Какво барбекю е най-добро?
Какво барбекю е най-добро?
Приемам всякакви съвети, иска ми се да имам барбекю, но какъв модел?
Ние сме вегетарианци, но на бербекю може да се пекат и чушки, и гъби, и лук на колелца, и шишове с кладници, а помежду им лук и моркови,
също и резенчета картофи.
Да става и за хлебчета на огън.
Досега не съм се занимавала с барбекю.
Евентуално да става и за печена царевица и кестени.
Ние сме вегетарианци, но на бербекю може да се пекат и чушки, и гъби, и лук на колелца, и шишове с кладници, а помежду им лук и моркови,
също и резенчета картофи.
Да става и за хлебчета на огън.
Досега не съм се занимавала с барбекю.
Евентуално да става и за печена царевица и кестени.
------------------------------------------------------------------------
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;
Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;
Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
Re: Какво барбекю е най-добро?
какъв модел в какъв смисъл, не разбирам Ако няма кой да ви изгради истинско барбекю, купуваш си от магазина едно тенекиено трикрако за 20 лв. и готово. Барбекютата нямат моди и модели, че да избираш по-доброто, всичките са на един принцип - дървени въглища и пекат всичко, дето им сложиш отгоре. Същия ефект се получава и ако изкопаеш една плитка дупка, от двете й страни сложиш по една тухла, а върху нея скарата.naa написа:Приемам всякакви съвети, иска ми се да имам барбекю, но какъв модел?
Ние сме вегетарианци, но на бербекю може да се пекат и чушки, и гъби, и лук на колелца, и шишове с кладници, а помежду им лук и моркови,
също и резенчета картофи.
Да става и за хлебчета на огън.
Досега не съм се занимавала с барбекю.
Евентуално да става и за печена царевица и кестени.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво барбекю е най-добро?
"от двете й страни сложиш по една тухла, а върху нея скарата."
А това, върху което пекат ядливи кестени и царевица, и което е преносимо, т.е изнасят го на улицата,
не е ли от магазина, има ги и квадратни, има и заоблени с капак, значи трябва да има марки и модели?
А това, върху което пекат ядливи кестени и царевица, и което е преносимо, т.е изнасят го на улицата,
не е ли от магазина, има ги и квадратни, има и заоблени с капак, значи трябва да има марки и модели?
------------------------------------------------------------------------
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;
Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;
Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
Re: Какво барбекю е най-добро?
Наа, защо не си направите просто огнище навън?
мъж ми направи такова уж за варене на компоти за големия казан, обаче става за абсолютно всичко
на бетонова площадчица издигна от трите страни по 4 реда тухли, откъм отвора отзад има комин да отвежда дима и това е. дървата ги палим направо на земята долу, върху тях се слага скара и се пече всичко.
ето тук му намерих снимка не е много ясно но все пак се разбира.(когато не се пали го ползвам за цветарник)
мъж ми направи такова уж за варене на компоти за големия казан, обаче става за абсолютно всичко
на бетонова площадчица издигна от трите страни по 4 реда тухли, откъм отвора отзад има комин да отвежда дима и това е. дървата ги палим направо на земята долу, върху тях се слага скара и се пече всичко.
ето тук му намерих снимка не е много ясно но все пак се разбира.(когато не се пали го ползвам за цветарник)
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
Re: Какво барбекю е най-добро?
Ами, може и така, но как точно ще се постави скарата, не трябва ли да е на някакво определено разстояние от огъня?
Скарата с крачета ли трябва да е? Може да изглежда глупаво, но досега не сме имали такова нещо.
Искам да го ползвам за печене на чушки, гъби, картофи, и хляб.
Ние имаме огнище за варене на компоти. Ако го заобиколим с камъни, ще стане ли? Скарата готова ли се купува, или се прави със заварки? И трябва ли да има крачета?
Скарата с крачета ли трябва да е? Може да изглежда глупаво, но досега не сме имали такова нещо.
Искам да го ползвам за печене на чушки, гъби, картофи, и хляб.
Ние имаме огнище за варене на компоти. Ако го заобиколим с камъни, ще стане ли? Скарата готова ли се купува, или се прави със заварки? И трябва ли да има крачета?
------------------------------------------------------------------------
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;
Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;
Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
Re: Какво барбекю е най-добро?
Ето какво са направили по най-простия начин в Цигов чарк, където почиваме всяко лято и това барбекю ни е основния инструмент за приготвяне на храната.
На село барбекюто всички сте го виждали - мъжа ми и свекъра го направиха сами, без да са правили някога и без чужда помощ. Цяло лято ми вземаме душицата от палене и печене
На село барбекюто всички сте го виждали - мъжа ми и свекъра го направиха сами, без да са правили някога и без чужда помощ. Цяло лято ми вземаме душицата от палене и печене
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво барбекю е най-добро?
Аз пък мисля, че за тази цел - електрическа скара с плоча е най-добър вариант. Или както пред блока едно време печаха чушки на ламарини
Re: Какво барбекю е най-добро?
ааа, не! Категорично не! Вкуса на храна, приготвена на дървени въглища и същата, приготвена на електрическа скара е с разлика от земята до небето.denitsavm написа:Аз пък мисля, че за тази цел - електрическа скара с плоча е най-добър вариант. Или както пред блока едно време печаха чушки на ламарини
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Какво барбекю е най-добро?
Права си Тити Но пък става доста по-бързо и реално е доста по-евтино, от това да купуваш въглищата. Аз за въглищата имам и малко резерви, по някое време имаше доста публикации, че са вредни за здравето... не че особено го взимам под внимание , имаме и от двата вида скари, ползваме и двете, но аз лично предпочитам на фурна
Re: Какво барбекю е най-добро?
а, става и на обикновена жар от съчки и дърва. ние поне най-често така правим жаравата. Дени, като живееш на село с разни съчки, трески, гора и дървета, изобщо не може огъня да ти е по-скъп от тока.
Наа, просто някаква метална решетка се поставя на около да кажем 7-8 см над жаравата. дали ще е специална на крачка, или пък ще я подпреш на две тухли или два камъка, все тая. Отделно дето може и да сложиш върху жарта голям плосък и тънък камък (това имаше някакво специално име но го забравих), като се нагрее става страхотно вкусно върху него.
Имаме и високо огнище ;като на Тити, то е под навеса на барбекюто. но това за компоти като че ли го ползваме по-често. Всъщност Наа, то е точно това което вие имате за компоти, просто наоколо от трите страни и малко отпред са задигнати леко стенички от тухли и има комин. комина преди да го иззида мъж ми си беше най-обикновена бурия от печка към 1 м висока. това е просто да не ти влиза дима в очите докато печеш, а да отива по-нагоре-
и Тити е права, че на огън всичко става доста по-различно. имаме и ел.скара, тефлонова някаква плоча, но изобщо не може да се сравни нито емоцията край огъня, нито вкуса на опеченото, пък дори и картофи или сирене да е.
Наа, просто някаква метална решетка се поставя на около да кажем 7-8 см над жаравата. дали ще е специална на крачка, или пък ще я подпреш на две тухли или два камъка, все тая. Отделно дето може и да сложиш върху жарта голям плосък и тънък камък (това имаше някакво специално име но го забравих), като се нагрее става страхотно вкусно върху него.
Имаме и високо огнище ;като на Тити, то е под навеса на барбекюто. но това за компоти като че ли го ползваме по-често. Всъщност Наа, то е точно това което вие имате за компоти, просто наоколо от трите страни и малко отпред са задигнати леко стенички от тухли и има комин. комина преди да го иззида мъж ми си беше най-обикновена бурия от печка към 1 м висока. това е просто да не ти влиза дима в очите докато печеш, а да отива по-нагоре-
и Тити е права, че на огън всичко става доста по-различно. имаме и ел.скара, тефлонова някаква плоча, но изобщо не може да се сравни нито емоцията край огъня, нито вкуса на опеченото, пък дори и картофи или сирене да е.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...