Тръни, бодили и други бодливи

Аватар
botan
Наркоман
Мнения: 10776
Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
Дал благодарност: 243 пъти
Получил благодарност: 460 пъти
Обратна връзка:

Re: ...ШАНТАВА РАБОТА

Мнение от botan »

Тази техника се нарича бланширане, но не готварското бланширане. Не е задължително да се загърлят, може нещо да им се хвърли отгоре за да се намали драстично притока на светлина като кофа, саксия или да се приберат и вържат старите листа когато става дума за разперена розетка. Някои култури като главестото зеле например сами си се бланшират. На времето са се използвали специални глинени съдове без дъно и с капак (втората снимка на втората колона):
https://www.smith.edu/garden/pastexhibi ... page6.html
Insta: ex_hort
Публикувай отговор

Обратно към “Градински цветя и растения”