Зимни мезета и салати
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Регистриран: чет юни 07, 2012 6:46 pm
- x 24
- x 6
Aми омекват ти краставичките точно затова, хряна ги стяга, дюлята също. Някои слагат лозови или вишневи пръчки отгоре за затискане, но аз предпочитам дюлевите, вкуса е различен. Вече имам готови буркани с краставички и както винаги са суперkali написа:krasota и аз правя натуралната туршия така,на 1 л вода 2 с.л. сол, слагам и синап, /хрян не съм слагала/претакам всеки ден, но след като стане няма как да я съхраня за дългата зима, вкисва силно и омекват краставичките. Да не би хрянът и дюлевите листа да съхраняват краставичките хрупкави??

0 x
- Мария Николова
- Наркоман
- Регистриран: съб ное 28, 2009 11:44 pm
- x 231
- x 289
Бе, вие като правите всякакви вкуснотии за зимата, правите ли си и сега салати от печени пресни червени пиперки?
Открих сезона!
Салата от от пресни червени пиперки, 6 бр. печени на котлон.
Най-любимата ми салата - ммм!
За зимата винаги разчитам на бурканите в магазина долу.

Открих сезона!

За зимата винаги разчитам на бурканите в магазина долу.

0 x
Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа.
Защо само сега.Пека червени хубави пиперки.Една част на масата сега , а другите ... във фризера. Слагам по 12 бр. в пликче и във фризера.Мария Николова написа:Бе, вие като правите всякакви вкуснотии за зимата, правите ли си и сега салати от печени пресни червени пиперки?
Открих сезона!![]()
![]()
Салата от от пресни червени пиперки, 6 бр. печени на котлон.
Най-любимата ми салата - ммм!
За зимата винаги разчитам на бурканите в магазина долу.![]()
![]()
![]()
На зима -ммм!
Стават и за любимите ми чушки с доматен сос или пък пържени с яйце и сирене /любимите на дъщеря ми/.
Купувам и от магазина ,ако нещо ме примами неудържимо, но предпочитам без консерванти собствено производство.

0 x
И аз замразявам по този начин, чудесни са за салата- като току- що изпечени.МГХ написа: Пека червени хубави пиперки.Една част на масата сега , а другите ... във фризера. Слагам по 12 бр. в пликче и във фризера.
На зима -ммм!
Стават и за любимите ми чушки с доматен сос или пък пържени с яйце и сирене /любимите на дъщеря ми/.
Купувам и от магазина ,ако нещо ме примами неудържимо, но предпочитам без консерванти собствено производство.
За пържене с яйца- режа ги на парченца и ги замразявам (рецепта на мама

0 x
Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш...
А вадят ли се семената преди печене?МГХ написа:
Пека червени хубави пиперки.Една част на масата сега , а другите ... във фризера. Слагам по 12 бр. в пликче и във фризера.
На зима -ммм!

0 x
Да . Първо се изчистват от дръжките и семенниците и се изпичат.След това ги замразявам заедно с люспата ,защото така като се обелят през зимата имат вкус на току.що изпечени и по -малко омекват.
0 x
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Регистриран: чет юни 07, 2012 6:46 pm
- x 24
- x 6
Печени чушки и аз слагам във фризера, също и патладжани за салати и миш маш за зимата, а сурови чушки по-слаби или криви ги нарязвам и в торбички ги замразявам, за гювечета със сирене са супер
От магазина, Мери не са със вкуса на домашните, но за преработка стават все пак и ако няма други... Ох, за днес имам прясно изпечени чушки, ще пържа и патладжан и с доматен сос... ох, накапах се
( тва май трябваше в другата тема да го пиша) и чепка гроздее... 

0 x
Не стават хубави. Поне на мен не ми харесват.kali написа:А, затваряте ли във фризера и пресни краставички по някакъв начин-нарязани или настъргани?

Тях ги правя по един много лесен начин : в буркана малко оцет /до резката или по -малко/ ,лъжица сол и лъжица захар,резенче лук и/или скилидка чесън , копър , два аспирина.Нареждат се краставичките , заливат се с гореща вода и се затварят.Обръщат се на капачката и така се херметизират. Стават хрипкави , защото не са варени и много вкуснииии. Солта, оцета и захарта на вкус .Аз обичам солено и слагам равна лъжица сол и захар ,но намалявам малко оцета /ябълков/ ,защото не обичам много кисело.
0 x
МГХ и аз така съм чувала, че не стават хубави, затова попитах, да не би все пак да има вариант, но твоята рецепта си я записвам и ще опитам да видя дали ще ни харесат. ММ не харесва консервите с аспирин, ама няма да му казвам.
А, дали да не сложа и малко олио, правила ли си така?

А, дали да не сложа и малко олио, правила ли си така?
0 x
Не съм ,но мисля ,че от олиото ще омекнат , а и има опасност да се вграни . Не е добър вариант, струва ми се.
0 x
-
- x 28
Харесах тази рецепта http://www.edimdoma.ru/retsepty/67405-o ... v-ogurtsah" onclick="window.open(this.href);return false;.
Посъветвайте ме вместо пластмасови капачки как да затворя. Сигурно протича ферментация и идеята е да не изгърмят капачките?
Посъветвайте ме вместо пластмасови капачки как да затворя. Сигурно протича ферментация и идеята е да не изгърмят капачките?
0 x