срам)
Та чета два сайта за джусове, смутита и на една докторка която определено дава добри съвети за здравословно хранене.
В общи линии се опитвам да не ям готвено или поне пържено. В повечето време консумирам течности - прясно изцедени сокове, крем супи леко овкусени, свежи салати... и т.н. Вместо чиста вода пия лимонена
Сега очаквам с нетърпение новата едномесечна програма "Назад към природата" - менюто ще ми бъде поднасяно всеки понеделник (така че и аз не знам пред какво се изправям)
Но ще ви държа в течение .. ако на някой му е любопитно да опита.
Ето и двата сайта които ме вдъхновиха към промяната
Джусинг и смутита - http://www.zdravei.org/
и сайта на Надя Петкова http://natureinsider.com/
От известно време се опитвам да осмисля начина си на хранене без да гладувам - да е малко по здравословен, засищащ и все пак да си върна фигурата от преди 2 години (да ви кажа след сватбата доста качих и ме е срам)
Та чета два сайта за джусове, смутита и на една докторка която определено дава добри съвети за здравословно хранене.
В общи линии се опитвам да не ям готвено или поне пържено. В повечето време консумирам течности - прясно изцедени сокове, крем супи леко овкусени, свежи салати... и т.н. Вместо чиста вода пия лимонена
Сега очаквам с нетърпение новата едномесечна програма "Назад към природата" - менюто ще ми бъде поднасяно всеки понеделник (така че и аз не знам пред какво се изправям)
Но ще ви държа в течение .. ако на някой му е любопитно да опита.
Ето и двата сайта които ме вдъхновиха към промяната
Джусинг и смутита - http://www.zdravei.org/
и сайта на Надя Петкова http://natureinsider.com/
Какво му трябва на един добър фотограф?! - едно око и един пръст...
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/
Re: Зелено, свежо, здравословно - предизвикателство
Сайтът ми харесва, има като моята философия за храненето.... почти Аз отричам наяждането със салати, особено с нехранителни салати, но това за храните лигавщини, за яденето просто защото ти е замирисало на нещо... това е моят начин на мислене
Ще пробвам и аз този режим, въпреки че ако не става и за семейна храна ще е сложно, но ще видим и ще преценим
Ще пробвам и аз този режим, въпреки че ако не става и за семейна храна ще е сложно, но ще видим и ще преценим
- Leni
- Кафе с мляко
- Мнения: 265
- Регистриран на: Авг 14, '13, 09:34
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Зелено, свежо, здравословно - предизвикателство
ами за сега ги правя с пасатора понеже се оказа че на комбайна му е развалена каната
Какво му трябва на един добър фотограф?! - едно око и един пръст...
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/
- Leni
- Кафе с мляко
- Мнения: 265
- Регистриран на: Авг 14, '13, 09:34
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Зелено, свежо, здравословно - предизвикателство
И така предизвикателството започва
Ето програмата и насоките като за начало
тук копирам само стъпките иначе пълната програма
http://natureinsider.com/back-to-nature/
СТЪПКА 1: Можеш да ядеш храната само в оригиналният й вид – плодове, зеленчуци, ядки и семена, яйца, млечни и месо, но само такива дошли директно от фермата. Което означава, че не можеш да ядеш каквото и да е, което идва в пакет, на брашно или микс, независимо дали е органично, био или не. Ако е преработено и пакетирано – не го ядеш. Завръщане към корените в буквалния смисъл на думата
СТЪПКА 2: Искам да виждаш пролетта в чинията си! А най-типичната храна за България през пролетта са зеленолистните! Сега те са най-крехки, най-вкусни и в най-голямо изобилие. Възползвай се на 100% от даровете на природата.
СТЪПКА 3: Превърни храненията в ритуал. Поднасяй ястията в красиви чинии. Поддържай цветя на масата. Намери си красива бутилка или бурканче за смутита и фрешове, които да носиш със себе си. Приготвяй си салата в буркан за офиса. Съхранявай храната само в стъкло. Накарай всички около теб да ти завиждат за красивата и вкусна храна, която ядеш!
СТЪПКА 4: Разпечатай таблицата с храни. Старай се да се придържаш към хранене в зелените сектори. Използвай неутралните (жълт сектор) от време на време и като акценти към ястията, а не като основно хранене. От оранжевите си избери един продукт, който ще остане част от ежедневието ти с 1 прием дневно (например едно кафе или чаша вино), а останалите са позволени само в свободните дни. Червените сектори са забранени.
СТЪПКА 5: Разполагаш с 1 свободнo ястие в седмицата, в което да се отпуснеш и да се насладиш на любимата си храна. За максимални резултати бих ти препоръчала да се придържаш към ястие с продукти от оранжевия сектор. Като например тези вкусни и сладки безглутенови понички, морковен сладкиш или пък пица без глутен.
Ето програмата и насоките като за начало
тук копирам само стъпките иначе пълната програма
http://natureinsider.com/back-to-nature/
СТЪПКА 1: Можеш да ядеш храната само в оригиналният й вид – плодове, зеленчуци, ядки и семена, яйца, млечни и месо, но само такива дошли директно от фермата. Което означава, че не можеш да ядеш каквото и да е, което идва в пакет, на брашно или микс, независимо дали е органично, био или не. Ако е преработено и пакетирано – не го ядеш. Завръщане към корените в буквалния смисъл на думата
СТЪПКА 2: Искам да виждаш пролетта в чинията си! А най-типичната храна за България през пролетта са зеленолистните! Сега те са най-крехки, най-вкусни и в най-голямо изобилие. Възползвай се на 100% от даровете на природата.
СТЪПКА 3: Превърни храненията в ритуал. Поднасяй ястията в красиви чинии. Поддържай цветя на масата. Намери си красива бутилка или бурканче за смутита и фрешове, които да носиш със себе си. Приготвяй си салата в буркан за офиса. Съхранявай храната само в стъкло. Накарай всички около теб да ти завиждат за красивата и вкусна храна, която ядеш!
СТЪПКА 4: Разпечатай таблицата с храни. Старай се да се придържаш към хранене в зелените сектори. Използвай неутралните (жълт сектор) от време на време и като акценти към ястията, а не като основно хранене. От оранжевите си избери един продукт, който ще остане част от ежедневието ти с 1 прием дневно (например едно кафе или чаша вино), а останалите са позволени само в свободните дни. Червените сектори са забранени.
СТЪПКА 5: Разполагаш с 1 свободнo ястие в седмицата, в което да се отпуснеш и да се насладиш на любимата си храна. За максимални резултати бих ти препоръчала да се придържаш към ястие с продукти от оранжевия сектор. Като например тези вкусни и сладки безглутенови понички, морковен сладкиш или пък пица без глутен.
Какво му трябва на един добър фотограф?! - едно око и един пръст...
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/