С две ръчички... хайде всички
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
С две ръчички... хайде всички
За да не наднича само Доби в другата темичка,а за да надничаме и ние какви ги върши"зад кулисите"
,където създава рисуваните от нея красоти.
Последното,нарисувано от мен,е довършената ми саксия,започната почти преди година...ама понякога така се случва
.Ето я и нея:

За първи път разнасям по керамика боя като светлосянка.Трудничко е,но съм доволна от резултата.

Последното,нарисувано от мен,е довършената ми саксия,започната почти преди година...ама понякога така се случва

За първи път разнасям по керамика боя като светлосянка.Трудничко е,но съм доволна от резултата.

http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
Re: С две ръчички и боички
Боите се водят за текстил,керамика,хартия и т.н. в тубички с писци накрая,като дебели фулмастри.Нанасят се директно и се оставят да изсъхнат.Не е необходим фиксаж.Скоро се замислих,че на неглазурирана саксия,мога да опитам и с акрилни бои
,но ще видим.
В интерес на истината съм си накупила толкова вида бои в къщи(акрилни,маслени,разни му ти грундове за ефекти,лепящи грундове и т.н,включително и няколко ленени платна,статив и четки),че ме е срам чак,а не рисувам.Имам предвид-на платно.Не знам,много тежко преживях преди години неуспехът си да уча в художествената гимназия в Казанлък и от тогава по вече никога не рисувам...Но съм си намерила други "отдушници" на удоволствие,като свещите,саксиите,опаковането на подаръци,влаковото моделиране,плетиво,куилта.

В интерес на истината съм си накупила толкова вида бои в къщи(акрилни,маслени,разни му ти грундове за ефекти,лепящи грундове и т.н,включително и няколко ленени платна,статив и четки),че ме е срам чак,а не рисувам.Имам предвид-на платно.Не знам,много тежко преживях преди години неуспехът си да уча в художествената гимназия в Казанлък и от тогава по вече никога не рисувам...Но съм си намерила други "отдушници" на удоволствие,като свещите,саксиите,опаковането на подаръци,влаковото моделиране,плетиво,куилта.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ида много хубава е станала саксийката ти!
Милсля,че трябва да загърбиш миналото и да се отдадеш на това,което ти е заложено!
Върху керамика ,порцелан и стъкло спокойно можеш да рисуваш с акрилни боички.Има специални за тази цел,които могат да се пакат ,а могат и да се оставят 21 дена да дръпнат хубаво,без да се мие съда върху който са поставени и след това можеш да го миеш в съдомиялна машина.С такива бои правих бялата ,оранжевата и зелената ваза пляс пепелника,нкоито познавате от другия форум.Марката ,която аз ползвам е Enamels –те са американски.

Върху керамика ,порцелан и стъкло спокойно можеш да рисуваш с акрилни боички.Има специални за тази цел,които могат да се пакат ,а могат и да се оставят 21 дена да дръпнат хубаво,без да се мие съда върху който са поставени и след това можеш да го миеш в съдомиялна машина.С такива бои правих бялата ,оранжевата и зелената ваза пляс пепелника,нкоито познавате от другия форум.Марката ,която аз ползвам е Enamels –те са американски.
- ida_ili64
- Баш кафе майстор
Ами Доби,сигурно си права,но явно не ми е дошъл момента
...Изпитвам страх,че нищо няма да се получи,а нали знаеш,че страха не е добър приятел на твореца?
Доколкото боичките,не знам моите на каква марка са,но имам 3 комплекта акрилни туби от по 100 мл,и двете бронзово медни боички ,с които основно е рисувана саксийката,които са сигурно по 200мл.
Хайде,ти не украси ли офиса да го покажеш?И не нарисува ли нещо коледно?

Доколкото боичките,не знам моите на каква марка са,но имам 3 комплекта акрилни туби от по 100 мл,и двете бронзово медни боички ,с които основно е рисувана саксийката,които са сигурно по 200мл.
Хайде,ти не украси ли офиса да го покажеш?И не нарисува ли нещо коледно?

А това е подарък за една приятелка,която искаше синя гама с геометрични фигури

- ida_ili64
- Баш кафе майстор
Доби,на мен пък страшно ме изкефи първата,но си я представям точно в Коледна обвивка,заскрежена роза с леко замаглена скреж около нея!Няма ли такава прозрачна боичка в която да размесиш малко кристален брокат(не сребрист ,не златист а един такъв дето стои като бели кристалчета и само си менка нежно цветовете под ъгъла на светлината) и с това да намажеш около розата не цялостно,но така неравномерно по крив контур,като светлосянка?И в същото време с метален цвят(бих смесила златист металик с бежовия цвят,да контурираш релефно(ама бая релефно на места и не до там-на други,ту тънко,ту по-дебело) тук таме листата на цвета на розата и листата й?
За синята ,то е ясно-хубава,но стандартна.В първата ти има много тръпка и индивидуализъм!Просто я довърши,ако сега не ти идва идея,зарежи я,може да се събудиш някой ден след месец,година или две с нея-тогава ще я довършиш!
За синята ,то е ясно-хубава,но стандартна.В първата ти има много тръпка и индивидуализъм!Просто я довърши,ако сега не ти идва идея,зарежи я,може да се събудиш някой ден след месец,година или две с нея-тогава ще я довършиш!

Е баш такива боички нямам
Това,което става леко заскрежено съм използвала в средата на синята ваза........