Хитринки разни и разнообразни

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Titi »

Една оригинална идея да подарите практичен букет
Изображение

Изображение
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
♥¸.•*´ReNi♥¸.•*´
Kъсо кафе
Мнения: 98
Регистриран на: Яну 16, '12, 14:47
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от ♥¸.•*´ReNi♥¸.•*´ »

Как лесно да отделим жълтъците от белтъците :idea1:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
♥¸.•*´ReNi♥¸.•*´
Kъсо кафе
Мнения: 98
Регистриран на: Яну 16, '12, 14:47
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от ♥¸.•*´ReNi♥¸.•*´ »

Как лесно да отделим жълтъците от белтъците :idea1:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
orkud
Кафе машина
Мнения: 3351
Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
Получил благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от orkud »

Тити, букета е жесток направо :potekoha:
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Titi »

Практични съвети от кухнята
Източник - dir.bg

Най-добрият начин да разтопите шоколад
В микровълновата. Така ще избегнете загарянето. Разтапяйте докато течността стане мека и блестяща. За перфектни резултати начупете шоколада на парченца и го поставете в абсолютно сух съд (само една капка вода може да развали плътността). От време навреме разбърквайте до получаване на гладка смес.

Не изплаквайте пастата
Противно на вярването, перфектно приготвената паста (спагети, макарони, лингуини...) не се нуждае от изплакване след сваряване. Всъщност точно остатъчното нишесте по повърхността й позволява на соса да проникне в дълбочина. За да не залепва обаче, добавете няколко капки олио във водата при варенето, съветват от moetodete.bg. Единственото изключение е, ако искате да я сервирате под формата на салата или студено предястие. 3 - 4 секунди под студена течаща вода са достатъчни.

По-пухкаво картофено пюре
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвеното картофено пюре за гарнитура към основното ястие. За да му придадете повече обем, при мачкането на картофите добавете ¼ сода.

По-вкусно печено месо
Преди да пъхнете свинското във фурната, оставете го да престои около час на стайна температура. Така не само ще се изпече равномерно със златиста коричка, но и ще намалите времето за приготвянето му.

Пресоляване на ястието
Ако при готвене прекалите със солта, добавете към ястието 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Разбъркайте добре и след 5 минути опитайте – солта я няма.

Черупка в счупеното яйце
Много често се случва при счупване на яйце част от черупката да падне в сместа. А изваждането й е доста хлъзгава работа и определено не е за хора със слаби нерви. Но ако намокрите пръста си с с вода преди да бръкнете в яйцето, парченцото сякаш само ще се залепи за вас.

Нов живот за захаросания мед
Оставете буркана да преседи 5 – 10 минути в съд с вряла вода, докато отново стане течен и гладък. За да запазите ефекта, съхранявайте го плътно затворен, на хладно и сухо място (но не в хладилника).

Лесно отваряне на буркани
Поставете капачката под струята на топлата вода за няколко секунди, след това го увийте с влажна кърпа (за по-стегнат захват) и завъртете. Внимание: оставете буркана да се стопли малко на стайна температура, за да не се пукне от контрастната температура.

Почистване на загоряла фурна
Обикновено най-потърпевша от остатъчните мазнини е готварската печка – котлоните и фурната. Ако нямате ефикасен почистващ препарат, направете паста от сода бикарбонат и вода и я нанесете по загорелите повърхности. Включете фурната на най-ниска степен и оставете да престои така около 30 минути. Ще видите колко лесно ще отстраните всички остатъци след това.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Titi »

http://www.gotvetesmen.com/forum/index. ... 296.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Дано някой ме чете тук, наитина много полезни хитринки за облекчаване на готварския ни живот
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
orkud
Кафе машина
Мнения: 3351
Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
Получил благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от orkud »

Четем те, обичам да готвя и ненавиждам останалата част :lol: , така че четем те...
Аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 17035
Регистриран на: Ное 27, '09, 14:11
Местоположение: София
Дал благодарност: 137 пъти
Получил благодарност: 468 пъти
Обратна връзка:

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от Миша »

Понякога съветите в нета са доста подвеждащи .

Нов живот за захаросания мед
Оставете буркана да преседи 5 – 10 минути в съд с вряла вода, докато отново стане течен и гладък. За да запазите ефекта, съхранявайте го плътно затворен, на хладно и сухо място (но не в хладилника).
Никога не правете това!Ако искате отново да ядете мед,а не някакво сладко подобие.Медът се разтопява на водна баня ,температура не повече от 60градуса,над тази температура се губят почти всички полезни свойства,наред със загубата на витамини се разрушават ензимите ,на които се дължат противомикробните действия на меда,при излагането на силна слънчева светлина ефектът е същия като при горещата вода,медът се превръща в някаква въглехидратна смес,без никакви полезни свойства-
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение
lila
Чист кофеин
Мнения: 8112
Регистриран на: Ное 24, '09, 16:28
Получил благодарност: 1 път

Как се прави кисело зеле

Мнение от lila »

Как се прави кисело зеле - голЕм смЕх :D
Темата е постната във форума за стара електроника - Сандъците
човека е снимал установката, отдолу пише и как претаквали зелето - с помпа от Перла 05
:lol: :lol: :lol:
тук майка му държи зелката, а той разпробива отворите за солта
Изображение
това българина е голяма работа, каква дрелка е наточил агента
:lol: :lol: :lol:
Аватар
rumivarna
Кафе машина
Мнения: 3564
Регистриран на: Сеп 20, '10, 14:57

Re: Хитринки разни и разнообразни

Мнение от rumivarna »

:lol: То голям смях в тез Сандъци :lol: Само българина е способен на такова нещо! Дай ни да правим "рационализации" - тел+гвоздей=Българска подобрена :daaa:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили Титаник.
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”