Украса за Великден
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4395
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 2194 пъти
- Получил благодарност: 721 пъти
Re: Украса за Великден
Тутти, много са красиви! МНОГО! Възхищавам се и много харесвам стила ти!
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
- мечтица
- Кафе машина
- Мнения: 4977
- Регистриран на: Юли 4, '13, 08:31
- Дал благодарност: 845 пъти
- Получил благодарност: 1430 пъти
Re: Украса за Великден
Грийни,много нежни цветове си докарала
Еми,тези малките яйчица прелестни са,догодина и аз ще пробвам.
А златните яйца на Тутти е върха,то само да ги гледаш и да се възхищаваш
Аз днес набързо боядисах няколко яйца,нямах време да украся,фотнах набързо и в градина,
че тези дни страшно много работа се отвори.
Еми,тези малките яйчица прелестни са,догодина и аз ще пробвам.
А златните яйца на Тутти е върха,то само да ги гледаш и да се възхищаваш
Аз днес набързо боядисах няколко яйца,нямах време да украся,фотнах набързо и в градина,
че тези дни страшно много работа се отвори.
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5657
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1811 пъти
- Получил благодарност: 2074 пъти
Re: Украса за Великден
Мечтица, истинска прелест са твоите Великденски яйца. Все се каня да взема такива еластични украси, много ги харесвам. Дори мисля, че са напълно безопасни. За другите боички, колкото и да декларират, че са разрешени, имам съмнение.
Сега дали е украса, не знам, но днес направих козунаците. Пекох ги в тенджери, за да влизат по две в печката и да се надигат повече. Съда трябва да е висок, нямам такъв точно.
Със смокини, стафиди и бадеми. Едните са с масло и олио, другите с масло и мас. Аз лично съм фен на тези с масло, защото не ям месо, но с мас стават по-влажни и меки.
Тази година имам улеснение. Синът ми подари планетарен миксер и ми улесни работата. Три килограма брашно, на три пъти, шест козунака, не ги усетих, успях да изчистя дневната за времето, в което работеше машината.
Сега дали е украса, не знам, но днес направих козунаците. Пекох ги в тенджери, за да влизат по две в печката и да се надигат повече. Съда трябва да е висок, нямам такъв точно.
Със смокини, стафиди и бадеми. Едните са с масло и олио, другите с масло и мас. Аз лично съм фен на тези с масло, защото не ям месо, но с мас стават по-влажни и меки.
Тази година имам улеснение. Синът ми подари планетарен миксер и ми улесни работата. Три килограма брашно, на три пъти, шест козунака, не ги усетих, успях да изчистя дневната за времето, в което работеше машината.
- greeneyed
- Наркоман
- Мнения: 10047
- Регистриран на: Ное 30, '09, 15:11
- Местоположение: 550 м н.в., в полите на Средна гора
- Дал благодарност: 674 пъти
- Получил благодарност: 1142 пъти
Re: Украса за Великден
Изглежда са превъзходни, като гледам начупения... и бадемчета си имат . Тутти, ти си майстор на козунаците и на погачите.
А великденските ти яйца са за царе и велможи))))))))))))))))))
А великденските ти яйца са за царе и велможи))))))))))))))))))
- Emilly1212
- Кафе машина
- Мнения: 4395
- Регистриран на: Май 10, '15, 21:16
- Местоположение: Троян
- Дал благодарност: 2194 пъти
- Получил благодарност: 721 пъти
Re: Украса за Великден
Тутти, превъзходни козунаци са направила! Златни ръце имаш, умееш всичко!
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
-
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юни 12, '14, 10:56
- Местоположение: Стара Загора
- Получил благодарност: 4 пъти
Re: Украса за Великден
Тези снимки с козунаците на Тутти са много провокативни, особено за фен на козунака като мен.
Направо ми замириса на топъл козунак. Тутти, голям майстор си!
Направо ми замириса на топъл козунак. Тутти, голям майстор си!
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
Re: Украса за Великден
Готова съм с инсталацията над вратата, всяка година е различна
Гео
Това не е за Великден, ама хайде и то в кюпа
Гео
Това не е за Великден, ама хайде и то в кюпа
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5657
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 1811 пъти
- Получил благодарност: 2074 пъти
Re: Украса за Великден
Четвъртък е. Яйцата боядисах с природни боички.
Червеното е най-хубавото червено, което някога съм правила. В литър вода се слагат яйцата, които ще са червени, добавя се лъжица оцет и две супени лъжици билка корени от Брош от аптеката. Всичко ври заедно около 10 минути, не обичам посинели яйца. Добавям внимателно три-четири бучки лед да спре варенето и изчаквам докато ми хареса цвета. Не трябва да киснат повече, защото стават кафяви, щом червеното или в началото розово ви хареса, вадете яйцата. След като изстинат ги украсявам и полиран с олио.
Така направих и с куркума за жълтото.
Синьо не успях да боядисам, превариха червеното зеле. Трябваше да ври заедно с яйцата, за интензивно светлосиньо, както направих с четвеното и жълтото. Тези, които щяха да са сини, станаха кафяви-лилави. Но с ваденките станаха свежички.
Червеното е супер яко! Моето откритие - безвредно, бързо и красиво. Затова червеното яйце съм снимала отделно.
Червеното е най-хубавото червено, което някога съм правила. В литър вода се слагат яйцата, които ще са червени, добавя се лъжица оцет и две супени лъжици билка корени от Брош от аптеката. Всичко ври заедно около 10 минути, не обичам посинели яйца. Добавям внимателно три-четири бучки лед да спре варенето и изчаквам докато ми хареса цвета. Не трябва да киснат повече, защото стават кафяви, щом червеното или в началото розово ви хареса, вадете яйцата. След като изстинат ги украсявам и полиран с олио.
Така направих и с куркума за жълтото.
Синьо не успях да боядисам, превариха червеното зеле. Трябваше да ври заедно с яйцата, за интензивно светлосиньо, както направих с четвеното и жълтото. Тези, които щяха да са сини, станаха кафяви-лилави. Но с ваденките станаха свежички.
Червеното е супер яко! Моето откритие - безвредно, бързо и красиво. Затова червеното яйце съм снимала отделно.