Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4883
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 10 пъти
- Получил благодарност: 22 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Ами смятай- вода 400+ мая 10+сол10+захар10+ брашно 650 олиото не съм го мерила както писах...леко да запълни дъното... 1,08 кг + олио там вече не зная колко малко ще вдигне количество...Lizi написа:Защо на везната ? Това са мл ,а не гр.?dancheto написа: Изтеглям на везната 400 мл вода
Това за колко грама хляб е рецептата ?
Аз пробвах със сухо мляко ,но не ми хареса вкуса. Още по-сладък стана хляба.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Колко ти е мах на твоята хлебопекарна ? Защото на моята е 800 гр.
Което значи, че тази рецепта не е приложима и хляба няма да ми се опече.
Което значи, че тази рецепта не е приложима и хляба няма да ми се опече.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
troll го смятам за най-Големия хлебар с опит
Поздравления
Я кажи ако обичаш къде да потърся твоя рецепта за хляб
от Типово брашно и от Пълнозърнесто брашно? Снабдил съм по 5кг.от двете.
И трябва се ползва
Мерси!
Поздравления
Я кажи ако обичаш къде да потърся твоя рецепта за хляб
от Типово брашно и от Пълнозърнесто брашно? Снабдил съм по 5кг.от двете.
И трябва се ползва
Мерси!
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
- dancheto
- Кафе машина
- Мнения: 4883
- Регистриран на: Фев 24, '11, 08:48
- Местоположение: хасково
- Дал благодарност: 10 пъти
- Получил благодарност: 22 пъти
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Това ми е дозата и имам още малко място отгоре...за по- малко просто намаляш дозата наполовина ако е с една врътка хлебопекарната. Те се водят малки, които са с една врътка.Lizi написа:Колко ти е мах на твоята хлебопекарна ? Защото на моята е 800 гр.
Което значи, че тази рецепта не е приложима и хляба няма да ми се опече.
Независим дистрибутор на АкваСорс
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
http://superhrani.myaquasource.net
http://superhrani.myaquasource.net/opportunity
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Благодаря Светката!
Но това не е съвсем така. Щото опита е нещо относително. Аз съм твърдо най-опитния и велик хлебар, сред българите, обитаващи острова на Монреал и пишещи в този форум.
Щото съм единствен!
Та трябваше да прочета за българските брашна, щото аз тук и напоследък проготвих и не познавам практически българската брашняна действителност.
"Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец
*Тип 1850 е пълнозърнесто при пшеницата (Грахам)
*Тип 1750 пълнозърнесто при ръжта.
*Тип 1150 е типово пшенично брашно
*Тип 500 е бяло пшенично брашно
Цифрата, поставена към типа на брашното, изразява пепелното му съдържание в проценти. Например брашно тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание."
Туй го прочетох тук:
https://www.edna.bg/za-roditeli/kakvo-p ... na-4630449
А типовото брашно е неизбелвано брашно. Аз с такова готвя и всички рецепти дадени от мен тук са за такова, освен ако не съм написъл изрично друго.
В този смисъл, цялата Приказка за хляба е за това.
https://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=4&t=7397
Но това не е съвсем така. Щото опита е нещо относително. Аз съм твърдо най-опитния и велик хлебар, сред българите, обитаващи острова на Монреал и пишещи в този форум.
Щото съм единствен!
Та трябваше да прочета за българските брашна, щото аз тук и напоследък проготвих и не познавам практически българската брашняна действителност.
"Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец
*Тип 1850 е пълнозърнесто при пшеницата (Грахам)
*Тип 1750 пълнозърнесто при ръжта.
*Тип 1150 е типово пшенично брашно
*Тип 500 е бяло пшенично брашно
Цифрата, поставена към типа на брашното, изразява пепелното му съдържание в проценти. Например брашно тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание."
Туй го прочетох тук:
https://www.edna.bg/za-roditeli/kakvo-p ... na-4630449
А типовото брашно е неизбелвано брашно. Аз с такова готвя и всички рецепти дадени от мен тук са за такова, освен ако не съм написъл изрично друго.
В този смисъл, цялата Приказка за хляба е за това.
https://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=4&t=7397
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Мерси Троле
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Lizi написа:Гледах на рускините един клип за ръжен хляб и машината работеше на отворен капак. Възможно ли е това? Когато бърка капака да е отворен?
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Възможно е да.
Усмихни се! Забавлявай се!
Направи мил жест към себе си
още днес.
Направи мил жест към себе си
още днес.
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Има и тип 650, което е вероятно еквивалента на хляб Добруджа (за непросветените едно време имаше три вида хляб: бял, добруджа и типов).
Никога не е късно да засадиш клематис...
Re: Домашна хлебопекарна - рецепти и съвети:)
Като бърка отначало и трябва да подаде звуков сигнал и я отлупваш и гледаш.Lizi написа:Гледах на рускините един клип за ръжен хляб и машината работеше на отворен капак. Възможно ли е това? Когато бърка капака да е отворен?
Трябва ли повече вода или брашно.
А има и втора свирка за добавяне семена и прочие.
А не е добре да втасва с отворен капак и да пече, щото тогаз губи температура. Само се отлупва в началото или за бързо.
Да не забравяме, че туй е една мъничка и слаба фурничка.
И външните въздействия много важът.