От А до Я за любимите домати 2024
Модератор: Миша
-
- Кафе с мляко
- Дал благодарност: 48 пъти
- Получил благодарност: 40 пъти
Re: От А до Я за любимите домати 2024
Честит празник и от мен! Много, много щастливи и спокойни дни!
- alys
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 3121 пъти
- Получил благодарност: 1727 пъти
Благодаря на всички отново!
Знаете ли, кое ме радва най-много - това, че темата се чете. С пожелание да се споделят повече и успехите, и грешките. Тази година ще ми е нулева (по стечение на обстоятелствата), вероятно и следващите. Сега съзерцавам една орхидея и засега тя ми се отплаща с нови наедрели пъпки, много ме радва. Трудно може да замени градинските трепети, но поне не е без хич. Обмислях отглеждане на домат на покрива на блока, но един среден вятър ще му види сметката.
Знаете ли, кое ме радва най-много - това, че темата се чете. С пожелание да се споделят повече и успехите, и грешките. Тази година ще ми е нулева (по стечение на обстоятелствата), вероятно и следващите. Сега съзерцавам една орхидея и засега тя ми се отплаща с нови наедрели пъпки, много ме радва. Трудно може да замени градинските трепети, но поне не е без хич. Обмислях отглеждане на домат на покрива на блока, но един среден вятър ще му види сметката.
- Клеър
- Кафе машина
- Дал благодарност: 3237 пъти
- Получил благодарност: 3022 пъти
Ей , един ден да не погледне човек форума и какво ??? Имали сме си рожденничка . Главната героиня на доматената тема .
Честит Рожден зен Алис ! Бъди жива и здрава , много усмихната , щастлива , весела и все така жизнена , борбена и неуморима във всяко едно начинание с което се захванеш !

Честит Рожден зен Алис ! Бъди жива и здрава , много усмихната , щастлива , весела и все така жизнена , борбена и неуморима във всяко едно начинание с което се захванеш !

- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4274 пъти
- Получил благодарност: 5099 пъти
Браво, Чавдаре. Следващия сезон още по-богата реколта ти желая. А при нас за първа година не оцеляха домати до Рождество. ММ ги опука с любимата си манджа, ориз с домати и на фурна и на котлона, направо е “зависим” от този специалитет,едно доматче не ми остави, но нищо, ще стържа кореноплодни за салата на Рождество и зелена салата за Коледа. Трябва да има нещо сурово, задължително, да не ни стане лошо от папкане.
-
- Кана кафе
- Дал благодарност: 326 пъти
- Получил благодарност: 247 пъти
Вече е време за избистряне на плановете. За сортовете се знае, че до последно ще се множат, но аз съм решила да експериментирам с разстоянието между корените и броя растения в една ямка. Садих част от доматите на 70 см (много е) и ги оставих на 2-3 или 4 стъбла. Не ме впечатлиха. Може би вината е в мен - оставих колтуците на 50 - 60 см височина от земята. После четох, че се оставя под 1ва китка. Не бях подготвена теоретично. Мисля да сложа на 50 или 60 см по 2 корена в ямка и да им оставя по 1 колтук, т.е. да станат 4 стъбла. Логиката е тези 4 стъбла да се хранят не от 1 , а от 2 корена. Приемам съвети.
- alys
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 3121 пъти
- Получил благодарност: 1727 пъти
Янче, опитай. Ползвах такова засаждане (два домата в една дупка) две години и съм доволна.
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 116 пъти
- Получил благодарност: 1082 пъти
По нашия край доматите и пипера все по два корена се садят,и аз така правя..
- ugod
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 330 пъти
- Получил благодарност: 386 пъти
Пожелавам на всички съфорумци , много здраве , весело и щастливо прекарване на коледните и новогодишни празници.