Люти чушки
Модератор: Миша
-
- Кафе машина
- Мнения: 4825
- Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
- Местоположение: Паволче.Враца...
- Дал благодарност: 41 пъти
- Получил благодарност: 567 пъти
Re: Люти чушки
"Македонска везанка"се казва,преди няколко години научих името И,иначе ние сме си я кръстили"Напраскана" или "Кръжава"...От дете я помня,все сме си я имали,и не само ние,а цялото село я отглежда,затова и семената не се загубват-ако при мен няма семена,при комшията ще има.. Само тук съм виждал че предлагат семена-
https://hotfarm.eu/magazin/semena/semena-vezanka/
И защо е писал този,че това е единствената чушка,която докато расте е суха.. Мойте са толкова сочни,че ако ги стисна ще потече сок..Ето,това суха чушка ли Е..
https://hotfarm.eu/magazin/semena/semena-vezanka/
И защо е писал този,че това е единствената чушка,която докато расте е суха.. Мойте са толкова сочни,че ако ги стисна ще потече сок..Ето,това суха чушка ли Е..
-
- Кафе машина
- Мнения: 4825
- Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
- Местоположение: Паволче.Враца...
- Дал благодарност: 41 пъти
- Получил благодарност: 567 пъти
Re: Люти чушки
От всички модерни чушки които съм отглеждал Хабанеро ред савина,и бяло Хабанеро можех да ги ям директно.Бялото дребно като дренки Хабанеро..И двете имат различен аромат,ма ми харесваше,особено в сосове..Потя се,тръгват ми сополи,сърбят ме ушите,венците вътре в устата ми изтръпват...ма беше приятно..Спрях да ги отглеждам само по една причина-мнооого бавно преминава лютото усещане,и като започнех да хълцам,ставах непоносим за семейството...
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Мнения: 7295
- Регистриран на: Яну 26, '10, 12:13
- Местоположение: Пловдив 7а зона
- Дал благодарност: 745 пъти
- Получил благодарност: 1360 пъти
Re: Люти чушки
От условията сигурно зависи, защото миналата година си беше чушка като чушка, а тази червените бяха сухи, едва отделих за семе. Но то е защото нещо се поразболяха и реколтата беше много слаба. Добре, че имам още сухи от миналата година, много родовита беше.
Благодаря за линка за семената, моят мъж ще е много доволен!
- Sashika
- Kафенце
- Мнения: 15
- Регистриран на: Май 15, '22, 23:50
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 86 пъти
- Получил благодарност: 43 пъти
Re: Люти чушки
Аз също съм голям фен на лютите чушки , не на абсолютните ексремуми като Каролина или Pepper X (пробвала съм само сос от първата ) , но Хабанеро , Скоч Боне, Лясковичка джинка и БГ Морков много ни допаднаха миналата година. От към отглеждане , миналата година най- голям успех имах с Скоч боне"т" ( ако думата идва от френски , се чудя трябва ли да се произнася) , Бг Морков (Румънка ) и Халапеньо . Всичките семена ги закупих от двете български ферми за чушки и сосове. И двете имат страхотни продукти , има за всеки вкус - от по детски до екстремум .
Везанкта посочена по нагоре , у дома я наричаме напукана чушка. И не ми е от любимите, някак ми горчи , но баща ми я тачи много и се сади всяка година в градината на родителите ми. Те правят най-страхотния лют пипер на света . Бленда е тяхна тайна, но ще е хубаво да го запиша докато мога.
Аз си играх с различни сосовове и кетчупи тази година. Много се забавлявах. Някои се получиха страхотни . Особено кетчупа на този човек:
Рецептата му за мариновано Халапеньо ми е любима също .
Имам цял плик с Хабанеро във фризера и нямам идея кога ще успея да го употребя.Ама подхващам карибските и африканските кухни, то се е видяло.
Тази година, освен Халапеньо, Хабанеро (червено и шоколадово), Румънка, Скоч Бонет и Джинка ще садя и Hungarian Yellow, Кайен и Анахайм .
Везанкта посочена по нагоре , у дома я наричаме напукана чушка. И не ми е от любимите, някак ми горчи , но баща ми я тачи много и се сади всяка година в градината на родителите ми. Те правят най-страхотния лют пипер на света . Бленда е тяхна тайна, но ще е хубаво да го запиша докато мога.
Аз си играх с различни сосовове и кетчупи тази година. Много се забавлявах. Някои се получиха страхотни . Особено кетчупа на този човек:
Рецептата му за мариновано Халапеньо ми е любима също .
Имам цял плик с Хабанеро във фризера и нямам идея кога ще успея да го употребя.Ама подхващам карибските и африканските кухни, то се е видяло.
Тази година, освен Халапеньо, Хабанеро (червено и шоколадово), Румънка, Скоч Бонет и Джинка ще садя и Hungarian Yellow, Кайен и Анахайм .