Лимон и други цитруси (Citrus)
Лимон и други цитруси (Citrus)
Моето лимонче е на 3 години. Тези пъпчици ме озадачават. Цветове ли са?
Трябва ли да ги премана?
Трябва ли да ги премана?
- johnstalker
- Наркоман
- Дал благодарност: 263 пъти
- Получил благодарност: 451 пъти
- Обратна връзка:
Re: Лимон и други цитруси
Да цветни "бутончета" са Не ги пипай, а след като разцъфнат опитай да усетиш какъв приятен аромат имат.
И ще имам лимончета?
Змейчо, ако кажеш как се опрашва..
Змейчо, ако кажеш как се опрашва..
Последно промяна от дарето74 на Яну 4, '10, 21:13, променено общо 1 път.
- zmei4o
- Кафеджия/Кафеджийка
- Обратна връзка:
еми малко кекавки ми се виждат клончетата, ама може някое сладурско по 2-3см да завърже
- johnstalker
- Наркоман
- Дал благодарност: 263 пъти
- Получил благодарност: 451 пъти
- Обратна връзка:
Не се надявай да стане от раз, с една четка за рисуване може да се опиташ да опрашиш цветчетата.
- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 1006 пъти
- Получил благодарност: 1903 пъти
Донесоха едно портокалово дръвче на работа- собственикът не можел повече да го пренася насам натам есента и пролетта. Цъфтя и вързва 2 години. Не е видял грам тор, откакто е при нас. Та въпросът ми е- кога и с какво да го торя?
Даре, напролет се изнася отвън за опрашване. Сега можеш ти да се опиташ да заместиш насекомите.
Даре, напролет се изнася отвън за опрашване. Сега можеш ти да се опиташ да заместиш насекомите.
Ето го лятото, сега е малко по- голям. Кекав бил.zmei4o написа:еми малко кекавки ми се виждат клончетата, ама може някое сладурско по 2-3см да завърже
Благодаря ви за съветите.
Нищо не опрашвам аз,моите цитруси(лимон и едно мандаринесто,ама мноого кисело),са целогодишно на остъклен балкон.Накъсаха се да цъфтят лятото,аромата е невероятен,някои цветове завързаха плодчета,после растенията сами си решиха кои ще хвърлят и кои ще изхранят.В момента имам няколко напълно узрели мандаринки и много зелени,също и за първа година имам малки лимончета Ако искате,ще снимам.Растенията са ми малки,на не повече от 3-4 години.Почти непрекъснато се борим с акари,сега от студовете поизпадаха доста листа,аз често засушавам,ама не се предават добичетата.
Истината рядко е чиста и никога проста!
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
http://bonko.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.30518
Искаме разбира се
Брат ми има огроме нлимон, като нацъфти е феноменален. Захванахме го от една клечица, без листа, във вода, но пък пусна цвят и върза, така както си беше натопен. Аз се боря с един портокал, всяка пролет тръгва чудесен, но после зимата му разказвам играта и пак отначало, и все пак, наистина жилаво добиче, не се дава
Брат ми има огроме нлимон, като нацъфти е феноменален. Захванахме го от една клечица, без листа, във вода, но пък пусна цвят и върза, така както си беше натопен. Аз се боря с един портокал, всяка пролет тръгва чудесен, но после зимата му разказвам играта и пак отначало, и все пак, наистина жилаво добиче, не се дава
He who plants a garden, plants happiness