Страница 1 от 1

Pseuderanthemum

Публикувано на: Авг 18, '13, 17:19
от botan
Много издръжливо растение! Аз се опитам да го убия то вземе та се съживи, че на всичкото отгоре и цъфне та да ме подразни. :shock: Шегувам се, просто забравям да го поливам от време на време, защото е забито дълбоко в цветарника. Тя и за това снимката е толкова странна, пръчките му ми пречат. Ако имаше повече светлина би бил съвсем кафяв а петната по средата по-сребристи. Та да обобщя издръжлив е на засенчване, засушаване, глад, бой и евентуално на някой друг червей, тъй като не съм го пресаждал от както го взех.

Pseuderanthemum alatum
Изображение

Имам и от "черния" Pseuderanthemum atropurpureum, който иска много повече вода от събрат си. Садистко, но любимото ми е като клюмне вече от жажда и го полея - ако се загледаш, съвсем ясно се вижда как помпа водата и се изправя.

Re: Pseuderanthemum

Публикувано на: Авг 18, '13, 23:24
от al.yank
Ботан,това цвета на това нещо ли е? :shock: Приказка!
Аз имам от черния.Потвърждавам,устойчив на всевъзможни инквизиции,предимно засушаване :oops: Не е истина просто,докато е смарангясан от жажада,как се облещва за отрицателно време.При мен обаче,не знам на какво се дължи,новите листа не са черни и лъскави..и така си остават

Re: Pseuderanthemum

Публикувано на: Авг 18, '13, 23:34
от botan
Може да му е малко светлината. :hmmm: Моя е до прозорец и единственото по-странно са зелените петна, които се появяват от време на време по листата.

Re: Pseuderanthemum

Публикувано на: Авг 18, '13, 23:42
от al.yank
Да,вероятно е светлината,моя е далеч от прозорец,вероятно и това е причината да се издължи някак.Макар че е компактен.